Interpretare RMN din 19.03.2014

27-03-2014
SOLY
Nu este medic/terapeut
SOLY
Varsta - 54 ani, Sex - M, profesie - sofer
Reducerea lordozei fiziologice cu tendinta la rectitudine a coloanei lombare. Corpi vertebrali cu inaltime in limite normale, fara modificari structurale osoase vertebrale, semnificative in etajul scanat.
Deshidratari discale L4-L5 si L5-S1.
La nivel L3-L4 - mica protruzie discala circumferentiala ce asociaza minime contacte radiculare cu radacinile nervoase L3 bilateral, segmente extraforminale.
La nivelul L4-L5 - mica protruzie discala circumferentiala cu ingustarea gaurii de conjugare pe partea stanga, conflict disco-radicular intra si extraforaminal cu radacina L4 pe partea stanga.
La nivelul L5-S1 - voluminoasa hernie discala postero-mediana si paramediana bilaterala, mai pronuntata pe partea dreapta cu importanta compresie asupra sacului dural, cu fragment discal migrat caudal pe o distanta de 18, 5 mm fata de planul discului, contact disco-radicular extraforminal cu radacinile L5 bilateral, conflict radicular intracanalar cu radacinile S1 bilateral, la nivelul recesurilor laterale.
Con medular proiectat in dreptul L1 cu semnal, morfologie si traiect in limite normale IRM.
Concluzii:
Voluminoasa hernie discala L5-S1 posteromediana si paramediana bilaterala, cu fragment discal migrat caudal ce asociaza conflicte disco-radiculare extraforaminale si intracanalare la nivelul recesurilor laterale.
2 comentarii
0
29-03-2014, ora 18:47
SOLY
Nu este medic/terapeut
SOLY
Va rog frumos sa va uitati peste rezultatul acestui rmn.
Medicul neurolog care a vazut rezultatul i-a recomandat tatalui meu operatie, dar tatal meu se simte binisor in momentul de fata, in sensul ca poate conduce, poate face treaba, ceea ce in decembrie nu putea decat sa mearga la toaleta si apoi se punea in pat, manca stand in picioare...
Va rog frumos daca se poate face si altceva.
Multumesc frumos!
0
18-04-2014, ora 18:53
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Da, intadevar este o hernie de disc destul de mare. Chiar daca acum se simte bine exista posibilitatea ca aceasta hernie sa apese pe radacinile nervoase, sa dea dureri, amorteli si chiar paralizii. Va recomand sa mergeti la o consultatie la un neurochirurg cu experienta. Decizia de a se opera apartine pacientului pana la urma dar trebuie sa se consulte cu specialistul. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.