Interpretare testul Babes (efectuat de 2 ori)

28-02-2009
Mirela G.
Nu este medic/terapeut
Mirela G.
Buna ziua! Sunt foarte ingrijorata si as avea nevoie de sfatul dumneavoastra.In urma testului Babes pe care l-am efectuat de 2 ori(In primul test a fost bifat scurgeri vaginale, endocervita hemoragica, la modificari reactive inflamatie si ASCUS).Al 2-lea test l-am efectuat la un interval de 1 luna de zile.De data aceasta la modificarile reactive a descoperit Koilocite si LSIL(CIN I)+HPV.Frotiu satisfacator, nr. lame:1.D-na doctor mi-a spus ca trebuie sa fiu operata.
Cat de grav este?Ce imi recomandati?
Va multumesc.
5 comentarii
0
28-02-2009, ora 18:02
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
ASCUS [ Atypical Squamouse of Undetermined Significance ] reprezinta modificari atipice ale celulelor scuamoase ale colului uterin, situatie care este ca si culoarea galbena a semaforului inainte de cea rosie.Te pune in garda ca ceva nu e in regula.A doua analiza, la o luna, arata LSIL [ Low Squamos Intraepithelial Lesion ], adica leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad redus.LSIL corespunde CIN I, adica frotiului Papanicolau gradul II sau chiar III. In aceasta situatie, mai ales ca tu ai si sangerari de la aceste leziuni pe col intre cicluri, trebuie neaparat sa te operezi.Alta alternativa nu ai, numai cu terapie medicamentoasa nu te vei vindeca.Numai bine!
0
28-02-2009, ora 20:13
Mirela G.
Nu este medic/terapeut
Mirela G.
Tin sa precizez ca in urma primului test mi s-a spus ca este vorba de o infectie.Tratamentul a constat in ovule preparate, spalaturi cu Femigin.In urma tratamentului aceasta infectia a disparut.Menstruatia este foarte normala, nu am sangerari anormale, nici dureri.Inca ramane valabila operatia?
0
01-03-2009, ora 07:46
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Apeleaza si la alt ginecolog cu experienta ; nu stiu ce varsta ai, dar daca nu ai copii pune in discutie si o viitoare sarcina.Arata-i analizele si spune-i ca nu esti tocmai convinsa ca doar operatia rezolva aceasta problema, fiind sfatuita sa contactezi si un alt specialist.
0
01-03-2009, ora 10:48
Mirela G.
Nu este medic/terapeut
Mirela G.
Din neatentie, am omis acest detaliu.Am 38 de ani si o fetita sanatoasa de 16 ani(A fost alaptata pana la 1 an si 2 luni).Ce recomandari imi mai puteti face?
Va multumesc.
0
01-03-2009, ora 13:06
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Eu in locul tau as mai apela la un ginecolog, dupa cum ti-am scris mai sus.Daca starea ta este buna, nu ai sangerari intermenstruale, poate ca o examinare mai atenta, eventual efectuarea si a altor analize ar elimina interventia chirurgicala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secrețiile vaginale
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Scurgere vaginală - ce e normal și ce nu
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •