interpretare analize sange

28-12-2007
augustina
Nu este medic/terapeut
augustina
In urma unor analize de sange am obţinut următoarele valori
-WBC 14171, RBC 4.44, HGB 13.9, HCT 41.6, VEM 93.7, HEM 31.3, CHem 33.4, PLT 236, RDW-SD 43.4, RDW-CV-12.9, PDW13.8, MPV 11.3, P-lcr 35.1, PCT 0.27, Neutrofile segmentate -W-LCR 80.81, Limfocite W SCR 10.72, mono 8, baso 0.1, eo 0.42, neutofile segmentate W LCC 11.451, limfocite W SCC-1.52, Mono # 1.131, eo # 0.05, baso # 0.02.fier 29, am şi adenopatii laterocervicale dreapta cateva de 17-18 mm, ggl de 6, 5 mm, stanga de 14-16 mm. Proteina C reactivă de 14.81.am slăbit cam 5 kg in trei luni fără a ţine vreun regim.ce afecţiune aş putea avea ?
31 comentarii 12 Înainte ›
0
29-12-2007, ora 00:00
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Globulele albe sunt crescute, iar in formula sangvina predomina PMN-urile (neutrofilele segmentate), ceea ce poate indica o infectie bacteriana. PCR crescuta indica de asemenea o stare inflamatorie sau infectioasa. Pentru elucidarea sursei infectiei e bine de efectuat o radiografie toracica, un examen al sputei, exudatului faringian si eventual un sumar de urina. Adenopatia poate fi reactiva - ca urmare a unei infectii pulmonare sau ORL. Daca nu se identifica sursa infectiei, se pot doza anticorpii pentru Toxoplasma, CMV, se poate face idr-ul la tuberculina pentru excluderea tbc, iar daca ganglionii mariti persista mai mult de cateva saptamani se poate recurge la biosie, desi posibilitatea unei boli de sange este foarte mica (globulele albe sunt doar moderat crescute).
0
16-01-2008, ora 00:00
lavy2007
Nu este medic/terapeut
lavy2007
rog raspuns urgent insarcinata 6 luni jumate.analize sub sau peste limita: leucocite: 13.20 (4.00-9.80)
limfocite: 2.70 (1.00-2.50)
monocite: 0.80 ( 0.10-0.70)
granulocide :9.70 ( 2.20-7.80)
procent limfocite : 20.50% (21.00-38.00)
procent granulocide : 73.20% (55.00-73.00)
hemoglobina :11.70 g/Dl ( 13.50-16.50)
hematocrit : 32.80% (36.00-47.00)
deviatia standard a RDW : 43.60 fL/eritocit (25.00-42.00)
PMN segmentate : 68.00(50-67)
bazofile: 5% (0-1)
va multumesc
0
16-01-2008, ora 00:00
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Leucocitele pot creste fiziologic in timpul sarcinii pana pe la 12 mii, insa granulocitele fiind la limita de sus, e bine de efectuat un sumar de urina cu urocultura si eventual un exudat faringian daca ati fost racita. Daca nu este o cauza descoperita a infectiei si mai ales, daca dupa ce repetati din nou hemoleucograma valorile ies modificate, abia atunci, in functie de febra, starea dvs. generala, opinia ginecologului puteti face alte testari. oricum, valorile sunt putin crescute, s-ar putea sa fi fost o infectie care a trecut recent.
Pentru a evita anemia, in perioada sarcinii luati Elevit pronatal - acum aceste valori ale Hb sunt normale pentru sarcina.
0
18-01-2008, ora 00:00
lavy2007
Nu este medic/terapeut
lavy2007
multumesc frumos si o zi placuta
0
06-07-2009, ora 23:08
Bogdan1979
Nu este medic/terapeut
Bogdan1979
Buna ziua,
Am si eu o intrebare vis-a vis de rezultatele la niste analize facute recent la Institutul Clinic Fundeni. Ma stiu de multa vreme (cca. 8 ani) cu unele probleme cu ficatul, o asa denumita de medici hepatita cronica cu citoliza, cu transaminaze crescute. Am urmat un tratament prescris de medicii de acolo cu Ursofalk 250 mg si Lagosa si mi-au scazut transaminazele in limite normale, dar observ ce ceva vreme ca la analizele de hematologie imi iese modificat PDW -ul si anume 74, 2% fata de intervalul de normalitate de 12-18%. In afara de asta MCH-ul e de 32, 4 fata de intervalul de normalitate de 27-31%. Ce ar putea insemna modificarile astea noi care ma pun pe ganduri fata de cele pe care le stiam eu cu ficatul marit, steatoza, structura neomogena? Mentionez ca nu am virusi hepatici B sau C.
In speranta unui raspuns la cele ce v-am scris eu, va multumesc anticipat.
0
06-04-2010, ora 12:55
rocoiu
Nu este medic/terapeut
rocoiu
rog raspuns urgent
am facut analize si acestea nu mi-au iesit bine, ce inseamna?
PCT(plachetocrit)-0, 142
Mono%-12, 9
Baso%-1, 7
Baso#-0, 1
si la urina-
leucocite-POZITIV
SEDIMENT URINAR-relativ frecvente epitelii plate, relativ frecvente leucocite, rar urat amorf
0
23-04-2010, ora 20:48
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
MCH-ul insemna hemoglobina eritrocitara mdie, si daca e crescut poate indica o usoara deficienta de B12. PDW-ul nu are semnificatie clinica.
0
23-04-2010, ora 20:49
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Monocitele crescute procentual indica o viroza recenta, iar plachetocritul este important numai daca nr.plachetelor implicate in coagulare sunt modificate, altfel, nu pune probleme.
0
19-11-2010, ora 16:35
meya
Nu este medic/terapeut
meya
Buna ziua.Sunt insarcinata in 11 saptamani iar astazi am ridicat analizele de sange iar unele rezultate sunt peste sau sub valoarea normala.Va rog din suflet daca imi puteti raspunde si mie la cele care ma ingrijoreaza:
-Limfocite(%):16.1(20.00-40.00)
-MXD(#) (Eoz, Baz, Mono):1.1(0.20-0.80)
-Volum mediu trombocitar!:12.8(6.00-11.00)
-Latimea distributiei trombocitare!:17.41(10.00-15.50)
-Urocultura:1000UFC/ML Crestere germeni absenta
Va multumesc!
0
22-12-2010, ora 07:59
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Valorile prezentate de dvs. nu pun probleme, limfocitele sunt un pic modificate procentual ceea ce poate insemna ca ati avut o viroza usoara cu limfopenie, iar in urina au iesit germeni insa nu infectie. Ar fi util de repetat urocultura.
0
03-02-2011, ora 20:32
sermo
Nu este medic/terapeut
sermo
Buna seara domna doctor!Va rog sa imi spuneti daca e ceva grav in analizele ridicate astazi de la laborator.La medicul de familie si cel ce imi monitorizaeaza sarcina ajung abia pe data de 25 februarie si sunt putin ingrijorata pana atunci.Sunt insarcinata in 26 saptamani si am 30 de ani
Acestea sunt valorile iesite rau pe buletinul de analize (sunt mici diferente peste si sub limita) la urmatoarele analize:
Hematologie
-Limfocite 22.10 (ref. 25-40)
-Celule mari imature (%) 2.70 (0-2) (aceasta analiza apare de 2 ori pe buletin, inca odata cu valoarea 0.24 um: x10 3/uL (0-0.20)
-Numar eritrocite 3.57 (4-6.20)
-Hemoglobina 10.59 (11.80-15.30)
-Hematocrit.33.31 % (37-45)
-Concentratie medie Hb.Eritrocit 31.80 (32-36)
-Trigliceride 279 (50-200)
-Colesterol 346 (110-230)
Restul au iesit in parametri normali.La Biochimia urinara au iesit toate valorile bune si dupa caz negativ.Nu era nimic subliniat ca fiind eronat.
Inainte de sarcina aveam toate analizele bune.
.Va multumesc anticipat pentru raspuns.
0
18-04-2011, ora 23:14
ca_melya
Nu este medic/terapeut
ca_melya
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog?am 49 ani si mi-am facut si eu analizele la sange si nu au iesit toate valorile in limitele normale Am intrat in panica atunci cand am vazut rezultatul si pana ajung la dr cu ele vreau sa imi ziceti daca ar putea fi ceva grav sau nu..., ca simptome as avea senzatii de voma, lipsa poftei de mancare si ameteli uneori
-segmentate 38% (50-70)
-eozinofile 13% (1-5)
-monocite 10% (2-8)
-creatinina serica 0.79 mg/dl (0.9-1.3)
-proteina C reactiva 48 mg/dl (iar valoarea normala e mai mica sau egala cu 6)
Restul analizelor la sange sunt ok
Va multumesc!
0
27-04-2011, ora 09:17
iulydany
Nu este medic/terapeut
iulydany
Buna dimineata domna doctor!
Va rog sa imi spuneti daca e ceva grav ca am HB(g%) 8 si HT 27.2 (%)?
Va multumesc mult!
0
21-10-2011, ora 11:10
DenisRif
Nu este medic/terapeut
DenisRif
Am facut analize la sange si in urma studierii lor am constata ca sunt doua categorii asemanatoare care nu le inteleg si vreau sa le lamuresc:
sunt trecute :
MONO% Rezultat 11.9..limite intre 2 si 8 %
MONO# Rezultat 0.65.limite intre 0.24 si 0.82 (unitate de masura x10^3/uL
As dori sa sti ce reprezinta fiecare (stiind vag ca ar putea fi monocite) si care este cauza cresterii peste limite
Va multumesc
0
22-10-2011, ora 14:40
utilizator_113736
Nu este medic/terapeut
utilizator_113736
Buna Ziua
Doamna Doctor
Va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti ce inseamna aceste rezultate. Sint un barbat de 72 ani, de constitutie slab am 56 kg.
Va multumesc anticipat
HEMATIE - 3, 14
LEUCOCITE - 17, 8
NEUTROFILE - 78, 7
VEM - 110
VSH - 20
COLESTEROL - 215
CELULE EPITELIALE RARE - ABSENT
0
18-11-2011, ora 12:49
addac
Nu este medic/terapeut
addac
Buna, ziua, d-na doctor va rog imi puteti da un raspuns, in urma cu 2 luni mi s-a declansat o urticarie cred pe sistem nervos, am fost la alergolog mi-am facut analiza, panel alimentar si a iesit negativ, am facut si la hematologie care in mare parte sunt ok insa acestea au iesit in afara valorilor mai exact :numar neutrofile 8.491(2.00-8.00), neutrofile procentual 77.51 (50.00-75.00) limfocite procentual 18.32 (20.00-45.00) MPV 12.51 (7.40-10.40) PDW 18.01 11.50-16.50 sumar de urina este bine si coproparazitologicul la fel puteti sa mi dati cateva detalii despre cela care nu au iesit bine?va multumesc din suflet si va urez multa sanatate!
0
10-12-2011, ora 13:22
DIADIA65
Nu este medic/terapeut
DIADIA65
Mi-am facut analizele.Am 14 ani si rezultatele sunt:
leucocite 8.5 x 10^9/l
limfocite 28.8%
monocite 8.8%
neutrofile 59.0%
eosinofile 3.0%
basofile 0.4%
lymfocite 2.46 x 10^9/l
neutrofile 5.04 x 10^9/l
monocite 0.75 x 10^9/l
eosinofile 0.26 x 10^9/l
basofile 0.03 x 10^9/l
hematii 4.49 x 10^12/l
hemoglobina 12.9 g/dl
hematocrit 39.7%
vol mediu eritrocitar 88 fl
hemoglobina eritr medie 28, 8 pg
con med de hem eritr 32, 6 g/dl
indice de distr a eritr 14.1 %
trombocite 253x10^9/l
vol mediu al plachetelor sangvine 8.8 fl
plachetocrit 0.22%
indice de distr a plachetelor 13.8%
vsh 9mm
0
10-12-2011, ora 13:24
DIADIA65
Nu este medic/terapeut
DIADIA65
as dori sa imi spuneti cum sunt analizele
0
05-09-2013, ora 15:47
gxg91
Nu este medic/terapeut
gxg91
am facut si eu analizele de sange si urmatoarele campuri sunt trecute cu semnul exclamarii + la analyzer alarms scrie LMNE+

