interpretare analiza

07-06-2006
Livius
Nu este medic/terapeut
Livius
In urma unui examen sumar de urina am primit ca rezultat la sectiunea de sedimente urinare, EPITELII PLATE - relativ frecvente
LEUCOCITE - rare (alte valori sunt in parametri normali)
ce inseamna acest lucru? e cazul sa ma ingrijorez?
6 comentarii
0
14-06-2006, ora 00:00
adelin
Nu este medic/terapeut
adelin
Buna ziua
Va rog frumos sa-mi spuneti daca e cazul sa-mi fac probleme pentru o parte din analizele sotului meu (33 ani) efectuate in acest an, respectiv:
21.01.2006
1. Hemoleucograma: numar eritrocite 6, 01 (val. normale: 3, 8-5, 3) si concentratia hemoglobinei 16, 30 (val. normale: 12, 0-16, 0);
2. Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 66, 900 Ul/l (val. normale: <40, 0);
3. Glucoza serica 65, 200 (val. normale: 70, 0-110, 0);
4. Magneziu seric 1, 400 (val. normale: 1, 6-2, 5).
Pentru celelalte analize (a facut un set complet ) au iesit valori in limitele normale.
Pentru ficat a urmat un tratament (din februarie) cu LIV 52 (4 cp/zi), tinctura de Rozmarin si Formula 4 (reteta data de medicul de familie).
Si-a repetat analizele in data de 10.06.2006 rezultand urmatoarele:
1. Hemoleucograma: numar eritrocite 6, 14 (val. normale: 3, 8-5, 3) si concentratia hemoglobinei 16, 90 (val. normale: 12, 0-16, 0);
2. Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 33, 100 Ul/l (val. normale: <40, 0);
3. Glucoza serica 54, 500 (val. normale: 70, 0-110, 0).
Restul sunt in valori normale.
Precizez ca val. ALT inca din 2004 a fost crescuta, a urmat un regim (mancare mai mult fiarta si fara prajeli si bautura) tratament doar cu LIV 4 luni dar nu a scazut f. mult - 45, 000 Ui/l si numai in urma tratamentului mentionat mai sus a scazut la 33, 100 Ul/l.
Avand in vedere ca eritrocitele au mai crescut un pic iar glocoza a mai scazut va intreb daca e cazul sa imi fac griji pentru sanatatea sotului si daca da ce ma sfatuiti sa fac.
Va multumesc din suflet.
Adelina
0
14-06-2006, ora 00:00
adelin
Nu este medic/terapeut
adelin
Buna ziua
Va rog frumos sa-mi spuneti daca e cazul sa-mi fac probleme pentru o parte din analizele sotului meu (33 ani) efectuate in acest an, respectiv:
21.01.2006
1. Hemoleucograma: numar eritrocite 6, 01 (val. normale: 3, 8-5, 3) si concentratia hemoglobinei 16, 30 (val. normale: 12, 0-16, 0);
2. Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 66, 900 Ul/l (val. normale: <40, 0);
3. Glucoza serica 65, 200 (val. normale: 70, 0-110, 0);
4. Magneziu seric 1, 400 (val. normale: 1, 6-2, 5).
Pentru celelalte analize (a facut un set complet ) au iesit valori in limitele normale.
Pentru ficat a urmat un tratament (din februarie) cu LIV 52 (4 cp/zi), tinctura de Rozmarin si Formula 4 (reteta data de medicul de familie).
Si-a repetat analizele in data de 10.06.2006 rezultand urmatoarele:
1. Hemoleucograma: numar eritrocite 6, 14 (val. normale: 3, 8-5, 3) si concentratia hemoglobinei 16, 90 (val. normale: 12, 0-16, 0);
2. Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 33, 100 Ul/l (val. normale: <40, 0);
3. Glucoza serica 54, 500 (val. normale: 70, 0-110, 0).
Restul sunt in valori normale.
Precizez ca val. ALT inca din 2004 a fost crescuta, a urmat un regim (mancare mai mult fiarta si fara prajeli si bautura) tratament doar cu LIV 4 luni dar nu a scazut f. mult - 45, 000 Ui/l si numai in urma tratamentului mentionat mai sus a scazut la 33, 100 Ul/l.
Avand in vedere ca eritrocitele au mai crescut un pic iar glocoza a mai scazut va intreb daca e cazul sa imi fac griji pentru sanatatea sotului si daca da ce ma sfatuiti sa fac.
Va multumesc din suflet.
Adelina
0
11-09-2006, ora 00:00
Mariana Petran -biolog
Nu este medic/terapeut
Mariana Petran -biolog
Se pare ca sotul d-voastra are probleme de sanatate. Nu are un regim alimentar adecvat. Trebuie regim alimentar dar trebuie sa se hraneasca conform carentelor pe care le are. Ati facut markerii viralii? Astept mai multe detalii!
0
18-11-2006, ora 00:00
Dr. Adina Mester
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Mester
Nu a-ti specificat daca sotul este fumator.Daca este, aceasta poate fi explicatia pentru Hb.crescuta
0
02-02-2007, ora 00:00
Vlad82
Nu este medic/terapeut
Vlad82
Pt Adelin

Din cate am citit si eu, e clar ca trebuie tinut regim. Dar ce fel de regim-hipo sau hiperglucidic? Glicemia 54 nu e o joaca... Am si eu un amc in Buc, are hemoglobina 27-e bine mersi, solid, doar ca nu prea are voie sa bea... Asa s-a nascut.
0
05-06-2011, ora 12:59
SR
Nu este medic/terapeut
SR
buna ziua.mi am facut niste analize de dinaintea unei sarcini.iar anti toxocara a iesit pozitiva avand val 17.37 in rest toate sunt negative.intre timp am ramas si insarcinata pana ajung la medicul meu sunt cam ingrijorata.afecteaza cu cva sarcina?totul s a intamplat f repede, pana au fost gata analizele am si ramas,
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum poți preveni infecțiile urinare?
  • Ce indicii ne oferă culoarea urinei
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.