Intarzierea menstruatiei

27-08-2013
Ariya
Nu este medic/terapeut
Ariya
Buna seara!De aproximativ 1 saptamana ma framanta aceasta problema:intarzierea menstruatiei. Luna trecuta a fost totul in regula (18 Iulie), insa in aceasta luna intarzie sa apara.Probabil la varsta mea (16 ani) menstruatia neregulata este normala, totusi ma framanta.De pe 22 pana pe 25 am avut o secretie maronie, intr-una din zile insotita si cu urme usor vizibile de sange.Astazi insa am observat ca nu mai exista aceasta secretie si ieri foarte slaba.Cu toate acestea menstruatia inca intarzie sa apara.Pe data de 15 Iulie am inceput sa merg la sala 2-3 zile pe saptamana si am schimbat oarecum alimentatia, iar in decursul unei luni am slabit in jur de 5 kg.Sa fie aceasta cauza intarzierii?Este un motiv de ingrijoare sau este ceva normal?Va rog sa ma ajutati cu un sfat/parere in legatura cu problema mea. Va multumesc!
9 comentarii
0
28-08-2013, ora 11:38
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
am avut si eu acea scurgere maronie ca si cand s-ar pregati sa vina menstruatia si s-a intamplat sa vad si niste firisoare de sange dar la mine a durat cam o saptamana. m-am dus la ginecolog si mi-a gasit o vulvo-vaginita cauzata de o candida. eu as mai astepta un pic si daca tot intarzie sau imi mai apare acea scurgere, as merge si as vorbi cu un ginecolog.
0
28-08-2013, ora 15:03
Ariya
Nu este medic/terapeut
Ariya
Merci frumos pentru parere, Andra. Sper sa nu fie ceva de rau, am sa mai astept cateva zile si daca nu am incotro... o sa merg la doctor.
0
29-08-2013, ora 15:25
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Dereglari ale menstruatiei, intarziere de cateva zile nu constituie nimic grav pentru varsta dumneavoastra, insa va recomandam sa mergeti la un medic ginecolog pentru efectuarea unei ecografii, iar in functie de structura ovarelor veti afla cauza dereglarilor.

O zi frumoasa!
0
29-08-2013, ora 17:38
Ariya
Nu este medic/terapeut
Ariya
Multumesc frumos pentru raspuns! O zi buna in continuare !
0
30-08-2013, ora 00:44
asfaltina
Nu este medic/terapeut
asfaltina
buna as vrea si eu sa stiu daca e vreo problema in legatura cu ce vreau sa spun..am facut sex acum cateva zile cu partenerul neprotejat si trebuia sa imi vina acum pe 29 si nu mi a venit..de regula imi vine in fiecare luna dar acum nu mia vnt..va rog sa ma ajutati...multumesc
0
30-08-2013, ora 10:07
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
daca zici ca ai cm regulat, acum cateva zile s-ar putea sa nu fi fost in perioada fertila, ceea ce scade din sansele de a fi insarcinata. daca tot nu vine, asteapta pana se implinesc 2 saptamani si ia-ti un test de sarcina.
Banuiesc ca nu a fost cu ejaculare.
0
30-08-2013, ora 21:31
asfaltina
Nu este medic/terapeut
asfaltina
nu nu a fost...ok mersi mult andra
0
07-09-2013, ora 17:09
lilisor83
Nu este medic/terapeut
lilisor83
Hmmm la mine testul la 2 saptamani de intarziere nu are nici o relevanta... iese negativ... tre sa astept cca 5-6 saptamani...:(
0
10-09-2013, ora 11:05
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
testele de sarcina se efectueaza la minim 2 saptamani de la contactul sexual neprotejat. nu neaparat la 2 sapt de la intarzierea menstruatiei. asta ptr ca in decursul a 2-3 sapt incepe sa creasca cantitatea de albumina prezenta la femeile insarcinate si poate fi detectata in urina
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • De ce întârzie menstruația?
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •