intrerupere yaz - va rog un raspuns

14-08-2013
m mirela
Nu este medic/terapeut
m mirela
Medicul endocrinolog mi-a prescris Yaz pentru a mi se regla menstruatia. (precizez ca am mers la endocrinolog pentru a gasi o cauza pentru problema mea - hirsutism).
Am luat yaz din septembrie (anul trecut ) pana in martie. De cand am incetat sa mai iau yaz (motivul: sunt destul de scumpe) menstruatia imi vine neregulat, mai rau decat inainte.
spre exemplu ultima data mi-a venit pe 4 iulie. ce se intampla? e normal? tin sa precizez ca nu se pune problema de contact sexual.
E posibil ca din moment ce ai intrerupt anticonceptionalele, ciclul sa fie neregulat sau chiar sa lipseasca cateva luni?

Multumesc anticipat!
2 comentarii
0
15-08-2013, ora 09:49
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
De regula anticonceptionalele regleaza menstruatia insa exista si cazuri in care dupa incetarea adminstrarii de anticonceptionale problemele continua la fel ca inainte. Fiecare organism reactioneaza diferit.
Daca tot nu vine, atunci mergi la ginecologie, iti va da un tratament pentru ca menstruatia sa vina.
0
01-10-2013, ora 20:50
m mirela
Nu este medic/terapeut
m mirela
multumesc pt raspuns...acum sunt linistita pt ca mi-a venit pe 24 septembrie..si mi-a curs foarte mult, ca la inceput..adica de prin clasa a 8-a, a9-a nu mi-a mai curs asa de mult. a fost pauza destul de mare, dar nu mai sunt asa stresata.acum nu stiu daca a contat si faptul ca am mers la un medic specialist in medicina traditionala, care, in urma consultatiei mi-a prescris un tratament din multe plante si doua produse ayurvedice (pastile).
oricum, am ajuns la concluzia ca nu ar fi trebuit sa iau acel tratament cu yaz pt reglarea menstruatie si care m-ar fi 'ajutat' la rezolvarea problemei - hirsutismul... + ca menstra era regulata sa zic asa..i-am spus medicului endocrinolog ca ciclul nu e ceas, dar imi vine in fiecare luna..nu imi venea la 28 de zile, insa chiar daca asa ar fi normal, asta nu inseamna ca tb sa fie normal si pt mine..acest lucru mi-a explicat si medicul specialist in medicina traditionala..si tind sa-i dau dreptate.

asadar fetelor nu mai luati anticonceptionale, numai daca trebuie neaparat..de asemenea, consultati mai multi medici..altfel va 'complicati' si mai mult sanatatea.

sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  •