Lichid preejaculator
buna ziua, va rog f mult, lamuriti-ma cu un lucru. intretin relatii sexuale cu iubitul meu, dar niciodata nu am observat sa aiba lichid preejaculator. el spune ca nu are, si ca niciodata nu a observat ca ar avea, nici atunci cand se masturbeaza. poate fi adevarat ?
2 comentarii
Da, este absolut posibil și reprezintă o variantă fiziologică normală. Lichidul preejaculator este produs de glandele Cowper (glandele bulbouretrale), iar cantitatea variată considerabil de la un bărbat la altul — unii produc câțiva mililitri, alții aproape deloc sau nimic perceptibil. Această diferență nu este un semn de problemă medicală.
Ce trebuie știut despre lichidul preejaculator
- Producția sa variază în funcție de individ, grad de excitație și stare fiziologică — aceeași persoană poate produce cantități diferite în momente diferite
- Unii bărbați îl observă doar în anumite condiții sau deloc
- Absența sau cantitatea minimă nu afectează fertilitatea, funcția sexuală sau sănătatea
Aspectul important din perspectiva contracepției
Deși cantitatea poate fi nesemnificativă sau neobservabilă, lichidul preejaculator poate conține spermatozoizi în unele cazuri — mai ales dacă a existat o ejaculare recentă (spermatozoizii pot rămâne în uretră). Din acest motiv, metoda "retragerea" nu este considerată o metodă contraceptivă fiabilă, indiferent de cantitatea de lichid preejaculator. Pentru orice nelămurire suplimentară legată de sănătatea reproductivă, un consult la medicul urolog sau ginecolog poate oferi o evaluare personalizată.Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Probleme erectie
- 32 acte sexuale consecutive
- 1Sex - penis prea mare
- 3Am orgasm fara ejaculare va rog sa ma ajutati?
- 2Sangerarea vaginului in timpul masturbarii facute de alta persoana
- 2Sangerare vaginala in timpul masturbarii
- 1Sânge după actul sexual
- 2Penis nu ajunge la erectie in timpul actului.
- 1Durere in timpul sexului si infectii recurente
- 1Durere crunta de ovare dupa act