infectie sub lucrarea dentara

11-06-2014
verabb
Nu este medic/terapeut
verabb
Buna ziua! De aproximativ 3 ani am o lucrare dentara din 'semiportelan', cuprinde 7 dinti, partea de sus, de la un canin la celalalt...de o saptamana a inceput sa ma doara toata parte dreapata a fetei si acum durerea s-a localizat mai mult la incisivi inclusiv ma doare nara dreapta mai ales daca apas.De asemenea simt un disconfort si la ureche.Nu ma doare exagerat de tare, cel mai mult ma doare noapte si dimineata parca am senzatia ca imi este umflat obrazul.Vreau sa stiu...in cazul in care as avea puroi sub lucrare ar trebui sa imi ia jos lucrarea, sau mai sunt si alte variante. Multumesc!
3 comentarii
0
03-07-2014, ora 02:35
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua,
Cea mai buna si corecta varianta este sa vi se dea lucrarea jos si sa se trateze afectiunea. Se poate totusi interveni si prin lucrare facand o gaura in dreptul dintelui afectat dar aceasta varianta este una provizorie.
0
03-02-2015, ora 13:34
mary7
Nu este medic/terapeut
mary7
Buna ziua. Am o problema la o lucrare facuta in urma cu 12 ani.Cu doua luni in urma a inceput sa ma doara un dinte care e 'imbracat'.Am luat augmentin timp de 6 zile si mi-a trecut durerea.Am sperat sa fie ceva neimportant, amagindu-ma singura, dar acum durerea a revenit, in mai mare forta, adica, atingand dintii intre ei e nebunie.Am inceput iar sa iau augmentin de sambata si durerea incet incet dispare.Sunt constienta ca trebuie sa ajung la dentist si marea mea parere de rau e ca pierd lucrarea si sigur si dintele cu problema.Intrebarea mea e urmatoarea : dat fiind ca infectia momentan a trecut, cand pot merge la dentist ? Si acum sau trebuie sa astept sa revina iar durerea? Adica, s-ar vedea la o eventuala radiografie problema, chiar daca nu mai simt durere?
Va multumesc anticipat.
0
20-05-2015, ora 23:11
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
cu siguranta la o radiografie si un consult se poate identifica cauza durerii.
nu mai amanati vizita la dentist! tratamentul cu antibiotice amelioreaza temporar simptomatologia, astfel incat la urmatorul episod durerea va fi si mai puternica si cu siguranta la un moment dat se va insoti si de abces dentar.
este foarte posibil ca in momentul de fata infectia sa poata fi tratata local si dintele salvat. amanarea poate sa duca la agravarea infectiei cu necesitatea unei extractii dentare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul