interpretare valori analize

14-02-2010
florin20
Nu este medic/terapeut
florin20
In urma controlului anual au rezultat urmatoarele analize de laborator:


BIOCHIMIE
TEST REZULTAT Val. Norm./unit. Mas.
GLU 101 70-115 / mg/dl
UREA 29 12-45 / mg/dl
CREA 0.9 0.5-1.5 / mg/dl
ALT 54 3-65 / U/L
AST 47 2-40 / U/L
TBIL 1.19 0-1mg/dl
DBIL 0.54 0-0.3mg/dl
TRIG 81 0-150 / mg/dl
CHOL 157 50-200 / mg/dl
ALKP 123 40-136 / U/L
GGT 184 5-85 / U/L
VLDL 16.1 0-30 / mg/dl
BILIRUBINA INDIRECTA 0.66 0.1-0.7mg/dl



HEMATOLOGIE
TEST REZULTAT Val. Norm./unit. mas.
BASO# 0.05 0.0-0.1/*10³/μ L
BASO% 0.614 0.7-1.0 / %
EO# 0.145 0.04-0.36/*10³ /μ L
EO% 1.79 0.7-6.0 / %
HCT 39.1 34.0-47.0 / %
HGB 12.9 11.2-16 / g/dl
LYMPH# 2.91 1.3-3.7 / *10³/μ L
LYMPH% 36 19.3-45.0 / %
MCH 29.3 25.6-32.2 / pg
MCHC 33 32.2-36 / g/dl
MCV 88.8 80-94.8 / fl
MONO# 0.653 0.24-0.80 / *10³/μ L
MONO% 8.09 4.7-12.5 / %
MPV 9.88 9.0-13.0 / fl
NEUT# 4.32 2.0-6.0 / *10³/μ L
NEUT% 53.5 43.0-70.0 / %
PCT 0.107 0.17-0.35 / %
PDW 18.3 9.0-17.0 / fl
PLT 109 130-400 / *10³/μ L
RBC 4.41 3.93-5.22 / 10^6/μ L
RDW-CV% 15.9 11.0-16.0 / %
WBC 8.07 3.98-10.80 / *10³/μ L

COAGULARE
PT(%) 80 70-140 / %
PT(INR) 1.15 0.800-1.250 / INR
PT (sec) 12.9 10.2-14.0 / sec
APTT (sec) 34.5 22.5-37.0 / sec

Va rog respectuos daca se poate o interpretare avizata a specialistului.
Daca valoarea ALT AST cum este in cazul meu este cazul si de o interpretare virala(B)?
Mentionez ca nu am facut si testul antivirus(B sau C).

Va multumesc.
10 comentarii
0
14-02-2010, ora 13:34
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Analizele sunt bune, dar ar trebui, avand in vedere usoara perturbare a bilirubinei, a TGO [ AST ] si cresterea mai mult decat dublu a GGT sa faci o ecografie hepatica si markerii virali pentru hepatita B si C. Sa ai masura, control, la consumul de alcool.Numai bine!
0
14-02-2010, ora 17:52
alina33x
Nu este medic/terapeut
alina33x
Mi-am facut analizele pentru ca ma lua ameteala.Rezultatele sunt urmatoarele;
Acid uric seric mg/dl 2.06
Colesterol seric total mg/dl 194
Trigliceride serice mg/dl 35
Calciu seric total mg/dl 8.41
Epitelii plate - frecvente
Flora microbiana-rara
VSH 1h mm/h 10
PDW [fL] -
MPV [fL ]-;P-LCR[%]-;PCT[%]-;Rog interpretarea lor.Va multumesc.
0
14-02-2010, ora 19:46
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Analizele sunt bune, stai linistita caci nu ai nimic de care sa te ingrijorezi.
0
15-02-2010, ora 21:12
marinel 2
Nu este medic/terapeut
marinel 2
in urma analizelor:
WBC 6.3mii/mm cub
RBC 5.44mil/mm cub
HGB15.3 g/dl
HCT 46.5%
PLT 145 mii/mm cub
PCT 0.141%
MCV 86 micro m.cub
MCH 28.2 pg
MCHC 33 g/dl
RDW 13%
MPV 9.7 micro m.cub
PDW 15.8%
lymfocite 31.4%
monocite 7%
granulocite 61.6%
nr.linfocite 1.9 mii/mm cub
nr.monocite 0.4 mii/mm cub
nr.granulocite 4 mii/mm cub
calciu seric total 9.1 mg/dl
colesterol seric total 237.3mg/dl
glicemie 93.4 mg/dl
HDL colesterol 45 mg/dl
LDL colesterol 120 mg/dl
magneziemie 2.5 mg/dl
TGO 57 U/l
TGP 106.4U/l
trigliceride serice 70 mg/dl

Ag HBs negativ
anticorpi HCV cantitativ negativ

Am 41 de ani, 1.76 m, 107 kg, nu consum alcool, nu fumez, nu beau cafea, fac excese doar la mancare.
Nu am avut alte boli.
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
0
17-02-2010, ora 19:23
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Anlizele sunt bune, dar ai o incarcare grasa a ficatului [ steatoza hepatica ] si colesterolul putin marit. Trebuie sa te disciplinezi privind obiceiurile alimentare si sa dai jos cam 25 kg pana la sfarsitul anului. Dieta costanta si miscarea te vor ajuta sa te eliberezi de excesul de grasime , ficatul si inima vor lucra mai usor, neingreunate, si te vei simti mult mai bine.Numai bine!
0
19-02-2010, ora 16:05
lenya
Nu este medic/terapeut
lenya
Buna ziua,

Si eu am ameteli usoare care apar si trec de la sine. Mi s-a spus ca am spondiloza cervicala, si uneori am si dureri in partea de jos a cefei. Poate fi de la asta?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
0
20-02-2010, ora 17:15
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Da, poate fi.foloseste Tonifor unguent si maseaza cu acesta usor zona cervicala pana ce unguentul intra in piele...durerile vor mai ceda.
0
03-03-2010, ora 20:53
MARIA BOGDAN
Nu este medic/terapeut
MARIA BOGDAN
am acuzat durere in hipocondru stang in urma ecografiei toate organele sunt ok, diagnostic::colon iritabil
mi-am facut si analize :-toate sunt in limite normale in afara de:-hematocrit-34, 60
VSH-la 1 ora 40 mm
VSHla 2 ore 87 mm
fibrinogenemie 511mg/dl
creatinina serica 1, 27mg/dl
colesterol seric total 207
trigliceride serice 54, 00
helycobacter pylori -negativ
proteina Creactiva -negativ
mentionez ca am 49 ani.credeti ca e ceva grav , ce trebuie sa mai fac?am facut si electrosomatograma
0
27-03-2010, ora 15:09
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cum te mai simti, Maria ? Pune intrebarile in fata sau pe mesaj privat caci nu mai revin la cele de acum o luna. Iei tratament pentru colon iritabil ? Analizele sunt bune.Iesi normal. zilnic cu scaunul ? Rinichii au iesit bine la ecografie ? Sumarul de urina ? Nu ai scurgeri ?
0
28-03-2010, ora 17:56
MARIA BOGDAN
Nu este medic/terapeut
MARIA BOGDAN
multumesc pt. raspuns ma simt mai bine.Rinichii sunt curati, merg zilnic la toaleta, nu sunt scurgeri.Acum fac o cura cu COLONHELP, pt. colon iritabil am luat DEBRIDAT, ESPUMISAN SI MOTILIUM.doar 7 zile ce ar trebui sa mai iau ?
Adaugă un comentariu / răspuns

13-09-2017, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.