keratita punctiforma superficiala

16-04-2011
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Buna ziua,

Pe la jumatatea lunii martie am fost la medicul oftalmolog, pentru ca ochiul stang mi se inrosise, aveam senzatie de corp strain si ma sculam cu o secretie in unghiul intern al ochiului(secretie mica galbuie), iar in cursul zilei se aduna pe limbusul pleoapei inferioare si in unghiul extern al ochiului o secretie albicioasa(formata din mici particule, cum ar fi matreata care apoi fuzionau).Medicul mi-a facut toate analizele :dioptron, tensiune intraoculara si microscopie cu fanta de lumina si nu mi-a gasit nici o leziune pe cornee.Mi-a prescris niste lacrimi artificiale sa iau deoarece i-am spus ca simtomatologia se agraveaza mai ales cand stau la calculator mai mult timp si in special seara dupa ora 8-9.
Picaturile mi-au ameliorat un pic problema, in sensul ca "roseata" disparea cateva zile apoi revenea iarasi(inflamatii pasagere) si am observat ca nu disparea secretia din coltul ochiului dimineata si cea albicoasa din timpul zilei.
Ceea ce a mai aparut intre timp(cam dupa 1 sapt) sa vad putin incetosat cu ochiul stang(in special halouri la surse de lumina)
Am revenit la medic, s-a uitat la microscop si nu mi-a gasit nimic pe cornee, spunandu-mi ca vederea incetosata este de la secretii; mi-a prescris niste picaturi cu antibiotic(activ pe germeni grav negativ si gram pozitiv) pe care am incercat sa le iau dar mi s-a inrosit si mai tare ochiul, am incercat sa revin la control a 2 zi, dar nu l-am mai gasit, si am intrerupt crezand ca am facut o reactie alergica la una din componentele solutiei.
Dupa o saptamana inflamatia(roseata) s-a remis fara nici un tratament insa persista vederea incetosata parca mai accentuata si aceea secretie albicioasa;prin urmare am revenit la medic acuzand ca ma deranjeaza vederea aceasta incetosata.I-am mai spus ca anul trecut tot prin primavara am avut aceasi simptomatologie de vedere incetosata si am fost diagnosticat cu keratita virala.De data aceasta s-a uitat mai atent pe suprafata corneei si mi-a pus si o solutie de contrast si mi-a gasit niste puncte fine exact pe centrul corneei, m-a trecut pe un antibiotic unguent(tobrex) pe care il pun 1 data pe zi seara inainte de culcare si lacrimi artificiale cu efect cicatrizant.
Diagnosticul fiind de data aceasta keratita punctiforma superficiala.
Urmeaza sa ma prezint din nou la un control dupa ce termin acest tratament(1 sapt), desi se pare ca tratamentul cu antibiotic este ineficient nu se observa nici o imbunatatire.Precizez ca nu mi s-a administrat nici un tratament pe baza de cortizon.Si nici nu as fi adeptul acestuia(doar daca este neaparat necesar) deoarece in trecut tot la ochiul stang am avut tot asa repetate conjunctivite in decursul anilor trecuti si am urmat tratamente pe baza de antibitoic+cortizon si am impresia ca acest cortizon scade imunitatea locala pe termen lung a ochiului, de aceea si aceste afectiuni repetate ale ochiului stang, devenind mai sensibil.
In prezent ceea ce ma deranjeaza este aceasta vedere incetosata care este mai accentuata si persista(halouri de lumina la sursa de lumina si prezenta pe cornee a acelor puncte) precum si inrosiri pasagere ale ochiului care tin 1-2 zile.Acele puncte le pot observa si eu intr-o oglinda concava care mareste, dintr-o incidenta laterala, si le pot descrie astfel: sunt superficiale, ca o eruptie sub forma unor "bubitze" albicioase spre gri in jur de 5-6 de dimensiuni variate grupate si razlete in special in centrul corneei.

