lichen sclero atrofic

12-04-2010
tatianacara
Nu este medic/terapeut
tatianacara
Sotul meu are lichen sclero atrofic cu leziuni pe trunchi, membre inferioare cat si superioare inel scleroatrofic pe
teaca penisului cu fimoza, diagnostic confirmat histopatologic. Stim ca in lupta cu aceasta boala nu prea avem mari sorti de izbanda, tratamentul fiind unul empiric, dar...speram.Urmam tratament cu prednison(am pornit de la 10cp*5zile si am ajuns acum la 4cp*7zile);pimafucort zona genitala(acum 1pe zi la inceput de 2*zi);dermovate ung.1zi;vitE 2*zi(15zile cu 15pauza);plachenil de2*zi(acum s-a terminat), aspacardin1zi, omeran 1zi.Ptr.foarte putin timp a folosit daivobet dar s-a iritat in zona genitala.Analize de lab.efectute:TGP;TGO normale;ag.HBs, Ac.HCV absenti.Dupa 3 luni de tratament leziunile si- au mai pierdut din intensitate iar inelul a devenit un pic mai elastic. Ne ingrijoreaza si o posibila operatie de circumcizie.Va rugam din suflet sa ne spuneti daca suntem pe drumul cel bun, sa ne recomandati altceva daca este cazul, tinem foarte mult la parerea d-voastra. Mii de multumiri.
HRISTOS A INVIAT
3 comentarii
0
13-05-2010, ora 01:04
MihaiH
Nu este medic/terapeut
MihaiH
Si eu urmeaza sa primesc rezultatul de la biopsie, insa doctorii la care am fost mi-au spus ca am lichen scleroatrofic in zona genitala. Nu s-a extins inca in alte zone iar preputul care este afectat nu prezinta fimoza, ci doar acel inel de culoare alba.

As dori sa stiu daca ati obtinut rezultate semnificative cu unul din tratamentele pe care le-a urmat sotul dumneavoastra. Va multumesc anticipat!
0
15-05-2010, ora 17:07
tatianacara
Nu este medic/terapeut
tatianacara
MOMENTAN AM INCHEIAT TRATAMENTUL. REZULTATE SEMNIFICATIVE ASA SI ASA. LA NIVELUL PIELII E CEVA MAI BINE IAR IN CEEA CE PRIVESTE ZONA GENITALA A DEVENIT MAI ELASTIC DAR DE ACEL INEL NU AM SCAPAT SI DIN CATE AM INTELES DE LA MEDIC, FIIND O BOALA CRONICA, NICI NU O SA SCAPAM ACUM SPERAM SA NU RECIDIVEZE PREA REPEDE. MEDICUL NE-A MAI SPUS CA E POSIBIL TOTUSI SA AJUNGEM LA OPERATIE DAR DEOCAMDATA.SUNTEM INCA SUB EFECTUL TRATAMENTULUI. CU ACEASTA BOALA NIMIC NU E SIGUR.D-VOASTRA E POSIBIL SA AVETI SANSE MAI MARI DIN CATE IMI DAU EU SEAMA SUNTETI LA INCEPUTUL EI. (NOI NE CHINUIM DE 2 AN DEOARECE FUSESEM DIAGNOSTICATI GRSIT INITIAL)
IN SERANTA CA V-AM MAI LINISTIT UN PIC VA DORESC NUMAIA BINE SI DACA "DESCOPERITI ALTCEVA DATI-NE UN SEMN. MULTA SANATATE..SI MULTA RABDARE.
0
16-05-2010, ora 16:18
MihaiH
Nu este medic/terapeut
MihaiH
Va multumesc din suflet pentru raspuns dumneavoastra. Maine urmeaza sa imi fie scoase firele de la operatia de biopsie si sa incep tratamentul cu cortizon. Tot maine am sa aflu si care unguent imi va fi prescris

In functie de cum evolueaza lucrurile am sa va dau de stire. Sper doar sa nu se extinda pe gland si meat, insa am observat chiar acum doua zile ca mi-au aparut niste bubite mici de culoare rosie pe pielea glandului. Mi-e frica sa nu fie parte a evolutiei bolii si sa imi afecteze si acea zona.

Inca odata va multumesc! Multa sanatate dumneavoastra si sotului dumneavoastra!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.