Infectie urinara! | Forumul Medical ROmedic

Infectie urinara!

25-04-2012
CCosmin
Nu este medic/terapeut
CCosmin
Buna seara,
De vre-o luna am usturimi la urinare, mai accentuate dimineata, cand este si urina foarte concentrata si are un miros ciudat, urinez f des plus senzatie falsa de urinare, iar pe parcursul zilei tot simt o usoara senzatie de arsura pe uretra.

Am luat prima data timp de 7 zile nolcini 400mg una la 12 ore, acesta doar ameliorand putin simptomele, apoi dupa 3 zile de pauza am facut o urocultura a carui rezultat a fost negativ.
In timpul asta am inceput inca odata tratamentul cu nolicin, si-am fost si la un doctor internist pentru ca aveam si niste junghi in spate, acesta mi-a recomandat sa fac un sumar de urina si mi-a facut si o ecografie. Ambele au iesit bune si mi-a recomandat sa continui cu tratamentul de nolicin si sa merg la un urolog daca nu se rezolva.
Dupa alte 7 zile de nolicin am fost la urolog si acesta mi-a dat sa iau 7 zile de Ofloxacina 200mg, 1 la 12 ore.
Acum sunt in a 6-a zi de Ofloxacina, simptomele s-au ameliorat dar nu da semne concrete de vindecare.
Ce pot face pana luni, cand ar trebui sa ma duc iar la urolog pentru ca simptomele persista, sa continui cu ofloxacina (asta daca cei de la farmacia mi-or da fara o noua reteta), sa iau o pauza ca apoi sa fac inca o urocultura?
4 comentarii
0
26-04-2012, ora 16:44
CCosmin
Nu este medic/terapeut
CCosmin
Pana la urma am fost azi la urolog si mi-a dat sa iau Tagremin, una la 12 ore.
Pe prospect nu scrie nimic de consumul de alcool, daca iau Tagremin pot bea o Bere sau risc sa nu-si faca efectul?
0
05-05-2012, ora 14:51
CCosmin
Nu este medic/terapeut
CCosmin
Am luat Tagremin timp de 9 zile, in primele 3-4 zile simptomele aproape ca disparuse, insa de vre-o 3 zile au revenit din nou si medicamentatia pare sa nu mai aibe niciun efect.
Ce ma sfatuiti sa fac?
0
18-05-2012, ora 17:04
CCosmin
Nu este medic/terapeut
CCosmin
Deja se fac doua luni de cand ma lupt cu aceasta problema.
Am fost la alt Urolog care mi-a recomandat sa nu mai iau nimic timp de 7 zile si apoi sa fac o urocultura. Zis si facut, am luat o pauza de 9 zile, am facut o noua urocultura la un alt laborator, am fost dupa trei zile sa iau rezultatul si aceasta a iesit sterila.
Am aceleasi senzatii, usturimi mai accentuate la urinare cand urina e concetrata si are un miros ciudat(asta mai mult dimineata sau cand nu beau o canitate mai generoasa de apa/ceai) si senzatie de urinare frecventa.

Imi puteti recomanda niste analize care sa evidentieze tipul de bacterii sau ce prostii am?
0
15-06-2012, ora 13:38
victoriatofan
Nu este medic/terapeut
victoriatofan
Ma lupt cu aceasta boala (infectie urinara) de 25 ani, am fost depistata cu e-coli si am urmat tratament cu antibiotice, in functie de antibiograma, pana la gentamicina injectabila, dar simptomele reveneau: usturimi la urinare, urinare frecventa, o jena permanenta, arsuri, frisoane, etc. In zilele noastre s-au fabricat antibiotice noi, fiindca acesti microbi se perfectioneaza in timp, ca sa reziste si trebuie permanent sa schimbi antibioticul fiindca devin rezistenti. Ultima oara am luat cefaclor (cloracef), dar acum nu-si mai face efectul. Singurul tratament care-mi calmeaza crizele este ceaiul de coada soricelului, concentrat si cald, baut in cantitati mari, cana dupa cana, cam 2-3 litri pe zi si bai fiebinti la picioare (pana la genunchi, nu mai sus, fiindca favorizeaza infectia). Port sosete in casa si vara, dorm cu sosete, tot timul am senzatia de frig si de amorteala la picioare, mai ales la talpi si degete. Nu-si face efectul nimic altceva, am luat piafen pt.calmarea durerilor, dar nu am simtit nici o ameliorare, doar ceaiul cald, care spala si dezinfecteaza tot: rinichi, vezica, uretra, etc., mai imi calmeaza si reduce din simptome si ma repune pe picioare cat de cat, dar este un calmant de moment, fiindca totul se repeta de a doua zi. Din cauza antibioticilor luate in cantitate mare, am facut candidoza bucala asta-vara, de care nici acum nu m-am vindecat complet, am ramas cu o senzatie de mancarime pe cerul gurii si de stranut si curs nasul la schimbare de admosfera sau dimineata. Nu se scapa de e-coli, dar daca te tii de tratament (adica 3 luni de antibiotice schimbate conform antibiogramei) poti sa tii boala sub control. Eu sunt mai neglijenta si de aceea am ajuns sa sufar atat, daca vedeam ca mi-e mai bine nu mai repetam analiza de urocultura pana cand venea urmatoare criza. Nu va sfatuiesc sa faceti la fel, ci sa urmati tratamentul corect. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecÈ›iilor urinare
  • Antibioticele are putea fi soluÈ›ia pentru ameliorarea durerilor cronice ale vezicii urinare (Studiu)
  • Semne È™i simptome de infecÈ›ie urinară pe care trebuie să le recunoÈ™ti
  • De ce fac atât de des infecÈ›ii urinare?
  • Este sucul de meriÈ™oare eficient în infecÈ›iile urinare? Ce spun studiile
  • Cele mai bune metode de a preveni infecÈ›iile urinare
  • Obiceiuri sexuale care duc la infecÈ›ii urinare
  •