Ceea ce am mai observat este faptul ca pozitia acestor punctulete se schimba dimineata fata de ziua anterioara.Cred activitatea microbiana se manifesta intens noaptea( cand ochiul este acoperit si secretia lacrimala este scazuta si astfel si imunitatea locala diminuata) pentru ca o parte din ele sau toate aceste leziuni(punctulete) dispar si apar altele cu pozitii diferite. Mai precis, unele sau toate leziunile vechi dispar in cursul zilei si apar altele noi dimineata.

Problema care ma framanta este de ce cauza este aceasta:bacteriana, virala, parazitara sau alergica?
Banuiesc ca daca nu se gaseste cauza si tratam doar simptomele aceasta o sa recidiveze.
Am mai citit ca o keratita virala se vindeca de la sine dupa 3-4 saptamani, daca persista aceasta stare ce ma sfatuiti sa fac si ce complicatii poate sa dea o keratita tratata incorect sau care se prelungeste mai mult timp decat trebuie?
Se poate vindeca de la sine fara a lasa sechele pe cornee si sa-mi recapat acuitatea vizuala ca inainte de aceasta inflamatie?Sau voi ramane cu aceasta vedere incetosata toata viata?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la dvs.
Va doresc sanatate ca e mai buna decat toate!
17 comentarii
0
17-04-2011, ora 09:39
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Am inteles ca ai fost diagnosticat anul trecut cu keratita virala. Ce iti recomand eu: detereminarea Ig G antiVHS, pentru ca este frecventa keratita herpetica si pentru ca aceasta keratita are potential mare de recidiva; daca Ig G antiVHS este negativ, asta nu exclude o keratita virala data de un alt virus; eu propun sa ti se administreze si un ativiral local( Virgan si Aciclovir), un epitelizant cornean pentru ca am retinut ca leziunile tale se coloreaza cu fluoresceina ( Corneregel); eu as asocia si un colir de tipul Netildexului( antibiotic si corticosteroid), pentru ca in keratitele virale exista infiltrate corneene care sunt consecinta depozitarii in cornee de complexe Ag -Ac, iar resorbtia acestora este favorizata de administrarea de corticosteroid( si apoi adiminstram corticosteroidul sub protectia unui antibiotic si a unui antiviral);facem tratamentul 10 zile. Astept vesti;numai bine
0
18-04-2011, ora 15:32
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Sarut-mana,
Am fost la control si mi-a mai gasit 1 punct care se coloreaza.Mi s-a prescris flumetol timp de 7 zile.
I-am sugerat medicului daca poate fi de natura virala si mi-a zis ca poate fi, dar nu mi-a recomandat determinare de Ig.In schimb mi-a prescris sa iau flumetol timp de 7 zile, pe reteta punand diagnosticul de sechele keratita iar pentru cicatrizare am uitat sa va zic ca mi-a dat niste lacrimi artificiale cu efect cicatrizant(optive).
Nu l-as lua in perioada asta pentru ca voi lipsi cateva zile din Bucuresti si de sarbatori si nici nu cred ca il mai gasesc pe medic, ca in situatia in care se agraveaza sau se intampla ceva sa ma prezint imediat( ma gandesc ca daca virusul inca mai e activ, acest tratament nu poate sa agraveze situatia?)
Se intampla ceva, daca aman cu o saptamana administrarea acestui cortizon, adica ce complicatii ar putea sa apara.Si daca acele sechele pot dispare in lipsa tratamentului, trebuie neaparat acel tratament cu cortizon?

Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc si sarbatori fericite!
0
24-05-2011, ora 22:30
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Dupa tratamentul cu flumetol, leziunile au disparut, medicul mi-a spus ca nu au ramas sechele.
Dar nu a stiut sa-mi raspunda de ce cauza este aceasta keratita.
Ceea ce am remarcat este faptul ca a raspuns f. bine la cortizon din a treia zi de administrare simptomele au inceput sa diminue drastic.
Dar din pacate, dupa 1-2 sapt. de la intreruperea administrarii simptomatologia a revenit(usoara usturime, senzatie usoara de corp strain, vedere un pic incetosata)
Cred ca, keratita a revenit.
Au inceput sa apara din nou mici leziuni sub forma unor "bubitze" gri-albicioase, e ca un fel de eruptie pe cornee(apar cate 1-2 maxim 4 puncte), care dispar dupa 2 zile si reapar in alte locuri ale corneei, de fiecare data schimbandu-si pozitia.
Din ce am citit pe net, simptomatologia mea are inclina spre o keratita thygenson.
In momentul de fata folosesc doar gelul pe care mi l-ati recomandat (corneregel) nu as mai vrea sa folosesc preparate pe baza de cortizon, tinand cont de efectele secundare ale acestuia.Mai puteti sa-mi recomandati un cicatrizant de cornee mai bun?
As dori sa stiu daca aceasta keratita poate fi herpetica, am inteles ca aceasta este mult mai zgomotoasa ca simptomatologie, leziunile sunt specifice( nu sub forma de puncte mici) si lasa cicatrici urate pe cornee care de multe ori nu se remit.
De asemenea daca imi puteti spune daca aceasta keratita thygenson netratata poate da complicatii sau sechele ireversibile pe cornee.Din ce am citit pentru aceasta keratita nu exista un tratament specific, ci doar amelioreaza simptomele.

Va multumesc!
0
02-07-2011, ora 16:16
marian.pascu
Nu este medic/terapeut
marian.pascu
Bună ziua.
Am 50 de ani, în urmă cu aproximativ 3 ani, după un control oftalmologic de rutină, am făcut conjuctivită mai întăi la OD, iar după căteva zile s-a extins şi la ochiul celălalt. Deşi m-am conformat recomandărilor medicale, în final, după mai multe luni de tratament mi s-a pus diagnosticul de, keratită punctată superficială cu sechele corneene, diagnosticul fiind menţinut şi de medicii care m-au consultat ulterior. Menţionez că de la debutul afecţiunii şi pănă în prezent, am urmat diverse tratamente, unele dintre ele, după aprecierea altor medici, fără o competentă prescriere, cum ar fi; virgan, maxitrol, tobrex, tobradex, aciclovir, zovirax, betabioptal, opatonal, corneregel, systane, diclofenac, isoprinosin, blu-yal, trium, pranoflog, hyabah, cistine B6, indocolyre, maxidex, flumetol. Precizez că în acest context am folosit Maxidex timp de 90 de zile căte o picătură de 2 ori pe zi dar am întrerupt tratamentul deoarece î-mi crescuse tensiunea oculară la 26-27 (iniţial medicul î-mi recomandase 6 luni de tratament neîntrerupt). Deşi la scurt timp de la începerea tratamentului cu Maxidex părea că problemele mele luaseră sfărşit în sensul că aveam vederea clară, după întrerupere au reapărut şi vechile problem, halouri, stare de fotofobie, înceţoşarea vederii cu diminuarea acuităţii vizuale, (fără alte simptome). Apoi am reluat tratamentul dar cu Flumetol picături, timp de 2 luni administrăndu-mi doar 1pic.la trei zile şi totul părea să fie OK în sensul că după o administrare de doar căteva zile au dispărut problemele, dar după întreruperea tratamentului, la cca. 3 săptămăni s-a produs recidiva aşa încăt pe 31 mai a.c. la indicaţie medical, am reluat tratamentul, de astă dată cu Flumetol gel, 1pic. seara la culcare. După 2 săptămăni de administrare eram iarăşi OK dar, încercănd să răresc doza ( 1pic. La 2 zile), după cca. 8-10 zile au început să reapară halourile, motiv pentru care am reluat administrarea cu 1pic. Flumetol gel pe zi, tratament pe care-l urmez şi în momentul de faţă dar deşi numai am halouri, nu distig clar trăsăturile persoanelor la cca 50 m. Mă îngrijorează faptul că merg la risc fără o schemă de tratament recomandată de un profesionist şi sunt conştient că pot să înrăutăţesc situaţia. Consider că pănă acum tratamentul aplicat poate rezolva doar efectele bolii dar nu şi cauza ceea ce conduce de fiecare dată la recidivă. Medicii care m-au consultat au fost cam rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de vindecare dar mie îmi vine greu să mă consolez cu acest verdict de aceea vă rog să-mi daţi o mănă de ajutor. Mai precizez că în sept. 2010 am făcut examenul secreţiei conjuctivale (HSV tip 1 şi 2), rezultatul fiind negativ, precum şi serologie (anticorpi faţă de antigene), HSV 1 Ig G (test Elisa), rezultat, "˜"™ prezenţi I ir=6, 3( "˜"™, şi HSV 1 Ig M (test Elisa), rezultat negativ.
Fiica mea, învărstă de 20 de ani are un istoric al bolii oarecum similar cu al meu, a contactat boala odată cu mine şi a urmat acelaşi tratament inclusiv a luat Maxidex timp de 90 de zile, cu deosebirea că la ea nu se manifestă simptomele bolii. După administrarea de Maxidex, în urmă cu 1 an, a intrerupt orice tratament şi spune că nu o deranjează vederea. La un control recent I s-a reconfirmat sechelele de pe cornee şi nu i s-a recomandat un alt tratament. Ce credeţi că ar trebui să facă. Ce recomandări ne puteţi face. Nu ştiu ce să mă mai fac. Vă rog să ne ajutaţi cu un sfat professional.
Vă mulţumesc anticipat şi aştept un răspuns. O zi bună vă doresc.
0
02-07-2011, ora 23:38
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Marian din pacate cred ca ai o forma "rara" de keratita numita keratita thygenson, se pare ca nu exista tratament specific pentru ea, si eu am aceeasi forma, se pare ca medicii nu cad pe acest diagnostic si dau aiurea tratament cu antibiotice si antivirale, este o reactie imunulogica la un antigen, nu se stie care.Este ca un fel de eruptie(urticarie) ce apare pe suprafata corneana.
Din aceasta cauza raspunde bine NUMAI la cortizon, aceasta suprima raspunsul imunologic dar nu rezolva cauza.

Eu unul am renuntat la folosirea cortizonului, pentru ca nu vreau sa fac glaucom.Acum folosesc doar lacrimi artificiale Optive, nu amelioreaza prea mult situatia dar macar ajuta putin.
Din cate m-am mai informat au fost unele cazuri de vindecare experimentale cu o ciclosporina(care este un modulator imunologic), nu stiu daca se gaseste la noi, acel medicament, stiu ca ar costa in jur de 50 de dolari tratamentul pe luna.
Sfatul meu sugereaza-i medicului daca ai keratita thygenson si ca esti dispus sa incerci un tratament cu aceea ciclosporina.
Din pacate fiind o boala rara, concernele farmaceutice nu prea fac cercetari in acest domeniu pentru a gasi si leacul, nr. de pacienti la nivel global fiind mic si investitia in cercetare fiind mare, nu prea se renteaza :D.
Voi posta din nou o veche postarea de a mea pentru informare, cu riscul de a ma repeta.
Te rog daca gasesti un tratament ceva care ti-a mers bine, sa ma anunti si pe mine te rog sa-l incerc, si eu ca si tine sunt disperat, pentru ca nu prea sunt alternative de tratament si cortizon nu vreau sa mai iau.
_
"Cred ca afectiunea de care suferim este keratita thygenson, din ce am citit pe net este o boala rara, nu se stie cauza(nu e nici virala, nici bacteriana, se pare ca este implicata o reactie imunologica la un antigen, deoarece s-a remarcat ca raspunde foarte bine la cortizon) si nu exista tratament specific pentru vindecarea ei.
Intr-adevar este o boala cronica dureaza multi ani, au fost persoane care a scapat de ea dupa 30-40 de ani de la debut.
Din cate am observat pe propria piele, cum am mentionat mai sus, raspunde foarte bine la cortizon.Dar in situatia noastra ar trebui sa urmam un tratament de lunga durata cu aceasta substanta, ceea ce ar putea duce in timp la cresterea tensiunii intraoculare si astfel sa apara glaucom.Eu am renuntat la administrarea de cortizon avand in vedere efectele secundare majore ale acestui tratament.

Intrebarile mele pe care doresc sa le adresez medicilor de pe acest forum ar fi:
1."Netratata"(cu cortizon) aceasta keratita poate da complicatii/sechele de genul opacifierea corneei?, deoarece in cazul meu, in timpul puseelor acute, persista vedere incetosata si sa zic ca si scaderea acuitatii vizuale in comparatie cu ochiul drept(nu mai percep asa bine detaliile).Desi dupa tratamentul cu cortizon, medicul dupa ce m-a examinat nu a gasit opacitati sau sechele pe suprafata corneei.
2.Daca cunoasteti ceva despre aceasta boala si care este managementul ei, astfel incat sa nu ajungem la complicatii.
V-am fi recunoscatori daca ne-ati raspunde la aceste intrebari.
Va multumim!
Sau daca cunoasteti un medic care se ocupa cu managementul acestei keratite si are asemenea cazuri sub observatie, sa ne recomandati si noua.
_
0
02-07-2011, ora 23:47
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Cu privirea la asa zisa "vindecare" dupa administrarea de cortizon este o amagire.
Aceasta keratita revine aproape imediat dupa intreruperea tratamentului cu cortizon
0
07-07-2011, ora 23:42
marian.pascu
Nu este medic/terapeut
marian.pascu
Mulţumesc mult pentru sfaturi, măcar acum mă simpt mai puţin singur în faţa acestei suferinţe care mă macină de aproape trei ani.
Aş vrea să-ţi pot fi şi eu de ajutor dar deocamdată nu am noutăţi. Nu-mi este foarte clar riscul preparatelor cortizonice pentru ochi în special, căt şi pentru sănătatea organismului în general. Eu cred că am luat tot timpul ceva pe bază de cortizon de doi ani încoace, fără a simpţii modificări ale stării de sănătate iar în afara tratamentului cu cortizon îmi revin aceleaşi simptome ; fotofobie, halouri, acuitate vizuală în scădere, fără alte probleme.. Astăzi mi-am verificat din nou tensiunea oculară, rezultat, 15, medicul mi-a recomandat să alternez flumetolul pe cere-l iau în prezent, cu prednison, dacă am înţeles eu bine, care nu ar avea cortizon. E adevărat ? Am auzic că la Bacău ar fi un medic care ar avea ceva experienţă în keratite, ai auzit cumva şi tu? Mă voi interesa şi poate o să-mi fac o programare. Am mai auzit deasemenea că în municipiul Oradea s-ar afla o clinică deschisă de nişte medici din Ungaria care ar face şi transplant de cornee. Pe mine m-au văzut mai mulţi medici, unii cunoscuţi ca fiind f. buni, dar cu toţi au fost rezervaţi în privinţa şanselor de reuşită.Oare s-a terminat meseria la noi. Dacă voi avea noutăţi voi reveni. Numai bine.
0
11-07-2011, ora 09:07
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Cortizonul are o gramada de efecte secundare atat administrat local cat si pe cale generala.
Intr-adevar flumetolul are mai putine efecte secundare comparativ cu cortizonul, dar si acesta este tot un preparat pe baza de cortizon, deci nu e lipsit de nocivitate.
Cu privire la transplantul de cornee nu te sfatuiesc sa urmezi aceasta cale, ar fi ultima alternativa deoarece s-ar putea ca boala sa reapara si pe aceasta noua cornee(deoarece nu se stie cauza care o declanseaza), nu mai zic de riscurile transplantului de cornee.
Marian, vreau sa te intreb daca dupa puseele de keratita pe cornee, medicul ti-ar fi spus ca raman sechele(cicatrici) care nu se mai vindeca si compromit integritatea suprafetei corneene.
0
11-07-2011, ora 09:17
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Unul din efectele secundare locale nedorite ale cortizonului, administrat timp indelungat, este cresterea tensiunii intraoculare si aparitia glaucomului, care duce la orbire.Presiunea intraoculara distruge nervul optic.
Cu privire le medicul amintit mai sus nu am auzit car ar exista.
Astept vesti de la tine, numai bine.
0
11-07-2011, ora 09:22
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Ceea ce am mai citit pe net, tratamentul cu cortizon al acestei afectiuni prelungeste durata bolii.
0
11-07-2011, ora 22:42
marian.pascu
Nu este medic/terapeut
marian.pascu
Cum am mai spus în prima parte a intervenţiei mele, acum aproape trei ani de zile, la două luni de la debutul conjuctivitei am fost diagnosticat ca avănd Keratoconjuctivită punctată superficial cu sechele corneene. Aceste cicatrici de pe cornee dispar la un anumit tratament dar reapar din nou la întreruperea medicaţiei. Cred că acest lucru se întămplă şi acum atunci cănd constat că îmi scade acuitatea vizuală la întreruperea tratamentului mai mult de cca.2-3 săptămăni. Fără să pretind că ştiu cum se petrec lucrurile, aceste cicatrici se măresc în volum s-au chiar se înmulţesc pe suprafaţa corneei şi atunci evident scade şi vederea. În ultimele 10 luni mi-am administrat, la început flumetol picături, iar de ceva timp, folosesc flumetol gel pe care le-am tolerat tot la fel de bine. Eu nu simpt nici un fel de efecte negative la acest tratament ( nu creşte tensiunea oculară) ci doar după 2-3 săptămăni de la întrerupere reapar halourile ca prim simptom după care imediat reiau tratamentul. Deşi acele sechele de pe cornee le am aproape de trei ani, nu mă deranjează şi am înţeles că ele persistă multă vreme pănă se resorb. Acum intenţionez să schimb tratamentul şi în loc de flumetol, să-mi administrez prednison care, din căte mi-a spus medicul este mai puţin nociv. Pe net am găsit mai multe preparate cu această denumire deaceea nu ştiu care ar fi cea potrivită şi pentru asta ar însemna să ajung din nou la Bucureşti (cca.250 de km.) Ai vre-o idee ?
Numai bine.
0
12-07-2011, ora 08:18
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Eu unul am renuntat, sa mai iau medicatia cu cortizon din 3 motive:
1.unii specialisti de afara spun ca tratamentul cu cortizon prelungeste durata bolii, iar puseele de keratita revin mult mai agresive decat cele initiale; si cred acest lucru pentru ca, cortizonul nu face altceva decat sa suprime un mecanism imunologic de aparare al organismului, probabil ca in puseele de keratita organismul incearca sa vindece boala, daca noi suprimam acest proces atunci nu are cum sa aibe loc vindecare(keratita este prin definitie o inflamatie, si in general printr-o inflamatie organismul incearca sa se repare)
2.efectele adverse majore ale cortizonului administrat local si general
3.foarte multi pacienti din cauza ineficentei tratamentului de ani de zile cu cortizon au renuntat de a-l mai lua.

Eu cred ca aceasta keratita este urmarea unui dezechilibru in organism sau a lipsei unui factor de protectie al ochiului(secretie lacrimala etc).
Acum incerc/testez produse naturiste in speranta ca o sa restabilesc echilibru care exista dinainte de boala.
Din cauza ca aceasta boala nu are leac suntem pe post de cobai;de aceea am renuntat de a mai lua un tratament care nu rezolva cauza ci doar simptomele;prefer sa fac teste cu produse naturiste, macar acelea stiu ca nu sunt nocive pt organism.
Eu m-am impacat cu ideea asta, si urmaresc site-urile de specialitate de afara, la noi se pare ca nu exista specialisti care sa ofere un management al acestei boli, din pacate.
Realitatea este ca medicii sunt neputinciosi in fata acestei boli, si trebuie sa ne impacam cu aceasta idee.
0
31-07-2011, ora 00:38
laurentiuonc
Nu este medic/terapeut
laurentiuonc
Buna seara!
Mama mea a fost diagnosticata cu Keratita Virala(herpetica). este cam acelasi lucru cu ce citesc aici la dvs?
trebuie sa ma ingrijorez si sa merg la Institut la Burcuresti?
Problema e ca se simte destul de rau(sta cu ochii mai mult inchisi).
cam in cat timp se vindeca?
Va multumesc!
0
01-08-2011, ora 11:50
vlad2011
Nu este medic/terapeut
vlad2011
Nu este acelasi lucru, mai sus este descrisa o forma de keratita numita thygenson la care nu se stie cauza, care raspunde foarte bine la cortizon iar in urma remiterii fenomenelor inflamatorii sub medicatie nu raman(sau se remit) cicatrici pe cornee.
0
12-02-2016, ora 10:00
Stere Alin
Identitate neconfirmată
Stere Alin
Este adevărat că îmbătrânim si nu ştim de ce, sau ce putem face să oprim acest proces, sau măcar să-l încetinim. Am şi eu aceeaşi problemă dar în următorul context: vârsta 47 ani, ovo-lacto-vegetarian, semi-sedentar, "+diabet". Am avut o plaga înţepată în ochi, tratata cu cicatrizant şi antibiotic, vindecată la o săptămână; după doua zile începe coşmarul unei conjuctivite fibroase urâtă de tot care durează mai bine de 3 luni, in timpul tratamentului antibiotice variate antiinflamatoare antialergice local şi bucale, apare şi această vedere cu halouri. ceaţă, fotosensibilitate şi focalizare slabă. Ieri februarie 2016, diagnosticat la ambii ochi cu cheratita punctiformă... recomandare tratament cu cortizonic şi lacrima cu vitamine. Am citit cu interes acest topic şi am zis ca poate pot fi măcar un pic util aşa că va scriu. La un curs de osteopatie am învăţat că "artera este suverană" adică acolo unde apar probleme de circulaţie apare boala. Deficitul de metabolism s-a manifestat prin slăbirea treptată în ani a organismului când apare o infecţie urinară si descopăr acest diabet, pe care încerc să-l controlez alimentar, refuzând tratamentul şi diagnosticul, conştient totuşi că el este. Acum mă gândesc ca simptomele ce apar pot avea ca şi cauza rinichiul, mai precis suprarenala care secreta cortizonicele necesare regenerării, asociate probabil cu disfuncţii pancreatice şi bănuiesc şi hepatice. Care ar fi soluţia... mişcare care sa refacă circulaţia, acea mişcare care deschide circulaţia periferică regenerând capilarele (deci... transpiraţie)şi implicit o parte din disfuncţiile apărute la diverse organe. si mai ales Kinetoterapia ochiului pe care nu o găsiţi în manuale de specialitate (cel puţin eu nu am găsit)dar puteţi citi şi puteţi fi creativi. (pe mine mă inspiră actualmente o carte despre recuperarea vederii natural scrisă de D.D. pe care nu am voie să o numesc ( politica forumului). În rest mulă atenţie la dietă si somn. Ca o reflecţie, încetinirea metabolismului poate avea ca şi cauza somnul de frumuseţe "mediteranean" sau încetinirea activităţii sexuale( care pentru mine au însemnat lene la pancreas şi lene la celule, ... deci diabet s.a.m.d.). Recomandările pot fi multe dar mă opresc aici cu "Mulţumiri pentru acest forum!" şi celui ce l-a deschis. Cu multă recunoştinţă Alin S.
0
05-08-2017, ora 14:56
isabella79
Nu este medic/terapeut
isabella79
Buna ziua. Am decis sa trimit acest mesaj in speranta ca suferinta copilului nostru sa nu fi fost inutila, macar sa ajute alte persoane care sunt in aceeasi situatie.
Calvarul nostru pare si sper din tot sufletul sa se fi incheiat definitiv in urma cu aproximativ doua luni. Rugaciunile noastre au fost ascultate.
Povestea noastra e lunga dar voi incerca sa fac un sumar.
La varsta de 1 an fetitei noastre au inceput sa i se inflameze ochisorii, debutul a fost lent apoi la un moment dat au inceput sa- i apara si salazioame, sa se inroseasca un ochisor si apoi ambii. Au aparut si inflamatiile pleoapelor. Am inceput sa mergem la medici ( am fost la 6 medici oftalmologi si am corespondat si cu dr Monica Pop la un moment dat. Voi spune numele medicilor pentru informare corecta, sa stiti la cine sa mergeti sau sa nu mergeti. Suntem din Timisoara si am fost la urmatorii medici oftalmologi : dr Berghian, dr Muresan, dr Muntean, dr Zolog, dr Oros, dr Stoica Florina.Pe langa acestia am fost la 5 medici pediatri si 5 medici naturisti si homeopati.
Toti acesti medici au incercat sa o trateze asa cum au crezut ca e mai bine si o parte dintre ei i-au pus diagnosticul de Keratita punctata, conjunctivita alergica si inflamatie cronica. A urmat nenumarate tratamente cu : Betabioptal, Netildex, Dexatobrom, Vigamox, Maxitrol. Maxidex, Flumetol + nenumarate lacrimi artificiale + antibiotic Augmentin intern.
Micuta era bine doar atunci cand ii administram tratamentele ( alternativ ) si in maxim 5 zile de la intrerupere ochii incepeau sa sa inroseasca din nou si daca nu incepeam tratamentul se inflamau foarte tare. Medicamentele incepusera sa nu-si mai faca efectul si ne-am panicat rau de tot.
Micuta a suferit enorm si unul dintre medici ne-a spus ca nu mai are ce sa-i faca, ii este frica sa-i mai dea tratament pentru ca-i distruge ochii iar ultimul medic a spus ca nu-i va trece niciodata keratita.
O persoana inteleapta mi-a sugerat ca nu crede ca in Romania exista medic care sa fie in stare sa puna cu adevarat diagnosticul de keratita.
Aveam senzatia ca nu se face destul pentru ea, ceva nu era in regula asa ca, terminati psihic si cu micuta suferinda nu am mai suportat si am decis sa plecam in Austria. Am fost indrumati catre unul dintre cei mai buni medici oftalmologi din Viena si i s-a pus diagnosticul de Chlamidia oculara, fara analize, fara nimic. Medicul a fost sigur ca este vorba de aceasta boala care a fost confundata cu keratita pentru ca avea puncte pe pupila.
In Romania i s-a recoltat de 4 ori secretie oculara insa niciodata nu i s-a facut testul pentru chlamidia oculara pentru ca laboratoarele nu au posibilitatea sa faca asta iar medicii au dat dovada de o INCOMPETENTA CRUNTA in cazul nostru.
Micuta a urmat de 4 zile un tratament cu picaturi specifice pentru chlamidia si de doua luni este bine. Mucoasa oculara ii este afectata de la atatea tratamente toxice insa speram sa isi revina total. Medicul din Viena a spus ca e nevoie de circa 6 luni sa-si revina mucoasa oculara. Viata noastra a reinceput sa devina frumoasa acum doua luni. Pentru cei cu probleme persistente recomand din suflet un control in Viena.
0
28-11-2018, ora 23:58
Alexandra1995
Nu este medic/terapeut
Alexandra1995
Bună seara.
Cum ati scapat de aceasta keratita?
Si eu am fost la nenumarati doctori si toti imi dadeau tratamente diferite fara niciun rezultat. In prezent am puncte fine aproape de centrul ochiului, cred ca au ramas drept cicatrice in urma herpesului. Nu stiu ce tratament sa mai abordez. Vederea imi este putin neclara.
Acum 2 luni am avut acest herpes. Am purtat si lentila terapeutica si simptomele inca persista, simt un corp strain in ochi. In prezent imi pun lactosal, trium si thealuoz duo. Ce altceva imi recomandati?
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.