interpretare examen citologic
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urma unui lucru: in 2008 am facut un examen citologic cervico-vaginal la care rezultatele au fost urmatoarele:1.Valoarea diagnoistica a frotiului: -satisfacatoare;2-caracterizare generala : Anomalii ale celulelor epiteliale; 3-Diagnostic descriptiv: celule pavimentoase ASCUS; Citodiagnosti Babes-Papanicolau: Clasa III, frotiu cu marcata citoliza inflamatorie, celule metaplazice-eliscaniotice(nu stiu daca am descifrat bine) endoc, intermediare, ASCUS. Asta e tot ceea ce contine buletinul de analiza.Am facut tratament imi amintesc, dar nu mai stiu cu ce si mi -a zis dr sa revin la un nou test peste 6 luni, insa lipsa timpului (si neglijenta, recunosc) m - a facut ca abia azi sa revin la o noua testare. Problema este ca la recoltare, pe langa secretia respectiva, asistenta a iesit cu lamela plina de sange, oarecum mirata si ea, in sensul ca e putin obisnuit sa sangereze atat de tare colul la prelevare. mentionez ca am avut CM la 27 iulie iar la 31 iulie era gata, am 2 nasteri normale, 1 avort si o sarcina extrauterina. Vreau sa va intreb cat de grava este situatia ptr ca nu imi place deloc ce se intampla, mai ales ca abia acum am aflat cate ceva despre clasificarea frotiului si toate celelalte! rezultatul la aceasta analiza il iau abia peste 2 sapt dar voiam sa stiu la ce sa ma astept!Va multumesc anticipat ptr timpul acordat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?