Intarzierea menstruatiei

16-11-2013
Carena
Nu este medic/terapeut
Carena
Buna ziua! de ceva timp am luat anticonceptionale yasmin, dar la sf lunii septembrie le- am intrerupt. In cotombrie mi-a venit menstruatia, dar acum in noiembrie imi intarzie. Am avut acte sexuale, dar de fiecare data am folosit prezervativul. E dereglare hormonala? As vrea sa incep sa iau din nou pastile pentru ca mi-au aparut numai cosuri si initial pentru asta le luam. Intre timp m- am mutat si in alt oras si sunt intr- o situatie noua, oarecum stresnta. Ce ar trebui sa fac?
2 comentarii
0
16-11-2013, ora 18:38
adirafa
Nu este medic/terapeut
adirafa
carena


cel mai bine este sa consulti medicul si el iti poate spune clar daca sa le iei in continuare s-au daca trebuie sa te opresti sa iei un alt tratament!nu te lua dupa leacuri babesti si gura lumii pentru ca nu rezolvi nimic...dute la medic si el iti va da cel mai bun sfat posbil!!ai grija de tine si multa sanatate!
0
18-11-2013, ora 23:04
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Dereglarea ciclului menstrual reprezinta o problema des intalnita in urma renuntarii la pilulele contraceptive.

In cele mai multe cazuri menstruatia revine la normal in 3 maximum 6 luni de la renuntarea la pilule. Daca incepi sa iei din nou pilule te poti confrunta cu probleme mai mari pe viitor. In timpul tratamentului acea sangerare nu este menstruatie ci sangerare de privatiune, adica o sangerare falsa, iar ovarele nu functioneaza pe durata tratamentului ci isi reiau functiile odata cu intreruperea administrarii de pilule.

Daca menstruatia nu vine totusi, mergi la medic, iti va prescrie un tratament.

In ceea ce priveste cosurile, este bine sa gasesti o alta solutie pentru aceasta problema. Nu poti lua mereu pilule de teama sa nu iti apara cosuri din nou. Marea majoritate a femeilor ce au luat astfel de pilule pe o durata de cel putin 2 ani, se plang de tot felul de probleme ulterioare renuntarii la tratament ( dereglarea menstruatiei, lipsa acesteia, chisturi ovariene si chiar aparitia de pilozitate excesiva, etc..)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: