intrerupere seroxat

12-04-2015
larisss
Nu este medic/terapeut
larisss
Buna. ma numesc Larissse si am 20 d ani. am fost la psihiatru si mi-a spus ca am atacuri de panica anxietate. Problema mea sta in felul urmator am luat 1 an de zile seroxat si acuma doctorita mi le-a rarit.adica sa iau 14 zile jumate seroxat seara si dupa aceea 14 zile jumate seroxat seara tot la 2 zile si dupa aceea inchei tratamentul fiindca ma simteam bine. am luat 14 zile in fiecare seara jumate seroxat, dar cand sa iau tot la 2 zile mi-a venit rau.. stari de greata, panica, plans..ma simteam slaba. Ce sa fac, cum sa fac sa nu imi fie rau sa pot scapa odata de medicamentul asta ? Va rog un sfat daca se poate.
6 comentarii
0
14-04-2015, ora 15:53
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Greturile, ametelile, durerile de cap (si altele) fac parte din simptomele de sevraj ce apar cand intrerupi tratamentul cu seroxat...ca atare recomandarea de intrerupere graduala a tratamentului e una buna.

Este posibil ca organismul tau sa aiba nevoie de o perioada de acomodare mai indelungata cu reducerea dozei (asta daca aceste simptome dispar imediat odata ce maresti doza din nou)...sau este posibil sa ai nevoie in continuare de o sustinere mai buna pentru anxietatea ta. In acest ultim caz poate ca nu ar strica sa incerci sa combini reducerea medicatiei cu sesiunile de psihoterapie. Succes!

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
14-04-2015, ora 17:52
larisss
Nu este medic/terapeut
larisss
Va multumesc frumos pentru raspuns..acuma i-au din nou jumatate de tableta inca o saptamana..vad ca sunt bine dar mi-e cam frica sa le raresc. va multumesc mult
0
15-04-2015, ora 09:51
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Frica este un ingredient "minunat" al lipsei de stabilitate emotionala pe care o aveti in absenta medicamentului (sau a unei anumite concentratii si frecvente).
Va recomand sa va construiti un punct de stabilitate si incredere in propriile forte. Pentru asta v-ar fi necesare cateva sedinte de consiliere psihologica.
0
15-04-2015, ora 18:09
larisss
Nu este medic/terapeut
larisss
Am fost la psiholog o data, dar nu m-a ajutat asa mult sincer..chiar prima data cand am depistat ca am atacuri de panica. Sincera sa fie mi-e frica doar de vara asta si cum o sa reusesc sa scap de medicamente fara sa imi fie rau fiindca nu vreau sa trec prin ce am trecut vara trecuta fiindca nu stiam ce am credeam ca sunt caderi de calciu si ma simteam ingrozitor 2 luni am stat inchisa in casa nici soarele nu vroiam sa il vad fiindca mi se facea rau la caldura. Va multumesc pentru raspunsuri
0
15-04-2015, ora 20:03
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Intr-o singura sedinta nu se poate relata decat descrierea problemei- a simptomelor. Cu o floare nu se face primavara - o singura intalnire cu un psiholog nu poate sa va stabilizeze emotional. Banuiesc ca realizati ca doar vizita la psihiatru fara tratamentul medical pe care l-ati urmat luni de zile nu ar fi putut "vindeca"!
0
16-04-2015, ora 09:53
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
O singura sesiune de psihoterapie poate fi utila doar pentru a vedea daca 'rezonati' sau nu cu persoana respectiva. La fel ca si in cazul medicatiei, efectul semnificativ nu este unul imediat.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: