Internare cu diagnostic de anxietate.

30-12-2021
dory21
Nu este medic/terapeut
dory21
Buna ziua,
Va cer parerea in legatura cu fiica mea in varsta de 27 de ani, care se confrunta cu atacuri de panica, diagnosticata cu anxietate generalizata.In urma cu un an i sa prescris cipralex cu un rezultat destul de bun aproximativ vreo 8, 9 luni dupa care au inceput din nou atacurile, mai intense si practic din nimic.A schimbat de doua saptamani cu prozac, 2 pe zi, xanax tot doua si spitomin seara.Ia de doua saptamani dar nu i merge bine si medicul a zis sa avem in vedere o internare sa vada mai exact de ce nu dau randament medicamentele.Aici apare ingrijorarea...Nu stim ce implica o internare, ce consecinte, etc.A facut si psihoterapie cam fara rezultat dar o sa mai faca.Mentionez ca este sociabila, lucreaza dar o termina starile de anxietate.Daca ati fost internata/t va rog sa mi ziceti experienta si daca a avut efect.
Va multumesc si va urez un an nou cu sanatate.
5 comentarii
1
30-12-2021, ora 21:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate sa ia tratamentul si acasa. In general se vad rezultatele complete dupa 2-4, chiar 5 saptamani. Sa mai aibe putin rabdare.
0
31-12-2021, ora 11:07
dory21
Nu este medic/terapeut
dory21
clara_p multumesc, chiar nu inteleg de ce a adus medicul in discutie o posibila internare.S o fi gandit ca dupa cipralex si prozac (i am reamintit ca ia de doar doua saptamani si atunci a zis ca intradevar e prematur), nu prea mai are ce sa i dea.Nu stiu.
1
31-12-2021, ora 12:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Are ce sa ii dea. Cel mai bun e Seroxatul. Apoi Venlafaxina. Are ce sa ii dea. Probabil ca voia sa ii introduca un neuroleptic in doza mica dar nu mi se pare justificata internarea. Putea sa ii dea si acasa. Sugestia mea e sa incerce cu tratamentul cu antidepresiv intai. Neurolepticele au si ele efectele lor secundare.
Sugestia mea e sa stea minim 5 saptamani (35 de zile) pe Prozac si sa vada care e situatia. Sunt persoane care si-au revenit dupa 35 de zile.
0
31-12-2021, ora 15:51
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihoterapia făcută odată cu medicația ar trebui să dea rezultate. Nu spuneți câte ședințe a făcut, pentru că trebuie urmat un program complet ca să dea rezultate. Rezultate mai rapide se obțin prin psihoterapia cognitiv-comportamentală, dar e nevoie mai întâi de evaluare psihologică pentru a depista exact factorii care declanșează sau mențin tulburarea.
Dacă ar fi fost depistați de la început acești factori, atunci nu s-ar mai fi ajuns în situația ca medicamentele să nu dea randament.
0
02-01-2022, ora 12:06
dory21
Nu este medic/terapeut
dory21
Mulțumesc pentru răspuns. Nu a făcut de la început și complet programul de psihoterapie. O sa avem în vedere acest aspect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: