Interpetare CT - posibil cancer colon ???

05-01-2021
Ioanaramo
Nu este medic/terapeut
Ioanaramo
Buna ziua,

In urma unor dureri mari se burta, diaree si stari de greata (de fapt toata zona abdominala, o durere care a tinut 3 zile, se asemana cu o febra musculara foarte intensa, efectiv umblam indoita in doua) am ajuns la un control la medicina interna. De acolo m-a trimis sa fac un CT abdominal. Rezultatul fiind urmatorul :

Lama de lichid la nivel pericardic 9mm
Usoara hepatomegalie
Formatiune cu aspect de angiomiolipom la nivel de cortex renal drept de aprox 11 mm
Ingrosare parietala difuza a colonului transvers pe o lungime de aprox 4 cm in 1/2 dreapta cu prezenta si de diverticulii la acest nivel si infiltratie reticulara a grasimii adiacente, posibili diverticuli complicatii sau leziune infiltrativa parietala, de verificat colonoscopic
Lama de lichid la nivel pelvian

Mentionez ca acum 3 ani am fost operata pt o suspiciune de cancer ovarian ( anexectomie unilaterala dreapta, si ovarectomie partiala stanga ), rezulatul fiind bening.
Am fost la gastroenterolog si mi-a dat trantament pt diverticulita ( cu toate ca nu se prea potriveste varsta, 32 ani, cu aceasta boala ). Acum durerile sunt usoare si nu apar tot timpul.Sunt programata peste 10 zile la colonoscopie, dar am mai intrebat in stg si dr si am primit si pareri cum ca ar fi posibil ca acele leziuni de la colon sa fie maligne). Am facut doar o hemoleucograma care a iesit bine, mai putin limfocitele sunt mari 52.5% ( val. Referinta 20-44%) si hemoglobina 11.8 ( val referinta 12-15.6 ). Urmeaza sa fac si un set mai complet de analize )

Ce parere aveti ? Va multumesc !
4 comentarii
0
05-01-2021, ora 16:54
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Sigur ca descrierea rezultatului examenului CT ridica si suspiciunea de malignitate. Dar asa cum s-a cerut, trebuie sa faceti si examenul colonoscopic.
Evaluare ulterioara.
0
05-01-2021, ora 17:35
Ioanaramo
Nu este medic/terapeut
Ioanaramo
Va multumesc mult pentru raspuns.

Si credeti ca lichidul la nivel pericardic si pelvin si formatiunea de la rinichi ar avea legatura cu colonul sau sunt fara legatura intre ele ?
0
05-01-2021, ora 21:30
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Lichidul descris la CT poate avea substrat neoplazic. Formatiunea renala este, probabil, un lipom.
0
08-03-2021, ora 02:03
adrian77ene@gmail.com
Nu este medic/terapeut
adrian77ene@gmail.com
Buna seara,

Pe colon poate fi o tumoră benignă. Lichidul și formațiunea de pe rinichi pot fi cauzate si de o alimentație proasta. O dieta vegetariana ușoară sub 1000 de calorii va ajuta sigur
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici