Lipsa de spatiu suficient pentru o microproteza | Forumul Medical ROmedic

Lipsa de spatiu suficient pentru o microproteza

29-08-2019
marie.anne
Nu este medic/terapeut
marie.anne
Buna ziua!Am o problema!Doctorita mea mi-a spus ca in partea de sus, stanga unde am dupa caninul din stanga sus, un spatiu liber si apoi un dinte cu gingia lasata si apoi, iar spatiu liber, urmat de maseaua de minte nu poate pune o microproteza pentru ca are nevoie de dinti inalti in partea dreapta jos unde iarasi am un spatiu liber.Din cauza faptului ca dintii din dreapta jos sunt mai mici, se creeaza un dezechilibru, nu se inchid perfect si intr-o parte si in alta.Dintii din stanga jos vin prea sus iar daca mi-ar pune microproteza, s-ar incaleca unii pe altii si as ramane cu spatiu gol in partea dreapta(intre partea de sus si partea de jos a dintilor). De aceea, sustine doctorita mea ca trebuie sa puna fie o punte dentara in stanga jos ca sa inalte si partea aceea sau un implant.Si apoi sa poata lucra si in partea cealalta, in stanga sus, adica sa puna o microproteza dentara pentru ca va avea un echilibru in acest fel intre cele doua maxilare.
Eu, una nu vrea sa-mi devitalizez dintii chiar daca intre ei e un spatiu liber in stanga jos si nici implant nu vreau sa fac.
Chiar nu exista alte solutii ca sa rezolv situatia asta?
Sper sa fi reusit sa dau o explicatie destul de clara a problemei mele!
Multumesc.
1 comentarii
0
29-08-2019, ora 14:08
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua, din ce inteleg din mesajul dumneavoastra, este vorba de o dezechilibrare ocluzala, in acest sens ar trebui sa va vad in clinica sa imi pot face o parere despre situatia clinica, exista o varianta prin care nu devitalizam dinti dar inaltam ocluzia, sau ar mai putea si o varianta cu un tratament ortodontic prin care se reechilibeaza ocluzia, urmat de un trat chirurgical de pozitionare de implante si ulterior protetic prin incarcarea acestora cu coroane dentare. Dar din pacate varianta fara implant dentar nu prea este plauzibila. Trebuie evaluata situaita clinica, sa gasim impreuna solutia cea mai buna pentru dumneavoastra.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •