Eczema "dubioasă"
Asa cum spune si titlul, nu stiu ce sa mai cred. In orice caz, un lucru il stiu, o am de la munca. Acum 6 luni, mai exact la începutul lui iunie, am capatat o roseata la ambele maini in pliul cotului. Asta din cauza la expunerea repetata la substanțele cu care am de-a face la locul de munca. Când m-am dus la medic, diagnostic: eczema. Ceea ce este drept avea aspectul unei eczeme (roseata, piele uscata) dar nu si simptomul principal al eczemei, si anume prurit(mancarime). Singurul simptom pe care l-am avut din cauza asta, a fost o ușoară usturime, aproape insesizabilă, in rest nimic. Doctorul mi-a dat betaderm, bepanthen si ulterior protopic. "A reparat" situația, dar nu total, doar a ameliorat-o. Acum, tot ce am sunt ca niste "bube" rosii, parca ca niște vase de sânge, si o piele deteriorata. Ii tot dau cu bepathen si degeaba, nu le cicatrizeaza deloc, le ameliorează, dar nu-si pierde din roseata. Totuși, sunt 6 luni si cu tratamentul potrivit ar fi trebuit sa înceapă sa dispară, mai ales ca nu mai lucrez în locul acela.
Întrebarea este: Sa fie oare eczema, chiar dacă nu am prurit? Sa fie oare din cauza ca bariera protectoare a pielii, nu s-a refăcut inca? Si dacă ar fi eczema, ce fel de eczema?
Va mulțumesc!
Întrebarea este: Sa fie oare eczema, chiar dacă nu am prurit? Sa fie oare din cauza ca bariera protectoare a pielii, nu s-a refăcut inca? Si dacă ar fi eczema, ce fel de eczema?
Va mulțumesc!
1 comentarii
Eczema, cunoscută și sub denumirea de dermatită atopică, poate prezenta diverse simptome, inclusiv roșeață, piele uscată, și uneori mâncărime, dar nu întotdeauna. Faptul că nu aveți prurit (mâncărime) nu exclude diagnosticul de eczemă; aceasta poate varia semnificativ în manifestări de la o persoană la alta.
Există mai multe tipuri de eczemă, inclusiv:
- Dermatita de contact: Apare ca reacție la contactul cu un iritant sau un alergen și este posibil să fie cazul dumneavoastră, având în vedere expunerea la substanțe chimice la locul de muncă. Aceasta poate să nu prezinte mâncărime intensă, ci mai degrabă simptome precum roșeață și ușoară usturime.
- Eczema atopică: Este cea mai comună formă și de obicei include prurit, dar variabilitatea simptomelor poate însemna că unele cazuri sunt mai puțin mâncărime.
- Eczema xerotică: Apare de obicei pe pielea foarte uscată și poate să nu fie însoțită de mâncărime severă.
Tratamentele pe care le-ați menționat, cum ar fi Betaderm (un corticosteroid), Bepanthen (un emolient) și Protopic (tacrolimus, un imunomodulator), sunt comune în tratamentul eczemelor. Faptul că simptomele s-au ameliorat dar nu au dispărut complet sugerează că factorul declanșator ar putea încă să fie prezent sau că pielea nu a avut timp suficient să se refacă complet.
Unele aspecte de luat în considerare:
1. Evaluarea continuă: Dacă simptomele persistă, este important să vă întoarceți la medicul dermatolog pentru o reevaluare. Poate fi necesară ajustarea tratamentului sau efectuarea unor teste suplimentare, cum ar fi teste de alergii, pentru a identifica orice alergen specific.
2. Îngrijirea pielii: Continuați să folosiți emolienți pentru a ajuta la repararea barierei pielii. Aplicați frecvent și în cantități generoase, mai ales după baie când pielea este încă umedă.
3. Evitarea iritanților: Deși nu mai lucrați în acel mediu, asigurați-vă că evitați contactul cu substanțe care vă pot irita pielea. Acest lucru include produse de curățenie, parfumuri puternice și țesături sintetice.
4. Controlul factorilor de mediu: Umiditatea scăzută poate agrava eczema. Folosirea unui umidificator în locuință ar putea ajuta la menținerea unei umidități adecvate și la prevenirea uscăciunii pielii.
Dacă nu observați îmbunătățiri sau simptomele se agravează, consultul medical este esențial pentru a reevalua diagnosticul și planul de tratament.
Există mai multe tipuri de eczemă, inclusiv:
- Dermatita de contact: Apare ca reacție la contactul cu un iritant sau un alergen și este posibil să fie cazul dumneavoastră, având în vedere expunerea la substanțe chimice la locul de muncă. Aceasta poate să nu prezinte mâncărime intensă, ci mai degrabă simptome precum roșeață și ușoară usturime.
- Eczema atopică: Este cea mai comună formă și de obicei include prurit, dar variabilitatea simptomelor poate însemna că unele cazuri sunt mai puțin mâncărime.
- Eczema xerotică: Apare de obicei pe pielea foarte uscată și poate să nu fie însoțită de mâncărime severă.
Tratamentele pe care le-ați menționat, cum ar fi Betaderm (un corticosteroid), Bepanthen (un emolient) și Protopic (tacrolimus, un imunomodulator), sunt comune în tratamentul eczemelor. Faptul că simptomele s-au ameliorat dar nu au dispărut complet sugerează că factorul declanșator ar putea încă să fie prezent sau că pielea nu a avut timp suficient să se refacă complet.
Unele aspecte de luat în considerare:
1. Evaluarea continuă: Dacă simptomele persistă, este important să vă întoarceți la medicul dermatolog pentru o reevaluare. Poate fi necesară ajustarea tratamentului sau efectuarea unor teste suplimentare, cum ar fi teste de alergii, pentru a identifica orice alergen specific.
2. Îngrijirea pielii: Continuați să folosiți emolienți pentru a ajuta la repararea barierei pielii. Aplicați frecvent și în cantități generoase, mai ales după baie când pielea este încă umedă.
3. Evitarea iritanților: Deși nu mai lucrați în acel mediu, asigurați-vă că evitați contactul cu substanțe care vă pot irita pielea. Acest lucru include produse de curățenie, parfumuri puternice și țesături sintetice.
4. Controlul factorilor de mediu: Umiditatea scăzută poate agrava eczema. Folosirea unui umidificator în locuință ar putea ajuta la menținerea unei umidități adecvate și la prevenirea uscăciunii pielii.
Dacă nu observați îmbunătățiri sau simptomele se agravează, consultul medical este esențial pentru a reevalua diagnosticul și planul de tratament.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1eczema sau altceva?
- 2Eczema sau tinea pedis?
- 6eczema pe manute si piciorute - copil de 5 ani
- 3eczema varicoasa
- 5eczema rosiatica si bubite ca urzicaturile
- 0Eczema (pielea se crapa adânc) TRATAMENT:PREDNISON-RICHTER
- 3eczema dupa menstruatie
- 1Eczema sau ciuperca la picior?
- 0Eczema cervicala!
- 2Otita medie si eczema de contact, tratament fara antibiotic!?
- 0rog sfaturi pentru tratarea unei eczeme flebitice ingrozitoare la picior
- 5Eczeme pe maini cauzate de detergentul de vase
- 0tratament eczeme
- 0posibil psoriazis
- 1ciuperca/eczema
- 2Eczeme pe corp cu coaja
- 3Cerc rosu pe gat
- 1Cat de buni sunt salvestrolii lipozomali pentru piele?
- 2Eczema piodermizata
- 1Copil 5 ani are pe o mânuță o eczema
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: