Interpretare Papanicolau
Buna!Am facut si eu un test papanicolau si medicul nu mi-a explicat prea bine rezultatul.Pe rezultat imi este bifat:frotiu conventional/coleratie papanicolau--adecvat, negativ pentru leziune intraepiteliala sau malignite, modificari celulare benigne-bacteri, modificari celulare asociate-inflamatie, metaplazie, evaluare hormonala-aspect compatibil cu varsta si anamneza, caracterizare generala-modificari celulare benigne
diagnostic citologic:modificari celulare benigne
Deascriere citologica:celule exocervicale superficiale si intermediare dispuse izolat si in placarde, metaplazie scumoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale, nuclei liberi, PMN, mucus, flora nespecifica
Recomandari:de urmarit evolutia
Vreau sa mentionez ca am facut in urma acestui test un tratament a cate doua folii cu ovule cervugid dupa care un tratament de 10 zile cu ovule preparate in farmacie si in urma acestui tratament care l-am facut in urma cu o luna am o scurgere albicioasa fara miros sau alte simptome
diagnostic citologic:modificari celulare benigne
Deascriere citologica:celule exocervicale superficiale si intermediare dispuse izolat si in placarde, metaplazie scumoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale, nuclei liberi, PMN, mucus, flora nespecifica
Recomandari:de urmarit evolutia
Vreau sa mentionez ca am facut in urma acestui test un tratament a cate doua folii cu ovule cervugid dupa care un tratament de 10 zile cu ovule preparate in farmacie si in urma acestui tratament care l-am facut in urma cu o luna am o scurgere albicioasa fara miros sau alte simptome
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte recente din această secțiune: