Klebsiella si nu numai

17-07-2008
crinicola
Nu este medic/terapeut
crinicola
Problemele au inceput in ianuarie anul acesta. Imi scadea brusc tensiunea, ma simteam slabita, aveam ameteli, ma intepa inima, iar pe electrocardiograma apareau niste T-uri negative. Cardilogul sustinea ca nu e posibil ca la 28 de ani sa apara asa ceva. Mi-au recoltat sange si toate analizele au iesit in limite normale. In februarie am mers la endocrinolog deoarece intepaturile persistau si sanii ma dureau ingrozitor.In urma analizelor a rezultat o calcemie mica si prolactina a avut o valoare de 4 ori mai mare decat maxima admisa.

Am renuntat la anticonceptionale, luam Desorelle de cativa ani, facand doar scurte pauze pe an. Timp de 15 zile am luat calciu efervescent, alphd d3, progestogel pt sani si un antibiotic.

In mai mi-a aparut o secretie galbena cu mici fragmente rotunde in ea. Am mers la ginecolog si in urma unei culturi si antibiograme a stabilit ca am candidida si Klebsiella vaginala.A mentionat ca intai tratam Klebsiella apoi candida.

De 2 luni urmez un tratament cu ciprofloxacina de 500 mg( Cipro Quin) cate 5 zile pe luna.

Acum mi se usuca si se crapa pielea in jurul orificiului vaginal si la baza labiilor, iar cand urinez aceste zone ma ustura, in plus uneori cand ma sterg e sange pe hartia igienica.

Urinez de 8-10 ori pe zi.Uneori labiile suint rosii pe interior. Din pacate am mancarimi in zona labiilor, ma spal zilnic cu ceai de musetel sau de sunatoare, dar efectul dureaza doar pt cateva ore.

Am dureri in zona ovarului stang, a ficatului, stomacului, imi miroase gura urat. Inainte imi mirosea gura doar daca eram suparata sau daca plangeam.

lUnar iau ibuprofen de 400 sau 600 mg in perioada menstruatiei din cauza durerilor.

1. Ce se intampla cu mine?

2. Klebsiella se poate transmite si in conditii? Cum apare?E posibil ca partenerul meu sa o fi contactat de la o alta persoana, iar apoi eu sa o fi luat de la el?

3. cE NALIZE TREBUIE SA FACA PARTENERUL PT A VEDEA DACA SI EL ARE CE OI AVEA AU?

Mentionez ca nu beau cafea, nu fumez, consum multa carne in special de porc si beau Cola.

E posibil ca partenerul sa fie purtator sau sa fi luat aceasta bacterie de undeva?

Eu am avut doar 2 parteneri sexuali, cu primul am stat 6 ani si doar candida aparea si disparea pt cateva luni, iar cu cel care sunt acum o secretie albicioasa aparea si reaparea fara sa fac ceva, nu am deranja. In acesti 2 ani de cand suntem impreuna nu am avut astfel de probleme.In plus avem un conctact sexual pe luna. Multumesc.
4 comentarii
0
19-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Klebsiella este denumirea unui gen de germeni gram negativi saprofiti, conditionat patogeni si care se gasesc in mod obisnuit la nivelul tubului digestiv; infectiile extradigestive apar prin contaminare( de exemplu cu materiile fecale), in conditiile unei rezistente scazute a organismului; se recomanda igiena riguroasa locala dupa defecatie si mictiune, cu un gel intim; tratamentul infectiei se face cu un antibiotic la care germenul este sensibil, conform antibiogramei;pentru a creste rezistenta organismului poti face o cura cu Cantastim, 1f sc la 7 zile, in total 10 fiole, cura se poate repeta dupa 3 luni; numai bine
0
19-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pentru a afla cauza sangerarilor, cred ca ar fi bine sa consulti un medic proctolog;numai bine
0
21-07-2008, ora 00:00
crinicola
Nu este medic/terapeut
crinicola
Este o veste buna. Multumesc. Acum insa mai a aparut ceva in schema. Am niste bobite pe labii si uneori provoaca mancarimi. Unde la merg?Dermatolog? Ginecolog? Ce poate fi?
0
21-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Ar fi bine sa mergi la ginecolog; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: