Infecție urinară frecventă

30-01-2018
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
Bună seara.
Va scriu in speranța că voi afla și alte păreri :(.
De aproape 3 ani nu mai scap de infecții urinare. Prima dată când am făcut-o a fost nevoie sa merg la urgente(asta a fost cea mai gravă)...am luat tratament. Și de atunci nu am scăpat nicio clipă de acestea.
Am incercat diferite antibiotice și tot am acele simptome. Daca vezica mea nu are activitate...imediat apar senzatiile de arsura. Nu știu de unde pot lua aceasta bacterie e-coli. Am o igiena stricta de atunci.beau 1.5-3 l de lichide...am incercat diverse ceaiuri(merișor, cozi de cireșe, galbenele) și suplimente( uribene, uricol, uractiv, cistiflux)...cura cu usturoi pe stomacul gol.
Nu mai știu ce să fac. Nu au trecut nici 2 săptămâni de la cele 10 zile cu zinnat și iar am simptome. Poate fi genetic? Sau poate are vreo legătură că lucrez într-o fabrică de textile și e posibil sa inhalez scame? Chiar după angajare au început probleme.
Orice parere, din partea oricui, o aștept cu drag.
Mulțumesc!
16 comentarii
0
31-01-2018, ora 00:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ati fost la ginecologie sa vedeti daca nu e o infectie genitala care sa conduca la cea urinara?
0
31-01-2018, ora 06:27
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
Da, am fost și a spus că totul e ok...
0
31-01-2018, ora 07:12
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Si eu am avut mai demult o infectie urinara care trena, desi era tratata cu tot felul de antibiotice. Mi-a trecut in mementul in care mi s-a facut o antibiograma din care a rezultat EXACT antibioticul la care microbii erau sensibili. La Urgente nu se face antibiograma, asta e o analiza ce dureaza o zi-doua. Mai recent am ajuns si eu la Urgente cu o infectie urinara severa (hematurie masiva), mi s-a dat un antibiotic de generatie mai noua (cefalosporine) si mi-a trecut rapid.
0
31-01-2018, ora 10:22
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
De fiecare dată când am luat antibiotice a fost pe baza antibiogramei. :(
Sincer nu as vrea sa mai aud de ele...de fiecare data am suportat consecințe urate...de la mâncărimi până la sange(1 luna de zile) la distrugerea florei( de 10 zile îmi merge burta de la ele, vomit, am fost și în concediu medical plus alt tratament pt asta...) Chiar nu știu ce să mai fac. Mama mea e exact în aceași situație de multi ani. Nu știu cu cine as putea vorbi...la medicul de familie...in 2 min îmi dă alte antibiotice și atât. As vrea sa găsesc odată cauza să știu cum sa previn :(
0
31-01-2018, ora 15:29
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Cereti medicului de familie o trimitere la un medic specialist.
1
21-03-2018, ora 10:55
daduta
Nu este medic/terapeut
daduta
Pentru GIZEL
Daca si mama ta are aceleasi probleme este mai mult decat probabil sa fie ceva genetic, iar mediul in care lucrezi poate ca agraveaza starea, dupa cum zici sunt prea multe coincidente care nu trebuie neglijate.Nu sunt de profesie dar iti pot da cateva sfaturi care nu -ti pot face rau:
- in primul rand du-te la un medic nefrolog( cu trimitere de la medicul de familie si cardul de sanatate la tine) cu toate analizele pe care le ai si tratamentele pe care le-ai facut;
- incearca sa-ti schimbi locul de munca, dar pana atunci sa-ti pui o masca pe fata la locul de munca, fara nici o rusine, iar lenjeria pe care o porti si hainele care-ti atin pielea sa fie doar din material natural, de preferinta bumbac100%. Se poate vedea ca in Japonia multa lume umbla cu masca pe fata pe strada preventiv pentru noxe si la ei sunt mai putine ca la noi;
- incearca un mix de ceaiuri ( care este diuretic dar si dezinfectant) si care nu poate strica, dar daca nu- te simti in ordine dupa el nu-l mai bea.Ceaiul este: se pun parti egale de coada calului, coada soricelului, cozi de cires sau visin, matase de porumb.Se pune 1 lingura de plante maruntiete la 250 ml apa clocotita, se face decoct cca 15 min se strecoara se beau 3 cani/zi(750ml);
- obisnuieste-te sa-ti faci singura iaurt din lapte de vaca -luat de la tarani-si dimineata sa bei pe stomacul gol-reface flora intestinala - in special la prescriptia de antibiotice;
-fa seara bai de sezut cu apa calduta cu ceaiuri din plante relaxante, antiinflamatoare, dezinfectante
Toate astea pana la un diagnostic corect dat de un medic specialist si nu renunta la ceaiurile care simti ca-ti fac bine. Incearca sa te relaxezi citind despre remediile si efectele binefacatoare ale plantelor medicinale.
Draga Gizel iti doresc multa sanatate si nu lasa boala sa fie mai tare ca tine, dar apeleaza la ajutor si daca nu-l gasesti intr-un loc cauta-l altundeva Multa sanatate.
0
07-04-2018, ora 08:02
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
Va mulțumesc mult!
0
19-05-2018, ora 22:51
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
De 2-3 luni am scăpat în sfârșit! Ce bine e sa fii un om "normal"
Numai bine tuturor! :)
1
20-05-2018, ora 06:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Imi pare bine. Ma bucur mult sa aud asta, domnisoara Gizel! Multumim ca ati revenit pe Forum sa ne scrieti!
1
20-05-2018, ora 08:52
daduta
Nu este medic/terapeut
daduta
Draga Gizel, ma bucur, sunt de-a dreptul fericita sa aud ca te-ai facut bine. De acum trebuie sa ai mare grija de sanatate. Vreau sa-ti recomand pentru intretinerea sanatatii rinichilor un ceai de mesteacan care favorizeaza eliminarea acidului uric.Reteta am luat-o din "Plantele medicinale tezaur natural in terapeutica" scrisa de Stefan Mocanu si Dumitru Raducanu ed 1986. Reteta:se face o infuzie cu apa clocotita la 4-5 lingurite de planta maruntita. Dupa racire se strecoara si se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu pentru a se anula efectul acidului betuloretinic care franeaza diureza. (acest acid este in componenta plantei printre alte principii active).Dupa 6 ore se strecoara si se bea in 2-3 reprize la un interval de 4 ore.
Iti doresc multa sanatate si multumesc ca ai impartasit din experienta ta si altora.
2
20-05-2018, ora 10:10
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
Mulțumesc pt sfat. O să încerc și acest ceai.
Se pare că la mine infecția urinară e în strânsă legătură cu stresul și stările emoționale. Acum știu asta și accept.
Am băut tot felul de ceaiuri și mi-am făcut seara apa cu bicarbonat și lămâie. Cred că asta m-a ajutat foarte tare. Multe lichide in rest, evitarea pantalonilor și a colanților strâmți, purtarea lenjeriei de bumbac (fara tanga), o alimentație mai echilibrată și cel mai important evitarea momentelor in care mă consumam( nervi, plâns, stres). Trebuie sa invatam toți din asta. Sa stam departe de ceea ce ne aduce emoții, stari negative care ne afectează într-un fel sau altul. Pe fiecare îl lovește acolo unde e mai slab!
O zi frumoasă!
0
21-05-2018, ora 14:08
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Buna Gizel? Poti sa imi spui ce tratament ai facut si ai scapat de aceasta belea? Si eu ma confrunt cu aceasta problema si nu reusesc sa scap.Multumesc din suflet
0
21-05-2018, ora 17:52
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
Buna.
Ți-ai făcut antibiograma?
0
22-05-2018, ora 16:52
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Da..am facut si tratam cu antibiotic dar nu mi -a trecut.
0
13-01-2019, ora 17:13
Margateta
Nu este medic/terapeut
Margateta
Buna Gizel! Ce tratament ai urmat tu? Am facut antibiograma si tratament cu antibiotice, am baut ceaiuri. Nu stiu ca sa mai fac! Multumesc!
0
13-01-2020, ora 15:23
Reyi
Nu este medic/terapeut
Reyi
buna Gizel,
si eu sunt interesata ce tratament ai urmat.
multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.