karisa si ciclul menstrual.
Buna. Iau karisa de o luna; nu am mai luat anticonceptionale orale pana acum. Am luat din prima zi de ciclu iar acum sunt in pauza de 7 zile. Am inteles ca daca iau ACO nu se intampla sa mi se deregleze ciclul. Mie mi-a venit mai repede cu 4 zile. Ce inseamna acest lucru? Iau pilula in continuare la 28 de zile sau trebuia sa o iau din prima zi de ciclu?
Va multumesc
Va multumesc
1 comentarii
Atata timp cat luati anticonceptionale nu mai aveti propriu-zis ciclu, ci o sangerare care, in principiu, vine dupa cateva zile de la intreruperea pilulelor, numita sangerare de privatie. Aceasta este cumva asemanatoare unei menstruatii si de aceea se recomanda pauza lunara de 7 zile, ca sa aiba impresia femeile ca au ciclu. In primele trei luni de tratament hormonal apar frecvent mici sangerari chiar in zilele cu pilule, dar, de obicei, aceasta neplacere dispare dupa cele trei luni.
Pauza de 7 zile se face la sfarsitul unei folii, indiferent daca si cand anume apar sangerarile.
Pauza de 7 zile se face la sfarsitul unei folii, indiferent daca si cand anume apar sangerarile.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon