insarcinata... sub tratament antidepresiv | Forumul Medical ROmedic

insarcinata... sub tratament antidepresiv

14-08-2007
cecille
Nu este medic/terapeut
cecille
Buna ziua,
As vrea daca este posibil parerea unui medic ginecolog in legatura cu faptul ca sunt din nou insarcinata, dupa un chiuretaj avut in aprilie din cauza faptului ca am fost sub tratament antidepresiv cu Prozac si mi a fost teama sa risc. mi a parut f rau de acel copil si de aceea as vrea sa tin acest copil. Unul din specialistii din acest forum si banuiesc ca un medic psihiatru a avut amabilitatea sa mi rasunda si sa ma asigure ca unele antidepresive sunt relativ sigure pt fat insa mai am nevoie - si va rog sa ma ajutati pt ca sunt speriata- de sfatul unui ginecolog care sa mi spuna in ce masura sau nu va fi afectat fatul in urma faptului ca sunt sub tratament sub prozac. mentionez ca prima sarcina de la inceputul acestui an am dus o pana la 3 luni fara absolut nici o problema ginecologica si am 40 ani insa s au inrautatit simptomele anxios depresive so am fost nevoita sa renunt la ea. in continuare iau prozac la sfatul medicului psihiatru din localitate pt ca ma tem sa nu mi reapara anxietatea si atacurile de panica dar as dori sa pastrez si copilul..
Va rog, puteti sa mi spuneti cat de mari sunt riscurile in aceasta situatie? ce impact ar avea inca cateva luni de tratament cu prozac asupra fatului? sa renunt la prozac in primele trei luni de sarcina rezistand cu stoicism anxietatii sau nu?

Cu respect
5 comentarii
0
15-01-2008, ora 00:00
lacra_laky
Nu este medic/terapeut
lacra_laky
cecille te rog spune-mi ce raspuns ti-a dat medicul.ma confrunt cu aceeasi situatie.cat de mult poate afecta prozacul starea fatului??multumesc anticipat!
0
15-01-2008, ora 00:00
cecille
Nu este medic/terapeut
cecille
Vreaus a ti spun ca parerile medicilor sunt impartite. Se pare ca acest prozac nu afecteaza fatul insa cele mai multe pareri sunt pentru a evita medicamentele in sarcina mai ales medicamentele pentru sistem nervos...nu stiu ce sa te sfatuiesc, e decizia ta insa eu am intrerupt acea sarcina la trei luni pentru ca, cu tot prozacul imi era rau si mi a fost frica de urmarile pe care le ar fi avut medicamentulsi insasi depresia, totusi, asupra copilului, am facut tratament in continuare dupa dupa avort iar acum sunt insarcinata in 6 luni si am o fetita. Pe parcursul acestei sarcini, in afara de stiutele tulburari hormonale, nu am avut nici un fel de depresie.
deci, parerile medicilor sunt impartite; insa singura care poate lua o hotarare stiind toate acestea esti tu; nimeni nu ne poate garanta un copil sanatos.
Consulta te cu medicul si...daca vrei o parere pur personala, nu sunt de acord cu luarea acestor gen de medicamente pe parcursul sarcinii..eu nu am avut curaj sa le iau.
iti urez multa sanatate si bafta!
0
15-01-2008, ora 00:00
cecille
Nu este medic/terapeut
cecille
de cand faci tratament cu prozac?
depresia se mai poate controla si cu psihoterapie daca nu e in stadiu avansat. in momentele mele de depresie am invatat cateva tehnici de relaxare..mai ales pentru nenorocitele alea de atacuri de panica..A MERS!...incearca sa intri pe internet si sa citesti despre depresie..STIU..e greu, depresia "doare" dar poti sa lupti cu ea..si gandeste te ca trebuie sa fii puternica si poti fii pentru bebelusul tau!
0
29-10-2009, ora 22:29
mitzulica1
Nu este medic/terapeut
mitzulica1
Buna!

As dori sa stiu daca in cazul in care sunt sub medicatie curativa cu sarlift si tranxene (0.25/zi) pot ramane insarcinata si sa contini tratamentul. Multumesc!
0
27-06-2021, ora 11:19
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Buna, am renuntat la tratament cu Cipralex 10 mg/zi acum o luna pt m-am hotarat sa raman insarcinata.
Mentionez ca m-am apucat "de treaba" de cateva zile.
Aseara nu m-am simtit ok si am luat un anxiar.
Credeti ce dauneaza? Inca nu stiu daca am ramas, urmeaza sa vad peste 2, 3 saptamani.
Ar trebui cumva sa evit pastilele chiar daca nu stiu sigur daca raman insarcinata perioada aceasta sau sa nu mai iau nici o pastila din momentul in care o sa afly daca sunt sau nu???..
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul