Intrerupere tratament Cipralex

06-12-2012
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut,

Am fost depistat cu atacuri de panica si anxietate acum 8-9 luni. Am luat tratamentul, 2-3 luni 1/2 cipralex, apoi 1 pastila pe zi, apoi iar jumatate. Acum de 3 sap mi s-a facut o schema de intrerupere, dupa cum urmeaza. Primele 14 zile 1/4 cipralex pe zi, apoi sa trec la 1/4 cipralex o data la 2 zile. Am respectat schema, nu am simtome ( ameteala, probleme respiratorii, ganduri aiurea sau ceva de genul ), dar obser ca incepe sa-mi apara tahicardia. Cand am fost diagnosticat, tahicardia a fost cel mai nasol simtom, printre multe altele, de ex(ameteala, nu puteam respira, fiori prin stomac, ganduri care se indreptau numai spre boala, sa nu fiu grav bolnav, s.a.m.d ). Sa fi aparut tahicardiile din cauza micsorarii dorez de cipralex sau iar am eu probleme cu 'capul ', ma gandesc numai la boala :))

Tin sa precizez ca aseara am luat tensiunea, de obicei o am 12-8, aseara o aveam 11-7, 87b/m dar simteam inima ca bate foarte puternic, o auzeam pe perna o simteam in extremitatile corpului. Am facut ekg-uri o gramada, doppler, toate in parametrii. O singura data a iesit prost, dupa un exces de cola si tigari, am avut extrasistole.



Repet, sa am probleme cu tahicardia din cauza intreruperii cipralexului, a mai avut cineva aceste probleme, adica sa apara simtomele atunci cand a intrerupt tratamentul

Va multumesc !
4 comentarii
0
13-12-2012, ora 13:23
kitty38
Nu este medic/terapeut
kitty38
eu iau cipralex de un an de zile, este un medicament foarte bun, pentru mine cel putin, insa aces medicament nu este ca o aspirina, il iei si iti trece durerea de cap, el isi face efectul in timp, simti efectul ameliorarii simtomelor de anxietate dupa doua luni si trebuie luat cel putin 6 luni sam mai mult in functie de cat de grava e starea.Asa ca eu cred ca inca nu te-ai vindecat, este vorba de boala in sine, nu de reducerea dozei.trebuie o reevaluare la medic unde mergi, explica i simtomele, poate este cazul sa ti modifice doza, adica nu este timpul sa reduci doza, asta se va face numai spre sfarsitul tratamentului.Mult succes.
0
16-01-2018, ora 09:53
MCL
Nu este medic/terapeut
MCL
Salut. Cat timp trebuie sa iei 1/4 cipralex la 2 zile? Intreb, pentru ca si eu vreau sa incep sa intrerup.
0
16-01-2018, ora 16:52
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@MCL, Schema de reducere cel mai bine este facuta de medicul de medicul care a prescris pastila.
0
18-03-2018, ora 00:57
Olivia123
Nu este medic/terapeut
Olivia123
Buna, am luat si eu Cipralex timp de un an de zile dupa care au inceput sa reapara din nou simptomele si am trecut pe alt tratament. Se poate sa existe "in capul tau" sau sa "exagerezi"cu anumite simptome, cel putin asa mi s-a intamplat mie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: