interactiune Logest cu terbinafine

Buna ziua
Mi-a fost prescris de catre dermatoloaga mea Terbinafine 250mg pt 3 luni.
Concominent iau si Logest. Doresc sa stiu daca Terbinafine Actavis imi scade protectia asigurata de Logest.
Mentionez ca iau Logest de peste 5ani, analizele imi sunt bune, am mai urmat un tratament de 6-7 luni cu Fluconazol 150 mg in urma cu 1 an-2 fara probleme.
De asemenea in urma cu 2 saptamani am urmat un tratament de 5 zile cu nolicin si nistatina pentru o infectie urinara.
(Prospectul precizeaza ca in cazul folosirii contracepivelor orale in timpul tratamentului cu Terbinafine pot aparea cicluri neregulate si sangerari intre menstre.Este posibil sa fie farmacovigilenta mai repede decat teste relevante in sensul scaderii eficientei contraceptivelor?)
Va multumesc.
Mi-a fost prescris de catre dermatoloaga mea Terbinafine 250mg pt 3 luni.
Concominent iau si Logest. Doresc sa stiu daca Terbinafine Actavis imi scade protectia asigurata de Logest.
Mentionez ca iau Logest de peste 5ani, analizele imi sunt bune, am mai urmat un tratament de 6-7 luni cu Fluconazol 150 mg in urma cu 1 an-2 fara probleme.
De asemenea in urma cu 2 saptamani am urmat un tratament de 5 zile cu nolicin si nistatina pentru o infectie urinara.
(Prospectul precizeaza ca in cazul folosirii contracepivelor orale in timpul tratamentului cu Terbinafine pot aparea cicluri neregulate si sangerari intre menstre.Este posibil sa fie farmacovigilenta mai repede decat teste relevante in sensul scaderii eficientei contraceptivelor?)
Va multumesc.
1 comentarii

Ar trebui sa te protejezi suplimentar...avand in vedere perioada lunga de tratament, de trei luni, si faptul ca ai 5 ani de contraceptie orala, ar trebui, daca tot trebuie sa te protejezi, sa intrerupi pilulele si timp de trei luni sa folosesti numai prezervativ.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon