L-SIL si ERAD

Buna ziua,
Am o rana pe col de mai multi ani, cauza nu o stiu nici acum. tratament nu prea am urmat, de 2 ori ovule cervugid, ultima oara ( mai 2015) am avut reactie alergica dupa primul ovul si nu am mai continuat. La ultimele 4 PAP-uri a rezultat cand ASC-us cand L-SIL, ultimul fiind L-SIL in martie. ADN HPV genotipare negativ facut in 2014. Am gacut si colposcopie la finele lui martie si mi s-a recomandat ERAD. Am 29 ani, nici un bebe si as vrea sa stiu, pot astepta sa fac un bebe si apoi sa ma operez, sau mai bine fac operatia intai? bebe vreau in viitorul apropiat, mi s-a spus ca la 3-4 luni dupa ERAD pot face, nu e nici o problema si nici un risc, este adevarat? Vreau sa repet si HPV, ul, este ok recoltarea la 3-4 saptamani dupa PAP ( am avut menstra intre timp) ?
Multumesc.
Am o rana pe col de mai multi ani, cauza nu o stiu nici acum. tratament nu prea am urmat, de 2 ori ovule cervugid, ultima oara ( mai 2015) am avut reactie alergica dupa primul ovul si nu am mai continuat. La ultimele 4 PAP-uri a rezultat cand ASC-us cand L-SIL, ultimul fiind L-SIL in martie. ADN HPV genotipare negativ facut in 2014. Am gacut si colposcopie la finele lui martie si mi s-a recomandat ERAD. Am 29 ani, nici un bebe si as vrea sa stiu, pot astepta sa fac un bebe si apoi sa ma operez, sau mai bine fac operatia intai? bebe vreau in viitorul apropiat, mi s-a spus ca la 3-4 luni dupa ERAD pot face, nu e nici o problema si nici un risc, este adevarat? Vreau sa repet si HPV, ul, este ok recoltarea la 3-4 saptamani dupa PAP ( am avut menstra intre timp) ?
Multumesc.
2 comentarii

Daca tineti informatiile 100 % private din setari, nu vi se pot trimite mesaje pe privat.

Buna ziua,
Se poate recolta Babes Papanicolaul la 3, 4 saptamani, iar in legatura cu rezultatele PAP, este necesar sa mergeti la un medic ginecolog.
Se poate recolta Babes Papanicolaul la 3, 4 saptamani, iar in legatura cu rezultatele PAP, este necesar sa mergeti la un medic ginecolog.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3rana pe col se poate vindeca si in afara de cauterizare?
- 3test papanicolau - lamurire valori
- 5ajutor pt o rana pe col
- 20rana pe col sau nu!
- 7rana pe col, sangerare dupa electrocauterizare
- 4rana pe col si chist mamar - rog sfaturi
- 5rezultat la testul papanicolau
- 4despre dublu test
- 1col lezonal cu cito III repetat
- 13care e diferenta ecografie vaginala si abdominala?
- 0Interpretare secretie si papanicolau
- 0rezultat papanicolau
- 0Interpretare rezultate Test Papanicolau!
- 0Test Babes-Papanicolau cu metaplazie scumoasa imatura
- 0Test PAP metaplazie scumoasa
- 1Rana col
- 0Pap 2 persistent
- 0Interpretare rezultate Papanicolau, secretie vaginala si sumar urina
- 0Buna ziuă ma ajuta cineva cu descifrarea analizei frotiului
- 3Rana col si am fost depistata cu HPV 16
Mai multe informații despre: Rana pe col Electrocauterizarea Testul Papanicolau electrocauterizarea cu ansa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: