Iritatie cu cojite
Buna ziua, regasiti in imagine ce a aparut pe piciorul ccopilului meu in varsta de 4 ani. Mentionez ca a fost diagnosticata la un moment dat cu keratoza pilara, piele uscata, dar asa ceva nu a mai avut pana acum si nu imi dau seama ce poate fi. Ma poate ajuta cineva cu o idee? Mentionez ca face si inot de cateva luni, dar apa bazinului este tratata cu sare, nu cu clor…
1 comentarii
Buna ziua!
Fara a putea vedea imaginea, pot oferi cateva indicii pe baza informatiilor date.
La un copil cu keratoza pilara diagnosticata anterior, aparitia unei noi iritatii cu descuamare pe picior dupa introducerea îinotului poate fi legata de:
Fara a putea vedea imaginea, pot oferi cateva indicii pe baza informatiilor date.
La un copil cu keratoza pilara diagnosticata anterior, aparitia unei noi iritatii cu descuamare pe picior dupa introducerea îinotului poate fi legata de:
- Iritatie de la apa piscinei — chiar si apa sarata poate modifica bariera cutanata a pielii deja sensibile, mai ales la diferente de temperatura sau concentratie mai mare de sare.
- Dermatita atopica (eczema) — frecvent asociata cu keratoza pilara, poate aparea ca zone descuamate si usor rosii dupa expunerea la agenti iritanti.
- Pitiriazis alba — placi palide cu usoara descuamare, comune la copiii de 3–16 ani, uneori mai vizibile dupa expunerea la apa sau soare.
Recomandari practice
- Hidratati bine pielea copilului imediat dupa înot (crema emolienă fara parfum) si seara la culcare.
- Faceti o pauza de 1–2 saptamani de la piscina si observati daca leziunile se amelioreaza sau se înrautatesc.
- Daca leziunea se extinde, apare mancarime intensa sau roseata marcata, o consultatie la dermatolog sau pediatru este necesara — o examinare directa este singurul mod de a stabili un diagnostic cert.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Ce e? -umflaturi gen pete pe piele- avanseaza f repede
- 1Pete rosii pe corp
- 4Hipomelanoza idiopatica
- 3Mâini crapate
- 1Durere cos langa anus
- 5Acarieni - Am niste mușcături de acarieni pe corp și-i simt cum umbla pe mine și când înțeapă.
- 1Eczema "dubioasă"
- 1Problema serioasa sau hematom ?
- 3Cum estompăm ridurile?
- 2Finasterida pentru alopecie androgenica