WBC 6.2
% #
NEU 53.8 3.35
LYM 33.4 2.08
MON 8.1 0.50
EOS 3.0 0.19
BAS 1.7 0.11
ALY 0.9 0.05
LIC 1.0 0.06

Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce inseamna?
0
17-03-2014, ora 19:57
andreea_deea98
Nu este medic/terapeut
andreea_deea98
Monocite 12 % (2-10 %)
MCHC 35.18 (31-35 g/dL)
Calciu seric total 10.31 (8.4-10.2)
LDL 146.98 (30-130 mg/dL)
repede pls... vreau sa stiu ce inseamna ca am valorile prea mari
0
09-04-2014, ora 15:42
vioricuta1
Nu este medic/terapeut
vioricuta1
Buna ziua va rog as vrea sa-mi discifrati analizele copilului meu care are 11 ani
Hemoglobina10.90 (11, 5-14, 5)
Hematocritul 34, 20 (37-45)
Neutrofile segmentate 59 (45-57)
Limfocite 19 (30-46)
Monocite 15 (3-9)
VSH 13 (2-10)

Va multumesc din suflet.
0
11-04-2014, ora 12:11
Mihaela1978
Nu este medic/terapeut
Mihaela1978
Buna ziua. De 3 zile ma doare in partea dreapta a abdomenului, cand mai jos cand in dreptul buricului, cand sub coasta.am o stare generala proasta, greturi, oboseala, as sta numai in pat.Am facut ecografie, totul ok. analizele mi-au iesit bunicele Leucocitele cam mari dupa parerea mea dar dr a zis ca sunt ok..9.9(4.00- 10.00).
-Mid(%) 11.4(3.00-10.00)
-mid(#) 1.1 (0.10-1.00)
-concentratie medie Hb/100 - 31.8(32.00-38.00)
-Limfocite(%) 20.3 (20.40-40.00)
-Granulocite(%) 68.3 (50.00-70.00)
-Limfocite(#)2.00 (0.80-4.00)
-Granulocite(#) 6.8 (2.00-7.00)
-Eritrocite 4.58 (3.70-5.20)
-Hemoglobina 12.7 (12.00-16.00)
-Hematocrit 39.9 (35.00-48.00)
-Volum eritrocitar mediu 87.2 (80.00-98.00)
-Hemoglobina eritocitara medie 27.7 (26.00-33.00)
-latimea distributiei eritrocitare 13.5 (11.00-15.00)
-Trombocite 249 (150.00-400.00)
-TGO 14 (0-31)
-TGP 11 (0-31)
iar la urina densitatea =1030... in rest sunt toate ok Dupa aceste analize am primit tratament pt paraziti intestinali. mi-e greu sa cred ca sunt paraziti mai ales ca inca ma doare burta si am greturi. 5 zile trebuie sa beau lichide multe apoi sa iau tratament pt paraziti.Mi-e sa nu fie apendicele si sa stau linistita acasa.
0
16-05-2014, ora 06:47
Andunica18
Nu este medic/terapeut
Andunica18
Buna ziua!! Am facut si eu analiza la intoleranta la histamina si mi a iesit valoarea 35, 8 imi puteti spune si mie ce inseamna?
0
19-08-2014, ora 19:22
dragostil88
Nu este medic/terapeut
dragostil88
Buna ziua.
Va scriu in speranta ca puteti sa imi oferiti un raspuns cu privirea la anumite valori in afara limitelor normale ale catorva analize
- HDL Colesterol 33
- Trigliceride 163
- MONO% 4.5
- BASO% 0.1

Va multumesc anticipat!
0
22-12-2014, ora 17:37
Rebecca Kiss
Nu este medic/terapeut
Rebecca Kiss
Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati cu interpretarea urmatoarelor rezultate deoarece nu stiu ce inseamna si cat de ingrijorata ar trebui sa fiu sau daca pot face ceva pentru a imbunatatiu situatia.
Specific ca aceste analize sunt pentru fetita mea in varsta de aprox 10 luni.
Hematologie
MCH 30.10 ( ref 25-30)

Biochimie
Calciu total 8.92 ( ref 9.0 - 11)
Fosfataza alcalina (FA) 736 ( ref. 110 - 700)
Aspartar aminotranseraza ( AST/TGO) 40.36 ( ref 0- 31)

Va multumesc frumos.
0
12-03-2015, ora 20:29
MiVo
Nu este medic/terapeut
MiVo
Buna seara!
As dori sa ma ajutati in interpretarea unor analize care se pare nu au valori tocmai bune, de aceea as dori sa-mi spuneti ce inseamna exact aceste valori, ce presupun, cauze, ce este de facut?
Neutrofile-40, 5%- val. normale 45-80
Eritrocite-5, 82mil/qL-val.normale 4, 3-5, 7
Sideremia-162, 6qg/dL-val.normale 59-158
Ac.uric seric-7, 03mg/dL-val.normale 7
Este vorba despre analizele unei persoane de sex masculin, 22 ani.
Va multumesc!
0
19-06-2015, ora 18:44
Marian1995
Nu este medic/terapeut
Marian1995
Am facut si niste analize recent si vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva la interpretarea lor, multumesc !

Aici sunt poze la foile de analize:
http://postimg.org/image/nyv9a1m3n/
http://postimg.org/image/v4n0chv6r/
http://postimg.org/image/ioqair1ur/
0
20-06-2015, ora 19:31
dianasuciu12
Nu este medic/terapeut
dianasuciu12
Imi puteţi spune va rog cat sunt valabile analizele normale de sange? Va multumesc
0
02-12-2015, ora 17:24
ANDRESA
Nu este medic/terapeut
ANDRESA
BUNA ZIUA ! VA ROG SA IMI INTERPRETATI SI MIE ANALIZELE. SUNT FEMEIE DE 38 DE ANI SI AM SUFERIT O INTERVENTIE CHIRURGICALA -HISTERECTOMIE SUBTOTALA.
ANALIZELE MELE
VSH 1h =80mm VSH 1/2h=40mm
BASO#=0.06
*BASO%=0.61%
EOS#=0.11
EOS%=1.23%
NEU#=6.5
NEU%=71.4%
HCT=27.56%
HGB=8.45
MONO#=0.44
MONO%=485%
LYM#=2.10
LYM%=21.92%
MCH=23.11
MCV=75.34
MPV=7.49
PCT=0.27%
PDW=18.86%
PLT359.7
RBC=3.66
RDW=17.18%
WBC=9.1
MCHC=30.67
FIBRINOGEN=662
PT(sec)=10.2sec
inr=1.04
aptt(sec)=37.8sec
PROT=5.3
URIC=4.7
CREA=1.24
UREA=16.7
Bil.tot=0.37
GOT=32
GPT23
ASTEPT RASPUNS VA ROG! VA MULTUMESC!
0
19-11-2016, ora 13:02
Sorin Bogdan
Nu este medic/terapeut
Sorin Bogdan
Vă rog un răspuns, limfocite 50% procentual, restul analizelor bune. Am 47 ani. Câteodată mă doare spatele in partea de sus, cervical, nu stiu dacă are legătură. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 12 Înainte ›

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Limfocite crescute, cauze frecvente și diagnostic diferențial
  • Limfocite (LY sau LYMPH) - valori normale, rol în organism, interpretare număr crescut sau scăzut
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.