intestin iritabil sau nu?

23-05-2007
mariusM
Nu este medic/terapeut
mariusM
De 5 ani am o problema cu intestinul gros. Legumele imi produc balonari masive si am scaune noaptea in sensul ca daca cumva ma trezesc o secunda dintr-un motiv sau altu intestinul incepe sa lucreze si simt cum ma balonez si trebuie sa merg urgent la baie. Deci inainte de culcare pe 11 merg la baie pt scaun...si inca o data dimineata daca cumva deschi ochii pe la 4 nu mai scap tre sa merg sa fac scaun daca nu simt ca m-i se face rau din cauza balonarilor exagerat de puternice. Asta in fiecare dimineata de 4 ani. Intr-un an am fost la mare si m-am abtinut si m-i sa facut rau am fost la urgenta perfuzii... In restul zilei ma simt f bine.
2 comentarii
0
23-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Daca s-au trecut in revista toate ipotezele de sindrom diareic si meteorism- pornind de la cauze infectioase bacteriene, parazitare, afectiuni ale SNC, hipertiroidism, APUD-oame cu sindroame diareice, neoplazii digestive, afectiuni ale colecistului cu sindrom diareic, afectiuni pancreatice-deci numai dupa excluderea acestora si a altora neenumerate de mine aici- abia atunci putem spune ca e Colon iritabil.
In esenta trebuie facute ex coproparazitologice, coproculturi, irigografie, colonoscopie, dozare TSH si Free T4, dozare de serotonina, Tomografie abdominala(pt pancreas in special). Daca totate acestea sunt normale, este colon iritabil si se trateaza cu Spasmomen sau Debridat(sau alte medicamente din clasa numita pro-kinetice).
0
03-01-2008, ora 00:00
ferina
Nu este medic/terapeut
ferina
incearca si seminte de in
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •