interpretarea rezultatelor.ajutor!

Sunt o femeie in varsta de 53 de ani, 80 kg si 1.69m inaltzime si am avut unele probleme cu inima.l-am rugat pe fiul meu sa intre pe acest forum pentru a afla mai multe informatzii legate de boala mea.in data de luni, 16.07.2007 am fost la arad la centrul euromedic pentru efectuarea unor analize.
In urma scintigrafiei miocardice efectuate la arad, am primit urmatorul rezultat:
La efort perfuzie cardiaca in limite normale(scor 0)
Hipohinezie in portiunea bazala a peretilor septal si intero-septal, in rest kinetica in limite normale
La repaus-perfuzie cardiaca in limite normale (scor0). kinetica in limite normale.
Stress: RESt: V.N.
EF=69% 71% >45%
EDV=57 ml 53 ml <120ml
ESV=18 ml 15 ml <70 ml
(scor 0=perfuzie normala, scor 4=perfuzie absenta)
va rog din suflet sa-mi interpretatzi rezultatul analizelor, tratamentul pe care ma sfatuitzi sa-l urmez, dar daca se poate si ce investigatzii se recomanda sa mai fac. este nevoie sa fac si o coronografie ca imi este foarte teama de aceasta analiza.
de doi ani iau urmatorul tratament:betaloc zoc 0, 50 pe zi, thrombo ass 100 mg in fiecare zi, fosamax-unul pe saptamana si calciu+d3 10 zile pe luna, cate doua pastile pe zi.
va multzumesc anticipat!!!!!!!!!
In urma scintigrafiei miocardice efectuate la arad, am primit urmatorul rezultat:
La efort perfuzie cardiaca in limite normale(scor 0)
Hipohinezie in portiunea bazala a peretilor septal si intero-septal, in rest kinetica in limite normale
La repaus-perfuzie cardiaca in limite normale (scor0). kinetica in limite normale.
Stress: RESt: V.N.
EF=69% 71% >45%
EDV=57 ml 53 ml <120ml
ESV=18 ml 15 ml <70 ml
(scor 0=perfuzie normala, scor 4=perfuzie absenta)
va rog din suflet sa-mi interpretatzi rezultatul analizelor, tratamentul pe care ma sfatuitzi sa-l urmez, dar daca se poate si ce investigatzii se recomanda sa mai fac. este nevoie sa fac si o coronografie ca imi este foarte teama de aceasta analiza.
de doi ani iau urmatorul tratament:betaloc zoc 0, 50 pe zi, thrombo ass 100 mg in fiecare zi, fosamax-unul pe saptamana si calciu+d3 10 zile pe luna, cate doua pastile pe zi.
va multzumesc anticipat!!!!!!!!!
1 comentarii

Cel mai bine v-ar putea ajuta un medic cardiolog. Din cunostintele mele va pot spune ca rezultatul se incadreaza in limite normale cu exceptia unui deficit de contractilitate a peretelui septal (situat intre ventriculi) ce ar putea sa apara in cadrul unei cardiopatii ischemice.
Perfuzia cardiaca este pastrata si in repaus si la efort, EF (fractia de ejectie) e normala, volumele telediastolic si telesistolic (EDV, ESV) la fel.
Insa, repet, numai cardiologul va poate lamuri cu adevarat si va poate prescrie tratamentul potrivit.
Multa sanatate!
Perfuzia cardiaca este pastrata si in repaus si la efort, EF (fractia de ejectie) e normala, volumele telediastolic si telesistolic (EDV, ESV) la fel.
Insa, repet, numai cardiologul va poate lamuri cu adevarat si va poate prescrie tratamentul potrivit.
Multa sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?
- 1Leucocite scazute si in sange si in urina
- 1Lista analize
- 0HRV la ceasurile smart