Interpretare analize medicale

21-11-2011
adrian009
Nu este medic/terapeut
adrian009
Buna ziua. Sotia mea a facut recent un set de analize. Va rog mult sa fiti amabila si sa-mi interpretati si mie rezultatele obtinute. Va multumesc mult si astept raspunsul D-voastra.

Denumire analiza Rezultate / UM Interval biologic de referata corespunzător vârstei si sexului pacientului)
Hematologie
V Hemoleucograma completa.
Hemoglobina 8.4 g/dL 12-15 g/dl
Hematocrit 30.4 % 36 - 46 %
Nr. eritrocite 4.74 *10A6/ul 3.8-4.8*10A6/ul
VENI 64.1 fL 80 - 96.0 fL
HEM 17.7 pg 28 - 34 pg
CHEM 27.6 g/dL 32 - 36 g/dl
RDW-CV 20.9 % 11.5-14.5%
Nr. trombocite 176 *10A3/ul 150-450 *10A3/ul
VTM 10 fL 7.4-10.4 fL
PDW 10 % 12-16.5 %
PCT 0.2 % 0.16-0.48%
Nr. leucocite 3.52 *10A3/ul 4.8-11.0 *10A3/ul
% Neutrofile 61.6 % 53 - 68 %
% Eozinofile 0.6 % 2 - 4 %
% Basofile 1.1 % 0-2%
% Limfocite 28.7 % 25 - 45 %
% Monocite 8 % 2 - 8 %
Nr. neutrofile 2.17 *10A3/ul 2.54-7.48 *10A3/ul
Nr. eozinofile 0.02 *10A3/ul 0.09-0.44 *10A3/ul
Nr. basofile 0.04 *10A3/ul 0.0-0.2*10A3/ui
Nr. limfocite 1.01 *10A3/ul 1.20-4.95 *10A3/ul
Nr. monocite 0.28 *10A3/ul 0.09-0.88 *10A3/ul
Frotiu sanguin Anemie uşoara/moderata.
Anizomicrocitoza eritrocitara.
Hipocromie accentuata.Frecvente anulocite si hematii in ţinta.
Rare schizocite si eliptocite.
Biochimie
V Glucoza serica 265.7 mg/dL 60- 105 mg/dL
Chimie umeda
VTGO 22.4 U/L 34 U/L
Analize acreditate RENAR: V
Data tipărire: 07/11/2011 19:44:05 Pagina 1 / 2 F PG-20-01

Biochimie
Chimie umeda
VTGP 18.5 U/L 55 U/L
Chimie umeda
V Colesterol total 133.7 mg/dl Convenabil: 200 mg/dl
Atenţie: 200-240 mg/dl
Risc: 240 mg/dl
Chimie umeda
V Trigliceride 75.7 mg/dl Convenabil: 150 mg/dl
Atenţie: 150-199 mg/dl
Risc: 200-499 mg/dl
Risc crescut: 500 mg/dl
Chimie umeda
V Uree serica 31.89 mg/dl 45 mg/dl
Chimie umeda
V Creatinina serica 0.94 mg/dl 1.10 mg/dl
Chimie umeda
v Calciu seric total 9.3 mg/dl 8.4-10.2 mg/dl
Chimie umeda
V Sideremie 12.1 Mg/dL 37-145 ug/dl
Chimie umeda
Analiza urinei
v* Sumar de urina
Fotometrie
Densitate urinara 1010 - 1015-1022
PH 7 - 4.8-7.4
Leucocite. 500 /uL 10/ul
Nitriti Negativ Negativ
Proteine Negativ Negativ
Glucoza Normal Normal( 30 mg/dl)
Corpi cetonici Negativ Negativ
Urobilinogen Normal Normal( 1 mg/dl)
Bilirubina Negativ Negativ
Hematii Negativ Negativ
Sediment urinar Leucocite 30/cp, Normal(leuc. abs, hematii abs, cristale
Ep.rotunde + abs., cilindrii abs)



Denumire analiza Rezultate / Uf
Biochimie
V Hemoglobina glicozilata (HbA1C)
Chimie umeda 9.38 %A1c 4.0-6.0%A1c
Markeri Endocrini
a/TSH
Chemiluminiscenta V Free T4
Chemiluminiscenta 43.144 12.55 uUI/mL 0.35-4.94 uUI/ml pmol/L 10.0-23.0 pmol/l
Cu mult respect, Adrian.
6 comentarii
0
21-11-2011, ora 12:05
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
buna ziua, va pot spune ca ar fi o anemie si o gicemie crescuta, deci este necesar sa consultati medicul de familie.multa sanatate si bafta.
0
21-11-2011, ora 17:43
tema
Nu este medic/terapeut
tema
adrian009, eu vad aici un deficit de fier, hemoglobina mica - o glicemie mare - Are cumva diabet sau anemie feripriva?
A facut cumva analizele imediat dupa ciclu si a mancat dulce in seara de dinaintea analizei?
Si leucocite sunt cam putine.
A slabit brusc si urineaza des? consuma diuretice?
In sumarul de urina sunt leucocite. Asta poate insemna ca are o infectie urinara
Eu am sa va spun doar o parte pe care o intuiesc eu, desi cred ca sotia are mai multe probleme si trebuie sa mearga la un control amanuntit.
Care este valoarea la free T4?
Eu am sa ma refer doar la acea posibila infectie urinara.
Infectia urinara cu e-coli, poate crea un deficit de fier deoarece e-coli consuma fierul din organism.
Mai poate fi o infectie mai veche cu e-coli si in vagin, iar sotia nu cred ca a facut si acolo analiza. In general nu prea sunt simptome local.
Ar fi bine sa faca o - urocultura cu antibiograma si o analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Pentru analiza, sa nu se spele in vagin si sa nu aiba contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic luat, daca a luat.
Altfel, poate iesi rezultatul fals negativ.
Pentru urocultura, sa nu bea diuretice inainte cu o zi, deoarece va urina des, iari urina va fi prea diluata si iarasi poate iesi rezultatul fals negativ.
Sa bea normal.
Doctorul ii va da tratament conform antibiogramei.
Are cumva sinuzita? Cu tensiunea cum sta?
0
23-11-2011, ora 20:22
adrian009
Nu este medic/terapeut
adrian009
Multumesc mult pt.raspuns. Da, intr-adevar, sotia mea are diabet, face insulina de 3 ori pe zi.A fost diagnosticata si cu anemie, acum nu stiu sa va spun daca aceasta anemie e feripriva sau nu, cert este ca o are! Fiind diabetica, de dulciuri nici nu poate fi vorba! A fost recent la medicul de familie si i s-a confirmat ca are si o infectie urinara, pt care ia tratament, si a facut si un examen ginecologic, si i s-a dat si de aici un tratament. Sinuzita nu are, in schimb are hipotensiune.
Valoarea la Fre T4 este de 12, 55 pmol/L.
Iata, in continuare, si celelalte analize:

Buletin de analize nr.: 11111706176 din 17/11/2011 Cod diag.: 11 C 7330


BURCAN VIORICA. 51 ani,
Trimis de: Medic Primar BADIU CARMEN(649858) 1 (173) BIOCLINICA BRAŞOV
Diagnostic clinic: colpita.

Examen citologic: 2 frotiuri convenţionale.





Microscopic: Metoda coloraţia Papanicolaou

Celule epiteliale scuamoase predominant intermediare si parabazale etalate izolat si in placarde.
Celule epiteliale scuamoase bazale, singulare. Granulocite neutrofile morfologic normale numeroase. Histiocite si histiomacrofage. Hematii-
Concluzie:
N.L:
Lactobacili putini; coci banali.


Cil/ Proces inflamator nespecific uşor pe fond de tip preatrofic,

Fara aspecte dis-/neoplazice. A se corela cu datele clinice (D.U.M.?)

17.11.2011

med. primar Românită Glaja (367427)







BURCAN VIORICA/ 51 ani
Domiciliul:. Trimis de: Medic Primar BADIU CARMEN

=:=:=:=^=^=VAL - BIOL. REF. =ANTECEDENT

Examen bacteriologic-lama
- RARE CELULE EPITELIALE IZOLATE SI GRUPATE IN PLACARDE
- FRECVENTE LEUCOCITE POLIMORFONUCLEARE NEUTROFILE
- RELATIV FRECVENŢI COCI GRAM POZITIVI DISPUŞI IN DIPLO SI LANŢURI SCURTE
- RARI BACILI GRAM NEGATIVI CU ASPECT DE ENTEROBACTERII
- ABSENŢI LACTOBACILI DOEDERLEIN
- MUCUS





ANALIZE IN CURS DE EXECUŢIE: -X-Examen citologic

Multumesc inca odata.
0
24-11-2011, ora 19:07
tema
Nu este medic/terapeut
tema
La analiza de secretie vaginala nu s-a facut o cultura din care sa reziute la ce antibiotic sunt sensibile bacteriile gasite.
Spune doar ca au 'aspect de enterobacterii' Trebuia facuta o cultura...
Daca se banuia ca are o infectie vaginala, nici nu trebuia sa i se faca Papanicolau...deoarece, rezultatul nu pote fi concludent, fiind influentat de acea infectie. Intai se trateaza infectia si apoi se face papanicolau. Asa este corect.
Macar e bine ca nu sunt semne de cancer (Fara aspecte dis-/neoplazice).
Cred ca nici la urocultura nu s-a facut antibiograma...
cum i s-au prescris antibioticele? mai ales ca are diabet si nu va putea sa tot faca atatea tratamente...
Dupa 10-12 zile de la terminarea tratamentului, ar fi bine sa faca o - ananaliza de secretie vaginala cu antibiograma si o urocultura cu antibiograma, ca sa verifice daca i-a trecut si daca nu, sa stie cu ce sa se trateze (va scrie in antibiograma).
Pentru analiza, sa nu se spelei in vagin si sa nu aiba contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic sau ovul luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Sa vorbeasca cu doctorul despre asta.
0
24-11-2011, ora 19:19
adrian009
Nu este medic/terapeut
adrian009
Multumesc mult! Cu siguranta o sa tinem seama de sfaturile D-vs.! Multa sanatate.
0
24-11-2011, ora 19:51
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Avand in vedere ca s-au gasit acele bacterii, cred ca ar fi bine sa faceti si dumneavoastra o urocultura cu antibiograma, eventual si o analiza de secretie uretrala cu antibiograma.
Hipotensiunea sotiei poate fi si de la infectie, la fel si anemia. Cand o sa ii treaca, o sa se simta mai bine.
Vorbiti cu medicul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hematocrit
  • Hemoglobina
  • Aplicația pentru smartphone care depistează neinvaziv anemia
  • Limfocite crescute, cauze frecvente și diagnostic diferențial
  • Trombocite scăzute - cauze posibile, diagnostic, tratament
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.