Leziuni demielinizante si analize borellia

10-06-2021
mihai123a
Nu este medic/terapeut
mihai123a
M-am prezentat la neurologie pentru o usoara ameteala care intre timp mi-a trecut. Am facut si un RMN cerebral pentru a elimina orice dubiu cum ca ar fi o problema neurologica.
Doamna doctor mi-a spus ca as avea niste leziuni diemielinizante nonspecifice pe care ar fi bine sa le monitorizam. Ma gandesc ca s-ar putea sa fie acolo de multa vreme si sa nu fie nici o problema, mai ales ca am facut mult sport la viata mea, printre care si kickbox. Mi-a spus ca nu am motive sa imi fac griji, doar ca va trebui sa imi mai fac cate un RMN din cand in cand, pentru monitorizare. Am 29 de ani.

Mi-a dat si sa fac niste analize de Herpes, Borellia, Profil ANA complet, Epstein Barr, pentru a elimina o posibila boala autoimuna.
Pentru herpes am iesit negativ, insa pentru Borellia am iesit pozitiv la testul de Borrelia Ac. IgG din ser - Westerblot si negativ la cel Borrelia Ac. IgM din ser - Westerblot, La testul de IgG am doar CLASA + INTENSITATE 37 Vls E - Borrelia burgdorferi si CLASA + INTENSITATE 142 P 41 (flagelin) ca fiind in neregula, restul fiind toate Clasa 0. Din cate am inteles, P41 nu e neaparat specific Borellia, dar totusi rezultatul blot apare ca fiind pozitiv.

Sunt unpic speriat si nu stiu sa interpretez acest test. Am oare Borellia? Tin sa mentionez ca nu am deloc simptome de asa ceva, nici nu stiu sa fi avut, nu stiu sa fi fost muscat de capusa. Doamna doctor mi-a spus sa ma intorc la ea doar cand toate analize sunt terminate, iar cele de profil ANA si Epstein Barr mai dureaza inca o saptamana, cel putin, si as vrea sa stiu ce inseamna aceste analize mai repede. Tin sa mentionez ca sunt si vaccinat de Covid de curand(acum 2 saptamani cu a 2a doza).

Ma poate ajuta cineva cu interpretarea acestor analize? Va multumesc.
1 comentarii
0
02-05-2023, ora 19:44
Ionela..34
Nu este medic/terapeut
Ionela..34
Bună îmi poți spune ce rezultat ai primit la analize și cum ești în prezent. Și soțul meu a primit un rezultat rmn asemănător cu al tău și recomandarea sa facă aceleași analize. Iar pana ne ajung rezultatele suntem îngrijorat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.