Intrebare despre HIV

19-09-2010
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
1) Daca barbatul ARE HIV, ii face sex oral femeii care NU ARE = Femeia va lua HIV = pe cale orala se transmite HIV

2) Daca barbatul NU ARE HIV, ii face sex oral femii care ARE = Barbatul va lua HIV = pe cale orala se primeste HIV

Atunci de ce prin sarut nu se ia HIV?Care e explicatia?
11 comentarii
0
19-09-2010, ora 15:48
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
1, 2. Nu este vorba de cale orală. în sensul că secreţiile vaginale, uretrale, sperma, sângele toate conţin HIV. Dacă intră secreţiile în contact cu gura, care ar putea avea o mică leziune, fie sângerare la gingie sau altceva - e posibil să ia HIV, dar sunt şanse mai mici decât prin contact vaginal- când se creează microleziuni prin care poate trece virusul (în general mai des de la bărbatul infectat la femeia neinfectată, invers şi mai greu)

Prin sărut în cel mai rău caz se poate lua doar dacă unul dintre parteneri are HIV, viremie mare, leziuni în cavitatea bucală care eventual sângerează, iar partenera de sărutat la fel are leziuni prin care să intre virusul- dar repet, ar trebui să fie cantităţi destul de mari de virus.
0
19-09-2010, ora 17:04
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Deci nu faptul ca intra sperma/lichid vaginal in gura si apoi e inghitit transmite HIV... Multumesc de raspuns.. chiar nu stiam.

Atunci deca femeia e infectata si face sex oral barbatului (care nu are vreo rana pe penis), acesta nu ia HIV? Sau se creeaza microleziuni si in cazul acesta?
0
20-09-2010, ora 10:01
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
dacă nu are răni sângerânde în gură, nu are cum să ia HIV
0
21-09-2010, ora 21:46
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Nunu, Femeia e infectata si barbatul e sanatos. Poate lua barbatul (care nu are vreo rana pe penis ?Sau se creeaza microleziuni si in cazul acesta?
0
23-09-2010, ora 12:55
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Nu, bărbatul nu poate lua (in principiu bărbaţii iau mult mai greu, chiar în timpul contactului vaginal)
0
23-09-2010, ora 21:47
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Explica-mi te rog de ce apar aceste microleziuni pentru ca pe net nu am gasit. Din cauza excitatiei.. din cauza frecarii (atunci daca se foloseste lubrifiant, sansele sa se produca microleziuni si sa se ia HIV ar fi aproape de 0).se produc si in timpul masturbarii?
0
24-09-2010, ora 17:39
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
se produc leziuni microscopice pentru că ţesuturile sunt sensibile la acţiunea de frecare şi la tot ce implică actul sexual, chiar cu lubrifiere suficientă- de ce mai toate femeile au papanicolau inflamator fără să aibă şi bacterii? pentru că e o traumă continuă la acel nivel. spunea o ginecoloagă o dată că dacă te freci cu mâna pe obraz atunci obrazul se înroşeşte- dar mucoasa vaginului care e şi mai sensibilă?, da e valabil şi la masturbare = dar e vorba de femei, la bărbaţi nu prea apar astfel de probleme, decât dacă e lubrifierea insuficientă sau altceva... nu prea se întâmplă. de aia am zis că o femeie are risc mai mare să ia HIV decât un bărbat.
0
06-04-2012, ora 01:49
Farfalina
Nu este medic/terapeut
Farfalina
Buna Seara Doamna Iulia... am si eu o intrebare in legatura cu rata de transmitere a virusului Hiv de la femeie la barbat si rata de transmitere de la barbat la femei?... am un iubit de 6 ani... in tot acest timp am facut doar protejat... dar bineinteles inevitabil au existat si accidente sa se sparga prezervativul... de fiecare data cand se intampla asta mergeam la spital si faceam testul... pana acum a facut 6 teste... toate au iesit negative... eu stau mereu cu inima la gat.
Ma bucur enorm cand iau rezultatul... acum el ma roaga sa nu mai facem cu prezervativ... ca daca nu s-a imbolnavit pana acuma nici de-acuma nu o sa se mai imbolnaveasca.. asta imi spune el!
Sincer imi doresc si eu asta... mai ales ca de curand am vb cu o prietena care si ea este bolnava si are iubit sanatos... este cu el de 4 ani si au o fetita de 2ani... perfect sanatoasa! de aceea vreau sa stiu cat de mare este rata de transmitere de la femeie la barbat... vreau sa specific ca iubitul meu are o imunitate de fier nu a fost niciodata bolnav, racit... de fiecare data cand avem accidente merge imediat si se spala!
In functie de incarcatura virala este transmisibil acest virus ??? Mie la ultimele analize mi-a iesit incarcatura virala nedetectabila iar cd4 850
Imi doresc sa fac neprotejat cu iubitul meu... ne dorim si un copil!
As dori sa ma lamuriti in acest sens... sa stiu cat de tare pot sa risc si cat de mici sau mari sunt sansele sa-l infestez cu acest virus daca ne lasam de prezervative, in conditiile date???
0
14-07-2018, ora 19:37
Ionut.s
Nu este medic/terapeut
Ionut.s
Buna ziua, am si eu o intrebare. Pot lua virusul hiv daca partenera mea are deja sida de câțiva ani? Cu toate acestea ia isi tine un tratament cu niste pastile. Repet a fost decat sex vaginal neprotejat de vreo 6 ori si 2 oraluri. Va rog din suflet sa-mi raspundeti doamna doctor
0
24-07-2018, ora 21:28
N.nina
Nu este medic/terapeut
N.nina
Buna seara...cunoaste cineva cupluri el pozitiv..ea negativ?va rog mult..am nevoie de niste raspunsuri
0
16-02-2019, ora 00:08
h1n1
Nu este medic/terapeut
h1n1
Nina citește studiul lui Padian, poate te edifici...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.