Interupere anticonceptionale

12-06-2017
Mariana baicu
Nu este medic/terapeut
Mariana baicu
Buna. Mentionez faptul ca iau Marvelon 21 de un an de zile. Nu am avut vreo problema pana acum, doar ca ultima data cand am luat pilulele timp de trei saptamani la rand a fost din data de 9 aprilie pana pe 30. Din data de 1 mai pana pe 7 am avut saptamana libera pentru menstruatie si mentionez ca am avut o normal. Problema mea este ca in saptamana urmatoare trebuia sa reiau pastilele, dar nu le mai aveam din cauza ca in Budapesta nu se cumpara decat cu prescriptie medicala si am ramas fara, ceea ce in Romania nu se intampla, le luam f usor de la farmacie. Sa spunem ca din data de 29.05 pana in data de 04.06 as fi avut saptamana libera pentru menstruatie, ceea ce nu s a intamplat nici pana in ziua de azi 11.06. Este vorba despre o dereglare hormonala sau ar trebui sa mi iau un test de sarcina ? Mentionez ca am avut relatii dar protejat. Si as dori sa reiau neaparat pilulele ( mi am facut stocul) doar ca nu stiu daca ar trebui sa mai astept menstruatia sau sa le iau oricand ?! Sau sa mai astept inca o luna?! Astept un raspuns cu nerabdare. Multumesc anticipat.
2 comentarii
0
12-06-2017, ora 09:12
Dr. Arhire Amalia
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Arhire Amalia
Buna ziua! menstra dupa intreruperea anticonceptionalelor vine mai greu pt ca ovarele isi reiau activitatea dupa sapt aceea de pauza si e posibil sa vi se decaleze menstra 1-2 sapt.nimeni nu va poate garanta ca nu sunteti insarcinata pt ca nicio metoda nu protejeaza 100%. puteti face un test de sarcina pt ca sa fiti sigura. in ceea ce priveste reluatea anticonceptionalelor orale ele tb readministrate din prima zi a menstrei ca prima data pt ca e ca si cum le-ati lua per primam. zi buna!
0
12-06-2017, ora 10:44
Mariana baicu
Nu este medic/terapeut
Mariana baicu
Multumesc mult! Voi astepta menstruatia sa reiau pilulele! O zi buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pauza la anticoncepționale și riscul apariției simptomelor psihiatrice
  •