lactatie

20-03-2012
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Buna ziua. Lamuriti-ma cu urmatorul lucru, va rog.Am o fetita de 1 an si 2 luni careia inca ii dau lapte de la san.Pana pe la 8-9 luni simteam ca sanii sunt plini, dar acum, lasandu-se nu mai am aceeasi senzatie si nu stiu cum sa -mi dau seama daca mai am suficient lapte sau nu.Am facut o data proba suptului si am vazut ca bause 100 ml dimineata, cam atat si seara si la pranz cam 50.Puteti sa-mi spuneti niste metode prin care sa vad daca mai am lapte si cand nu voi mai avea cum o conving sa bea lapte praf pt ca am incercat de vreo doua ori sa-i dau si l-a refuzat categoric?
2 comentarii
0
21-03-2012, ora 00:43
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este primul copil, aşa-i ? La al doilea, nu veţi mai pune asemenea întrebări ! E clar că îi vine lapte, fiindcă altfel nu ar sta la sân, ci ar plânge nemulţumită.
Acuma, evident că nu aveţi cum să o convingeţi să bea alt lapte, fiindcă îl are la dispoziţie pe cel de mamă. Nu trebuie să plecăm de la premiza că cei mici sunt proşti: la calitatea laptelui se pricep mai bine decât noi. E ca şi când aţi încerca să convingeţi pe cineva să mănânce o ceapă, în timp ce are friptura în faţă. Nu veţi reuşi. Dacă nu are friptură, până la urmă i se face foame şi devine bună şi ceapa. Tot aşa, când nu va mai avea lapte de mamă, va fi bun şi alt lapte.
Rămâne întrebarea: de ce lapte praf, şi nu lapte de vacă ? Nu e ca laptele de mamă, dar este, totuşi, un lapte natural.
0
31-03-2012, ora 17:42
diana alessia
Nu este medic/terapeut
diana alessia
buna ziua, mamico, buna ziua domn' doctor!

as dori sa fiu sigura de ceea ce am inteles: ca de preferabil e sa'i dam bebelusului lapte de vaca, in defavoarea formulei de lapte? am si eu o fetita de 10 luni, inca o alaptez, am incercat sa'i dau si lapte praf, dar l'a refuzat categoric, in schimb i'am mai dat, ca o incercare si lapte de vaca, pe care l'a baut.

laptele matern ii mai tine de foame? pt ca sunt zile cand fata mea refuza mancarea gatita, iar eu ii dau san atunci cand nu papa supite, fructe, etc.

sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul