insomnie puternica la menopauza!

10-07-2010
radian
Nu este medic/terapeut
radian
buna ziua! ma numesc dorina, am o rugaminte pt. cine este in masura sa ma ajute. Mama mea a intrat in menopauza de 2-3 ani, si nu se poate odihnii noaptea.. pana acum a fost mai bine acum, ,.. e dezastru, nu mai poate dormii deloc , o ora pe noapte doarme, si in ultimul timp...are si stari depresive...plange de necaz ca nu poate dormii nopti la rand..a fost la medic.si i-a dat ceva se numeste xanax, a luat un timp..a fost mai bine, dar acum nu a mai luat si...nu mai stiu ce sa fac cu ea, este foarte obosita permanent!isi simte tot corpul obosit si vrea sa doarma dar..NU POATE !! VA ROG DIN SUFLET, CE AS PUTEA SA-I DAU !!?? MULTUMESC !
2 comentarii
0
11-07-2010, ora 11:39
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Mama trebuie neaparat sa faca un control neurologic si o electroencefalograma. Hipnoticele si celelalte sedative se iau numai la recomandarea acestui specialist, dupa control. Se pot lua insa unele masuri.o puteti ajuta sa -si reduca grijile si stresul - ajutor concret, in gospodarie, la cumparaturi, evitati sa-i spuneti lucruri stresante, comportament atasat si gandire pozitiva-, poate fi indemnata sa citeasca inainte de a dormi, sa faca o baie calda, relaxanta, sa evite cafeaua, mesele incarcate si grase seara, alcoolul, camera unde doarme trebuie sa nu aiba o lumina puternica, ci de o veioza, discret, sa fie curata, aerisita, patul confortabil, dupa ora 21 sa se sisteze zgomotele in casa, televizorul sa aiba sonorul la un nivel normal sau mai scazut daca se urmareste un film, inainte de culcare trebuie fixate niste ritualuri [ spalatul pe dinti, schimbarea in pijama, periatul parului etc.], ziua trebuie evitat statul in pat, sa caute sa faca miscare, efort fizic cat poate ea, se odihneste putin stand in fotoliu, nu culcandu-se in pat, sa nu stea numai in casa ci sa iasa la lumina zilei [ lumina solara actioneaza benefic asupra sistemului nervos regland ritmul noapte -zi ], sa nu priveasca la televizor emisiuni ce-i pot accentua starea depresiva. Un antidepresiv inainte de culcare ii face bine, trebuia sa-i mai luati de la medicul de familie reteta cu Xanax. Fara reteta poti lua Calmogen plant sau Passiflora.Incearca sa aplici cate ceva din ce am scris eu in viata de zi cu zi si, cu trimitere, du-o si la un neurolog. Numai bine!
0
12-07-2010, ora 19:13
radian
Nu este medic/terapeut
radian
va multumesc din suflet, va voi urma sfaturile, si voi avea grija de tot ce-mi sta in putere. multa sanatate, si mii de multumiri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Insomnia este implicată în apariția durerilor de spate
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  •