Infertilitate masculina?

15-06-2017
Lili_bia91
Nu este medic/terapeut
Lili_bia91
Buna ziua. Sotul meu a facut spermograma, dar rezultatele nu sunt bune, nu sunt in limitele normale. Programarea la doctor este pe 5 iulie si stam ca pe jar pana atunci. Va rog sa ma ajutati cu o interpretare la urmatoarele rezultate. Ph spermei=9, Numarul spermatozoizilor=8 mil/ml, spermatozoizi viabili 70%. Celelalte valori se incadreaza in limite, dar cele enumerate mai sus nu. Vrem sa stim, pana ajungem la doctor, cat de grav este? Amandoi ne dorim un copil, dar cu aceste rezultate se poate? Va multumesc din suflet. Suntem terminati psihic, avem nevoie de o parere, un sfat..!
2 comentarii
2
15-06-2017, ora 13:22
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, rezultatele nu sunt perfecte dar nici nu constituie o problema ce nu poate fi depasita. Sansele de a avea o sarcina sunt mari, avand in vedere tratamentele si tehnicile aflate la indemana astazi. Mergeti mai departe cu investigatiile si lucrurile se vor rezolva.
Va recomand insa sa nu faceti greseala pe care o vad la multe cupluri in aceeasi situatie, de a transforma sarcina intr-o obsesie; acest fapt poate aduce chiar mai multe probleme decat cele existente, iar "pestisorii" care sunt deja putini si cam puturosi s-ar putea sa inceteze de tot sa inoate...
0
24-07-2023, ora 12:29
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Buna ziua !
Dupa cum ati confirmat, pare sa fie semne de inflamatie urogenitala, ceea ce este tratabil si reversibil !!!
Aveti nevoie sa mergeti la un cabinet privat unde puteti solicita un consult andrologic si nu este necesar sa asteptati 5 luni.
Dar pentru inceput trebuie excluse si erorile de recoltare a spermei, ceea ce ar putea rezultate gresite chiar si un barbat sanatos :

- recoltare incorecta, abstenenta mai multe sau mai putine zile
- consum de caffea, alcool, nopti nedormite
- consum de alte medicamente paralel...

Sanatate si succese va dorim !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.