inflamatie membru inferior
De circa 10 ani sufar de limfedem membru inferior stang determinat de o extirpare a 8 ganglioni limfatici in urma unei operatii de neoplasm uterin.Piciorul stang este mai umflat decat cel drept.De circa 3 luni mi au aparut niste pete rosii pe piciorul stang si piciorul este mai cald decat celalalt.Am luat ciprofloxacin la inceput apoi augmentin la indicatia medicului de boli infectioase.Am facut doppler, nu este tromboflebita.Dupa 2 saptamani de la terminarea tratamentului piciorul iar s a inrosit si e mai cald;asa este de o luna de zile.Am pus comprese reci cu acid boric sau rivanol.Temperatura corpului este normala.Va rog daca se poate sa mi recomandati ce as putea sa mai fac, antibiotic mi s a spus sa mai iau doar daca fac febra.Eventual un tratament naturist.Precizez ca inainte cu o luna de zile de la aparitia petelor am fost intepata de tantar pe acest picior.Va multumesc anticipat.
.
.
1 comentarii
Buna ziua!
Membrul care il aveti cu limfedem trebuie sa-l protejati de orice zgarietura, intepatura, temperaturi ridicate, substante chimice(chiar si creme care nu sunt naturiste), deoarece orice leziune la nivelul pielii creste riscul infectiei - erizipelul. In fiecare dimineata si seara mebrul trebuie hidratat cu o crema naturala sau ulei de maslin/cocos..., orice intepatura, zgarietura trebuie tratata cu antiseptic, evitati expunerea la soare sau temperaturi ridicate, si cand observati o inrosire si caldura la piciorului adresati-va de urgenta medicului.
Membrul care il aveti cu limfedem trebuie sa-l protejati de orice zgarietura, intepatura, temperaturi ridicate, substante chimice(chiar si creme care nu sunt naturiste), deoarece orice leziune la nivelul pielii creste riscul infectiei - erizipelul. In fiecare dimineata si seara mebrul trebuie hidratat cu o crema naturala sau ulei de maslin/cocos..., orice intepatura, zgarietura trebuie tratata cu antiseptic, evitati expunerea la soare sau temperaturi ridicate, si cand observati o inrosire si caldura la piciorului adresati-va de urgenta medicului.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Bubite rosi pe penis.
- 1Pete umflate pe pometi
- 1Niste fisuri pe fata linga nas
- 2Daca am o problema la unghie
- 2Psoriazis ?? sau ce seamana ms
- 1Cum scapi de demodex
- 0După 6 ani de Psoriazis și zeci de tuburi de cortizon topic
- 1Hidrosadenita sau ganglioni limfatici inflamati din cauza parazitozei
- 2Umflături pe fese
- 4Alopecie areata dupa un an de la debut