Intrerupere si reluare anticonceptionale

Buna ziua, am o nelamurire legata de anticonceptionale.
Dupa un an si jumatate, timp in care am luat anticonceptionale regulat, am renuntat sa le mai iau timp de doua luni. Le-am intrerupt in mai iar in iunie si iulie am facut pauza. In aceste luni am avut menstruatie regulata, in fiecare luna. Ultima menstruatie a inceput in data de 31 iulie iar ieri, 4 august am decis reluarea contraceptivelor, luand deja prima pilula. As vrea sa stiu cand ar fi sigur sa pot intretine relatii sexuale fara risc de sarcina.
Dupa un an si jumatate, timp in care am luat anticonceptionale regulat, am renuntat sa le mai iau timp de doua luni. Le-am intrerupt in mai iar in iunie si iulie am facut pauza. In aceste luni am avut menstruatie regulata, in fiecare luna. Ultima menstruatie a inceput in data de 31 iulie iar ieri, 4 august am decis reluarea contraceptivelor, luand deja prima pilula. As vrea sa stiu cand ar fi sigur sa pot intretine relatii sexuale fara risc de sarcina.
4 comentarii

Am uitat sa specific ca anticonceptionalele sunt Karissa, si inainte de pauza si acum.

scuze... era vorba de ieri, 3 august si nu 4...

Ai inceput in a 4 zi de ciclu menstrual si nu din prima..in principiu nu ar fi problema, dar totusi o saptamana as folosi o masura suplimentara de protectie..

Multumesc pentru raspuns... asa m-am gandit si eu ca ar fi indicata protectie suplimentara timp de sapte zile.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Inceperea celei de-a doua folii de fara pauza de 7 zile
- 4mi-a interzis sa mai iau Microginon pt ca pot face atacuri cerebrale de la ele
- 235anticonceptionale - neaparat in 1 zi a menstruatiei?
- 6Cum sa iau anticonceptionale?
- 3Sangerare de nidatie sau ciclu? Sunt insarcinata?
- 15Yasmine - cand sa le iau?
- 3Cind trebuie sa incep sa folosesc prima pastila Yasmine?
- 3karissa - cum se iau?
- 5anticonceptionale si pauzele...
- 3Pot sa iau anticonceptionale dupa ce mi-sa terminat ciclul?
- 5din greseala am uitat sa iau pastila de luni din blisterul de anticonceptionale...
- 3Am laut marvelon cam 4 ani fara nici o pauza
- 7Nerespectarea programului de anticonceptionale
- 8Iau anticonceptionale, dar mi-e frica sa fac sex neprotejat
- 1intrerupere anticonceptionale
- 0cum sa iau anticonceptionale?
- 2anticonceptionale bellara, prima administrare
- 0Anticonceptionale fara pauza...
- 1Anticonceptionale Belara fara întrerupere intre fiole
- 1dereglare ciclu dupa 10 ani de anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor intreruperea anticonceptionalelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: