L-SIL si ERAD
Buna ziua,
Am o rana pe col de mai multi ani, cauza nu o stiu nici acum. tratament nu prea am urmat, de 2 ori ovule cervugid, ultima oara ( mai 2015) am avut reactie alergica dupa primul ovul si nu am mai continuat. La ultimele 4 PAP-uri a rezultat cand ASC-us cand L-SIL, ultimul fiind L-SIL in martie. ADN HPV genotipare negativ facut in 2014. Am gacut si colposcopie la finele lui martie si mi s-a recomandat ERAD. Am 29 ani, nici un bebe si as vrea sa stiu, pot astepta sa fac un bebe si apoi sa ma operez, sau mai bine fac operatia intai? bebe vreau in viitorul apropiat, mi s-a spus ca la 3-4 luni dupa ERAD pot face, nu e nici o problema si nici un risc, este adevarat? Vreau sa repet si HPV, ul, este ok recoltarea la 3-4 saptamani dupa PAP ( am avut menstra intre timp) ?
Multumesc.
Am o rana pe col de mai multi ani, cauza nu o stiu nici acum. tratament nu prea am urmat, de 2 ori ovule cervugid, ultima oara ( mai 2015) am avut reactie alergica dupa primul ovul si nu am mai continuat. La ultimele 4 PAP-uri a rezultat cand ASC-us cand L-SIL, ultimul fiind L-SIL in martie. ADN HPV genotipare negativ facut in 2014. Am gacut si colposcopie la finele lui martie si mi s-a recomandat ERAD. Am 29 ani, nici un bebe si as vrea sa stiu, pot astepta sa fac un bebe si apoi sa ma operez, sau mai bine fac operatia intai? bebe vreau in viitorul apropiat, mi s-a spus ca la 3-4 luni dupa ERAD pot face, nu e nici o problema si nici un risc, este adevarat? Vreau sa repet si HPV, ul, este ok recoltarea la 3-4 saptamani dupa PAP ( am avut menstra intre timp) ?
Multumesc.
2 comentarii
Daca tineti informatiile 100 % private din setari, nu vi se pot trimite mesaje pe privat.
Buna ziua,
Se poate recolta Babes Papanicolaul la 3, 4 saptamani, iar in legatura cu rezultatele PAP, este necesar sa mergeti la un medic ginecolog.
Se poate recolta Babes Papanicolaul la 3, 4 saptamani, iar in legatura cu rezultatele PAP, este necesar sa mergeti la un medic ginecolog.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0cervicita.ajutor!!!
- 15rana pe col uterin, va rog sa imi muuult sa raspundeti
- 2AM NEVOIE DE UN RASPUNS URGENT! MULTUMESC!
- 4Rezultat Papanicolau
- 5Dupa histerectomie totala se mai face Papanicolau?
- 3test papanicolau
- 21as vrea un raspuns despre vezica urinara
- 0Interpretare test Papanicolau
- 1rezultate secretie vaginala si papanicolau
- 2Rana pe colul uterin
- 0Interpretare analize Papanicolau
- 6cosuri dupa actul sexual
- 1Rezultat papanicolau
- 1interpretare rezultat Papanicolau
- 0test papanicolau
- 1rezultat examen pananicolau
- 0Pap - metaplazie scuamoasa endocervicala matura si imatura
- 0Rezultat secretia si papanicolau
- 1Colposcopie si papanicolau
Mai multe informații despre: Rana pe col Electrocauterizarea Testul Papanicolau electrocauterizarea cu ansa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: