Intreruperea anticonceptionalelor

27-01-2011
Den90
Nu este medic/terapeut
Den90
Acum un an si jumatate aproape am inceput sa iau yasmin de o saptamana nu le mai iau pentru ca am dorit sa fac o pauza...ultima pastila din blister nu am avuto, deci am sarit peste ea am facut pauza in care mi-a venit si menstruatia si dupa trecerea menstruatiei am avut usoare dureri de burta si a inceput sa apara o scurgere maronie, la inceput era in cantitati foarte mici acum sunt mai dese si mai in cantitate un pic mai mare...oare sa fie de la intreruperea anticonceptionalelor?vreau sa mai specific ca la 3 zile dupa ce am luat ultima pastiluta am avut contact sexual protejat iar dupa primul imediat am avut altul in care s-a rupt prezervativul (in al doilea cel care s-a rupt, prietenul meu nu a ejaculat, decat in primul )am fost la farmacie si ni s-a spus ca nu e nevoie sa iau pastila de a2a zi. avand in vedere ca mia venit menstruatia in mod normal.aceste scurgeri sa aiba legatura cu o posibila sarcina sau din cauza intreruperii anticonceptionalelor?
17 comentarii
0
27-01-2011, ora 21:28
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sunt frecvente sangerarile care apar atat la (re)inceperea anticonceptionalelor, cat si la intreruperea lor. De aceea, este preferabil sa va hotarati: ori luati anticonceptionale (au numeroase reactii adverse, dar sunt comode si relativ sigure) ori nu luati anticonceptionale. Daca luati, nu mai faceti intreruperi.
0
27-01-2011, ora 21:41
Den90
Nu este medic/terapeut
Den90
Am intrerupt anticonceptionalele pentru ca am crezut ca ar trebui sa fac o pauza avand in vedere ca le iau de un an si 4 luni...intr-adevar nu am avut ocazia sa ajung la medicul care mi le-a recomandat pentru ai cere parerea...si in legatura cu contactul sexual pot sa stau linistita?
0
28-01-2011, ora 10:49
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Probabilitatea de a fi rămas însărcinată după acel contact este atât de mică (de ordinul 10 la minus patru), încât o puteţi considera zero.
0
30-01-2011, ora 15:16
g_carmen
Nu este medic/terapeut
g_carmen
buna ziua,

am si eu aceeasi problema ca si Den90. Am luat anticonceptionale de vreo 3 ani in continuare ( binenteles cu pauza aceea de 7 zile intre blistere ) si farmacista de la care am luat ultima data pastilele( in decembrie anul trecut ) mi-a zis ca trebuie sa fac neaparat o pauza pentru a se reface celulele hepatice. Si m-am speriat si am facut o pauza de o luna. IN timpul pauzei am avut contact sexual neprotejat si el si-a dat drumu in mine :(.problema e ca am uitat cand mi-a venit ultima oara si nici pana acum nu mi-a venit. intradevar am avut o scurgere incolora si la un moment dat a fost putin rosiatica dar nu a durat mult..doar de 2 ori si am niste dureri de burta dar care sa dureze 20-30 minute dupa care sa ma lase...Poate sunt eu foarte speriata dar am impresia ca mi s-a intarit si putin burta :(...( poate suna ciudat dar asa am eu senzatia ),.greturi nu am numai ca am o stare asa de semi-ameteala si dureri de cap...E posibil sa fi ramas gravida ?..nu am facut test momentan...am zis sa-l fac luni.,..ca poate imi vine ;(.mi-a zis o farmacista ca dupa ce am luat 3 ani anticonceptionale trebuie sa treaca vreo 5-6 luni ca sa pot ramane.Mentionez ca eu nu vreau sa fiu gravida dar nici sa fac avort...mi-e frica, , , ma poate ajuta cineva cu un raspuns, , , , va rog...
0
31-01-2011, ora 16:12
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca ati luat trei ani fara intrerupere, probabilitatea de a fi ramas insarcinata este relativ mica, dar o sarcina nu poate fi exclusa din moment ce ati avut contact neprotejat.
0
04-02-2011, ora 17:24
g_carmen
Nu este medic/terapeut
g_carmen
asta stiu...dar am dureri de burta in continuare. :((.si ciclu tot nu mi vine :(.e posibil totusi sa fie de la faptul ca nu am mai luat pastile ?...adica lipsa de menstruatie sa fie de la faptul ca nu am mai luat pastilele ????
0
05-02-2011, ora 10:37
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Amenoreea (lipsa menstruatiei) este o reactie adversa frecventa a anticonceptionalelor. Din fericire, in cele mai multe cazuri, activitatea ciclica se reia spontan.
0
05-02-2011, ora 11:18
g_carmen
Nu este medic/terapeut
g_carmen
deci se poate totusi sa nu fiu insarcinata nu ? cum am mai spus mai sus de vreo 2 zile am dureri de burta exact ca pe vremea cand nu luam anticonceptionale si totusi nu imi vine.mentionez ca totusi am o scurgere incolora si cateodata ( de exemplu ieri ) era putin rosiatica.dar nu ca la menstruatie...mi s-a spus ca asta e normal si ca trebuie sa -mi vina.citeam pe un alt forum ca o fata lua aceleasi anticonceptionale de 2 ani si a facut o pauza si ca i-a venit dupa o saptamana de cand ii trebuia sa vina. e totusi o posibilitate ?,..greturi sau ameteli nu am.si totusi durerile acestea de burta sunt foarte accentuate.
0
07-02-2011, ora 02:28
Den90
Nu este medic/terapeut
Den90
Mie dupa scurgerea accea m-ia venit din nou menstruatia si abia imi trecuse si dupa cateva zile era chiar mai abundenta ca de obicei si era chiar si cu chiaguri o data.dureri mari nu am avut..acum mi-a trecut si ma simt ok.Astept pana luna viitoare sa vad cum se manifesta.
0
10-02-2011, ora 08:47
g_carmen
Nu este medic/terapeut
g_carmen
am facut un test si mi-a iesit negativ...at de ce nu mi vine ????
0
10-02-2011, ora 20:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dupa cum v-am spus mai sus, nevenirea menstruatiei si sterilitatea sunt reactii adverse ale anticonceptionalelor. Dealtfel, asa cum v-a spus si farmacista. Daca menstruatia nu apare dupa 3 luni de la oprirea anticonceptionalelor este indicat sa faceti o vizita doctorului dv, care va va da un tratament de inducere a ciclului.
0
10-02-2011, ora 20:14
g_carmen
Nu este medic/terapeut
g_carmen
mi-a venit menstruatia...cam la doua ore distanta dupa facerea testului..insa am niste dureri de cap care persista... multumesc mult pentru raspunsuri...
0
20-02-2011, ora 17:48
Den90
Nu este medic/terapeut
Den90
Domnule doctor, imi puteti explica putin ceea ce ati scris mai sus: "Probabilitatea de a fi rămas însărcinată după acel contact este atât de mică (de ordinul 10 la minus patru), încât o puteţi considera zero."Astazi trebuia sa imi vina menstruatia si nu mi-a venit...sunt totusi ingrijorata pentru ca asa cum v-am spus mai sus la cel de-al doilea contact s-a rupt prezervativul, nu a ejaculat dar ma gandesc ca au mai ramas spermatozoizi de la primul contact, pentru ca cel de-am doilea contact a avut loc imediat fara sa se fi sters sau spalat.Mi-a venit menstruatia la vro 10-12 ore atunci insa luna aceasta vad ca intarzie.astept un raspuns...multumesc anticipat
0
11-08-2017, ora 19:52
Lavinialavi
Nu este medic/terapeut
Lavinialavi
Buna ziua.am început sa iau anticoncepționale de la începutul luni Karisa, iar de o săptămâna au început sa ma doară sâni, sa am dureri de spate si mai grav este ca a început sa imi apara tot felul de bubițe pe fata care pana acum eu nu am avut asa ceva si ce este mai grav ca se extind de la o zi la alta.acum ma întreb este posibil sa fie la pastile ? Si daca întrerup pastilele de astazi cu toate ca nu am terminat toata folia ce se poate întâmpla ? Multumesc
0
28-08-2017, ora 17:20
maria099
Nu este medic/terapeut
maria099
Buna ziua! Mi s-au prescris ac Mercilon pentru "tratarea" chisturilor mai mici si mai mari pana la 5 cm, in urma unor ecografe si teste de sange gen prolactina, tsh, testosteron..
Mentionez ca de ani buni nu aveam menstruatie mai deloc sau pete mici maro odata la 3 4 5 luni.
Aleg sa intreb aici poate ma lamureste cineva pentru ca toti medicii la care am fost mi au dat duphaston si imi spuneau sa fac un copil sau anticonceptionale rapid fara nici sa intrebe daca vreau sa fac un copil.
Tratamentul actual: Am luat duphaston 7 zile la recomandarea medicului pentru "provocarea" menstruatiei iar din prima zi de ciclu am inceput cu Mercilon..problema este si ca sunt la a 10 a pastiluta din primul blister insa in a doua zi de ciclu m am maritat iar in timpul nuntii nici prin cap nu mi a trecut de pastila..continuand din a treia zi pana acum.Intrebarea mea este daca din cauza acelei pastilute uitate exista riscul sa raman insarcinta?!avand in vedere ca s a intamplat de cam doua ori cu finalizare..si nici n as vrea sa raman dar nici sa iau anticonceptionale peste sarcina.Iar alta intrebare, daca ovarele mele sunt asa praf si am si dureri din senin sau mai ales dupa sex plus ca nu mai simt nimic altceva in timpul lui..ce recomandati sa cer ce teste sa fac in caz ca mai fac o vizita la medic ceea ce sigur fac ca nu ma simt bine asa deloc...?!Mulțumesc!
0
01-09-2017, ora 22:19
maria099
Nu este medic/terapeut
maria099
nu mai raspunde nimeni la nimic?functioneaza acest forum?
0
07-09-2017, ora 15:36
Lavinialavi
Nu este medic/terapeut
Lavinialavi
Buna ziua.acum vreo doua săptămâni am intrerupt pilulele deoarece nu ma simteam Ok dar mai aveam câteva din folie si la doua zile diferența mi-a venit menstruația sau cel puțin asa cred ca a fost deoarece a curs normal iar astazi mi-a curs câteva picături atât.ce poate sa însemne asta.este posibil sa imi vina din nou menstruația?mentionez ca dupa întreruperea pilulelor am avut contact sexual
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  •