Ințepături după operatia de cataractă | Forumul Medical ROmedic

Ințepături după operatia de cataractă

06-11-2017
Lucie
Nu este medic/terapeut
Lucie
Buna ziua,

Am 65 ani si am fost operată acum 10 zile de cataractă. Mi s-a pus un implant Alcon foldabil monofocal(anestezie cu picături) Totul a decurs f bine iar a doua zi vedeam perfect(dioptrie 0). Si acum vad f bine cu ochiul operat dar am ințepături f supărătoare, mai ales dupa ce pun picaturi(pun la fiecare 3 ore cate o picătură din:Tobradex,
L-Optic si Xiloial.mai ales dupa primele două preparate simt ințepături accentuate)
Vreau să ştiu daca sunt normale aceste ințepături acum, la 10 zile de la intervenție sau dacă ar trebui sa mă duc urgent din nou la un control? Sunt programată la următorul control abia pe 23 nov la o lună de la interventie. Primele două controale(la o zi si la 3 zile) au fost considerate normale. Mentionez ca am respectat si respect cu strictețe toate indicatiile postoperatorii.
Va mulțumesc f mult!
1 comentarii
0
28-11-2017, ora 08:24
Lucie
Nu este medic/terapeut
Lucie
Buna ziua,
Revin cu o alta problema si poate voi primi un raspuns.
La o luna dupa operatie, ințepaturile au disparut dar a aparut ca o muscă in campul vizual care se mişca. Mi s-a spus ca este o dezlipire de vitros si mi s-a prescris Vitreoclar plus, 1 pe zi, timp de 3 luni.
Doresc sa aflu daca aceasta neplacere aparută are vreo legatura cu operatia?sau cu picaturile pe care inca le mai pun(Tobradex). Mentionez ca la acel ochi am si tensiunea putin mărită si mi s-a spus că e din cauza picăturilor.
Daca aceste musculițe au devenit vizibile pt ca acest cristalin artificial este mai transparent, de ce nu le-am vazut o luna de zile dupa operatie? Daca sunt cauzate de varsta de ce apar(din ce vad pe acest forum) si la f multi tineri?
Am vazut ca intre Vitreoclar si Vitreoclar plus este diferentă de compoziție. A mai luat cineva Vitreoclar plus? A avut rezultat?
Multumesc mult pt raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cataracta poate fi prevenită?
  •