Interpretare rezultat biopsie pt. un polip pe vezica urinara
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati in intepretarea urmatorului rezultat la o biopsie pentru un polip pe vezica urinara.
Tatal meu a fost operat de curand si i s-a extirpat un polip de pe vezica urinara. In mare din rezultatul biopsiei am inteles ca e malign, dar puteti sa-mi dati un pic mai multe detalii despre cat de grav este? Ce inseamna mai exact?
Rezultatul biopsiei este:
fragmente tumorale, recoltate endoscopic, cu aspect histopatologic de carcinom urotelial(tranzitional), papilar, cu potential malign crescut, bine/moderat diferentiat, G1/G2, cu focare de metaplazie scuamoasa, stpT1.
Va multumesc mult!
Va rog frumos sa ma ajutati in intepretarea urmatorului rezultat la o biopsie pentru un polip pe vezica urinara.
Tatal meu a fost operat de curand si i s-a extirpat un polip de pe vezica urinara. In mare din rezultatul biopsiei am inteles ca e malign, dar puteti sa-mi dati un pic mai multe detalii despre cat de grav este? Ce inseamna mai exact?
Rezultatul biopsiei este:
fragmente tumorale, recoltate endoscopic, cu aspect histopatologic de carcinom urotelial(tranzitional), papilar, cu potential malign crescut, bine/moderat diferentiat, G1/G2, cu focare de metaplazie scuamoasa, stpT1.
Va multumesc mult!
2 comentarii
Carcinomul inseamna cancer.In functie de ce au constata medicii in timpul operatiei si de acest rezultat anatomopatologic tatal tau va primi citostatice sau/ si cobaltoterapie, in functie de ce va decide medicul oncolog.Deci trebuie sa te prezinti cu hartiile de la spital la oncologie.Numai bine!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3poate cineva sa-mi interpreteze rezultatul unei biopsii?
- 3Rezultat biopsie
- 0rezultat biopsie
- 9Interpretare rezultate biopsie
- 8Rezultat biopsie: Limfadenita cronica reactiva nespecifica
- 0rezultat biopsie
- 1Ce reprezinta diagnosticul biopsiei- carcinom ductal infiltrativ?
- 1interpretare biospie col uterin
- 0Rezultat biopsie polip uterin
- 0Interpretare analize - cancer sân !!
- 2metaplazie intestinala
- 0Rezultat biopsie Urgent !!
- 0Interpretare biopsie ganglion laterocervical
- 1rezultat biopsie col uterin
- 0Diagnostic biopsie
- 0Biopsie va rog help
- 0Biopsie neclara
- 0Interpretare biopsie tumora vezicală
Mai multe informații despre: rezultatul biopsiei