Intrebare despre Fortrans

08-03-2010
Nan Cristian
Nu este medic/terapeut
Nan Cristian
Mi s-a recomandat o colonoscopie si trebuie sa iau Fortrans.Problema este ca in contraindicatiile acestuia se precizeaza :

Alterari grave ale starii generale (deshidratare, insuficienta cardiaca severa); afectiuni ale colonului, insotite de fragilitatea mucoasei; ileus/ocluzie intestinala.

Eu am efectuat un ct abdominal pe care l-am prelucrat in 3D in care se observa un diverticul mare intrat in bursa omentala. si o stenoza in zona mediana a colonului transvers.In plus colonul este plin cu fecaloame dure fiind si constipat.Astfel tinind cont de contraindicatiile Fortransului si de faptul ca acesta este un purgativ puternic nu este cumva contraindicat in cazul meu ? Se poate goli colonul si printr-o modalitate mai blinda, eventual apoi sa iei Fortrans ? Pot trimite eventual imaginile ct abdominal prelucrate 3d daca doriti.
3 comentarii
0
08-03-2010, ora 17:54
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Am facut colonoscopie de citeva ori tot cu fortrans, si crede-ma am multe pb de sanatate si nu am avut reactii urite de la acest praf.Este adevarat a te deshidratezi putin dar asta se poate remedia consumind lichide...ceai, suc, apa plata...O sa vezi ca nu este atit de greu pe cit pare, nu te mai gindi la contraindicatii ci doar ca este f important sa faci aceasta investigatie. Iti doresc sa ai curaj sa mergi pina la capat.
0
08-03-2010, ora 18:24
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Elementele prezentate nu constituie contraindicatii ale Fortrans-ului ci, dimpotriva, indicatii.
0
07-04-2011, ora 11:05
glindependenta@gmailcom
Nu este medic/terapeut
glindependenta@gmailcom
as vrea sa stiu daca fortransul se poate lua din cand in cand si pentru a goli intestinul, fara a face si colonoscopie, dar numai in cantitati mai mici, un plic de ex.
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul