interpretare RMN

16-11-2015
toma_mari@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
toma_mari@yahoo.com
anul trecut am depistat in urma unui accident ca am protruzie discala la c6c7 si c7t1. Deoarece aveam normale dureri maride cafa, ammeteli, dureri mana dr, mi s-a recomandat sa port guler cervical, tratament cu antiinflamatorii, proceduri si kinetoterapie.Acum o saptamana nu am mai putut merge din cauza unei dureri lombare ce se lasa pe ambele picioare. Am facut un nou rmn si acesta este rezultaatul:
Examinare irm coloana cervicala:
- piese scheletice cu raporturi
- discuri intervertebrale c6c7 si c7t1 cu hiposemnal T2 neomogen(partial desicate)
- protruzie discala c6c7 paramedian dreapta si c7t1 median ce amprenteaza sacul dural fara conflicte disco-radiculare
Examinare irm lombar:
- discuri intervertebrale l1l2 si l5s1 cu hiposemnal T2 neomogen(partial desicate)
-protruzii discale l1l2 paramedian stang fara conflicte discoradiculare si l5s1 paramedian stang ce amprenteaza sacul dural in contact tangential cu emergenta radacinii s1 stanga.
Mentionez ca urmez tratament de o saptamana. Durerea a cedat dar tot este
Va multumesc anticipat
2 comentarii
0
06-05-2016, ora 23:32
AncaM.
Nu este medic/terapeut
AncaM.
Buna seara, as avea va rog si eu nevoie de un sfat de la Dvs. Este vorba de mama mea care a suferit acum ceva timp un accident vascular si este sub tratament. A fost bine pana acum cateva zile cand a facut o criza de lesin in care era sa moara. Am facut repede un rmn, iar rezultatele sunt acestea : 1. Leziune ischemica sechelara 13/8mm, vizualizata la nivelul hemipuntii stangi. 2. Fara alte modificari patologice de semnal, fara captare patologica de contrast la nivelul parenchimului cerebral supra sau infratentorial. 3. Ventriculi simetrici la linia mediana, de talie normala. 4. Spatii lichidiene extracerebrale de aspect normal, exceptand o usoara largire a cisternei magna. 5. Jonctiune cranio-spinala de aspect normal. 6. Orbite, sinusuri paranazale si stanci temporale de aspect RM normal. 7. Deviatia septului nazal spre dreapta. Iar la angio IRM timp arterial spune asa: 1. Doua dilatatii anevrismale (una saciforma de 7mm la nivelul topului arterei cerebrala posterioara stanga, respectiv 3 mm la nivelul arterei carotide interne drepte segment cavernos. 2. Fara malformatii arterio-venoase. Imi puteti spune va rog ce inseamna, cat de grav este si ce putem face? :( multumesc frumos
0
17-08-2016, ora 17:53
utilizator111
Nu este medic/terapeut
utilizator111
Buna ziua,
as dori daca se poate sa-mi spuneti daca este de operat in urma examenului RMN. Medicul neurolog este de parere ca da, i-a prescris Gabaran 300mg 3/zi, a facut si 5 injectii de dexametazona 1/zi, dar durerea de cervicala, mana stanga si degete amortite nu a cedat si ne-a trimis la medic neurochirurg.
Raport medical
Investigatii:
IRM coloana vertebrala cervicala nativ:
Sub rezerva artefactelor de miscare examinarea IRM nativa a coloanei cervicale (sag T1, sag T2, cor STIR, ax T2*) evidentiaza :
-piese scheletice cu raporturi normale ;
-scolioza dextro-convexa;
-pensari de spatii, modificari osteofite si protruzii discale etajate de la C3-C4 la C6-C7;
-complex disc-osteofite lateral drept C3-C4 ce prezinta conflict cu radacina C4 dreapta intraforaminal;
-protruzie lateral stanga C4-C5 ce prezinta contact cu radacina C5 dreapta intraforamenal;
-complex disc-osteofite circumferential C5-C6 ce asociaza hernie laterala dreapta subligamentara cu diametrul antero-posterior maxim 4mm ce comprima sacul dural si continutul sau si prezinta conflict cu radacina C6 dreapta intraforamenal ;
-voluminoasa hernie discala medio-laterala stanga C6-C7 (diametrul antero-posterior maxim 5mm ) ce comprima sacul dural, continutul sau si radacina C7 stanga intraforamenal;
-hernie mediana cu traiect intracanalar ascendent T1-T2;
-protruzii posterioare T2-T3, T3-T4;
-maduva spinarii din campul de examinare cu grosime normala si semnal T2 omogen.
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul