Intrebari despre tbc, nu stiu prea multe despre boala
Buna! Am fost diagnosticata acum o luna si doua saptamani cu tbc pulmonar. Am fost internata in spital o luna si o saptamana. In spital am luat 10 zile de tratament complet apoi la probele hepatice mi-au iesi mari si nu mai iau pirazinamida. Am fost trimisa acasa doar cu celelalte trei pastile.
Intrebarea mea este ati mai simtit durere in spate si ati mai tusit pe timpul tratamentului? Dupa acele 10 zile nu ma mai durea in spate si tuseam mai rar. Inca tusesc mai rar dar am momente cand ma doare in spate, in zona plamanului afectat.
Si a doua mea intrebare e referitoare la sputa. Mi s-a luat dimineata prin spalatura bronsica, cu o seringa prin care mi s-a stropit in gat. Ideea este ca dupa ce mi se stropea cam ramanea gatul uscat. Am incercat prin tot posibilul sa tusesc sa iasa ceva din gat. Mi s-a luat de doua ori (4 monstre) de sputa caci au crezut ca prima data nu am dat-o bine. Ar fi putut si negativa chiar si a doua oara? Mi-e putin frica deoarece inca mai tusesc, dar ma pot abtine pana nu mai sunt in preajma nimanui. Nu mai este acea tuse nenorocita de la inceput, cand ramaneam fara aer.
Va rog sa ma ajutati, sunt ingrijorata caci mi-e frica sa nu fiu contagioasa, mai ales ca nici nu iau tratamentul complet.
Intrebarea mea este ati mai simtit durere in spate si ati mai tusit pe timpul tratamentului? Dupa acele 10 zile nu ma mai durea in spate si tuseam mai rar. Inca tusesc mai rar dar am momente cand ma doare in spate, in zona plamanului afectat.
Si a doua mea intrebare e referitoare la sputa. Mi s-a luat dimineata prin spalatura bronsica, cu o seringa prin care mi s-a stropit in gat. Ideea este ca dupa ce mi se stropea cam ramanea gatul uscat. Am incercat prin tot posibilul sa tusesc sa iasa ceva din gat. Mi s-a luat de doua ori (4 monstre) de sputa caci au crezut ca prima data nu am dat-o bine. Ar fi putut si negativa chiar si a doua oara? Mi-e putin frica deoarece inca mai tusesc, dar ma pot abtine pana nu mai sunt in preajma nimanui. Nu mai este acea tuse nenorocita de la inceput, cand ramaneam fara aer.
Va rog sa ma ajutati, sunt ingrijorata caci mi-e frica sa nu fiu contagioasa, mai ales ca nici nu iau tratamentul complet.
1 comentarii
Hristos a Înviat! La tratamentul cu tuberculostatice trebuie asociat un hepatoprotector (vă recomand Sargenor fiole care se beau). Sputa se poate negativa uneori și după 2 săptămâni de tratament corect, dar pentru vindecarea bolii se face tratament minim 6 luni. Medicul curant e cel care decide schema de tratament, urmați recomandările acestuia. O zi binecuvântată!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Buna. Am făcut un test de gripa mă poate ajuta cineva cu niste informații
- 2Saliva maronie dimineața
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
- 2Pneumonie interstițială
- 4Pneumonie interstițială
- 1Parere Radiografie la plamani
- 0Unde pot face o scintigrafie ok in Bucuresti?
- 1Aspergilom apical
- 1Procedura CT torace
- 1Radiografie plamanii