interpretare colonoscopie

11-02-2015
flavius.
Nu este medic/terapeut
flavius.
De o perioada de 1, 6 ani am avut o stare de disconfort abdominal, mici intepaturi de o parte si de alta abdomenului, in special in partea stg. sus sub coaste si partea drpt. jos, ulterior scaune cu urme de sange, motiv ptr. care am fost internat si mi-am endoscopie si colonoscopie. Endoscopie: hernie hiatala prin alunecare, gastrita duodenala accentuata si helicobacter pylori. Colonoscopie: adenom cu displazie scazuta la 110 cm.. Am luat tratamentul ptr. heliyco.. Analize facute: helyco.- negativ; PSA-foarte bun; ca 19 9- 1, 27; CEA-foarte bun. In prezent sintomele sunt aceleasi. Intrebare: Exista posibilitatea unui cancer la colon. Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prevenirea cancerului colorectal: colonoscopia sau probele de fecale, care metodă este mai eficientă pentru prevenirea bolii?
  • Sedarea mai profundă poate ajuta la detectarea polipilor în timpul colonoscopiei
  • Explorarea rolului esofagogastroduodenoscopiei si colonoscopiei repetate in diagnosticarea sangerarilor gastrointestinale
  • Colonografia CT depășește testarea ADN-ului din materiile fecale în ceea ce privește costul și eficacitatea
  • Rată scăzută de testare pentru cancerul colorectal (colonoscopie) la adulții de 45–49 de ani, în ciuda extinderii recomandărilor de screening
  • Pregătirea intestinului pentru colonoscopii poate modifica temporar echilibrul intestinal, crescând vulnerabilitatea la infecții
  • Colonoscopia și testarea imunochimică fecală în screeningul diagnostic al cancerului colorectal [SCREESCO]
  • Intubația ileonului terminal în colonoscopie: utilitate diagnostică, indicații și rolul biopsiei
  • Riscul crescut de neoplazie colorectală avansată la pacienții cu adenom și polip serrat detectați simultan la colonoscopie
  •