intunecarea vederii
Buna ziua!Am trecut pri urmatoarea situatie:uitandu-ma pe monitorul calculatorului am simtit pentru o clipa ca vad'negru inaintea ochilor', apoi probabil din cauza sperieturii am ramas cu un puls mare(80-90batai/min), eu care de obocei am un ritm sub normal, bradicardie, dar si episoade le fibrilatie atriala paroxistica.Atunci nu, pulsul era regulat.
Mentionez varsta, 74ani.Bine inteles ca port ochelari.Cand ma uit pe calculator ii schimb cu unii mai vechi, care pt aproape, fiind mai slabi, se potrivesc cu distanta pana la ecran.Care ar putea fi cauza situatiei descrise?
Va multumesc, m.d.
Mentionez varsta, 74ani.Bine inteles ca port ochelari.Cand ma uit pe calculator ii schimb cu unii mai vechi, care pt aproape, fiind mai slabi, se potrivesc cu distanta pana la ecran.Care ar putea fi cauza situatiei descrise?
Va multumesc, m.d.
1 comentarii
Buna ziua !
Ar putea fi vorba de tulburari, probabil acute, ale circulatiei retiniene, eventual si a celei cerebrale.
Mai ales avand in vedere si faptul ca aveti o cauza potential generatoare de trombi care, devenind em-
boli circulanti, pot obstrua brusc, acut, unele vase de sange, cum ar fi cele de la nivelul ochiului sau/ si
al creierului- aceasta cauza fiind, in cazul dumneavoastra, fibrilatia atriala-, va recomand sa va adresati
de urgenta unui oftalmolog (si, dupa aceasta, si unui neurolog si, eventual, si cardiologului).
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Ar putea fi vorba de tulburari, probabil acute, ale circulatiei retiniene, eventual si a celei cerebrale.
Mai ales avand in vedere si faptul ca aveti o cauza potential generatoare de trombi care, devenind em-
boli circulanti, pot obstrua brusc, acut, unele vase de sange, cum ar fi cele de la nivelul ochiului sau/ si
al creierului- aceasta cauza fiind, in cazul dumneavoastra, fibrilatia atriala-, va recomand sa va adresati
de urgenta unui oftalmolog (si, dupa aceasta, si unui neurolog si, eventual, si cardiologului).
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1colobom irian, vitros primitiv si va vedea foarte slab
- 7ameteli si tulburari de vedere
- 3Miopie si astigmatism... profesia de programator imi va afecta mai mult vederea?
- 4ma simt rau de o luna
- 3vad in ceata!
- 3Filmele 3D cu ochelari afecteaza ochii?
- 4pielita sau grasime in zona alba a ochiului
- 4tot timpul imi joaca imaginea si am ameteli
- 2vedere in ceata lentile de contact
- 1copilul meu vede totul indepartat
- 2puncte, chestii sau organisme albe in ochi sau vedere
- 4dureri de cap, stelute si puncte negre
- 2Forme ciudate in ochi pe care le si vad
- 5umbre transparente, puncte si linii la surse de lumina
- 12Dungi in vedere
- 5Vederea binoculara
- 0Ochi - punct în câmpul vizual, care îmi blochează vederea
- 0Aparitie fulgere de la lumina difuza