lipsa masea

18-03-2014
health4
Nu este medic/terapeut
health4
buna ziua, de peste 15 ani am lipsa o masea maxilarul inferior (partea de jos), mai exact maseaua de langa canin, dpdv estetic nu m-a deranjat pana acum, nu se vede cand rad, vorbesc, dar m-am hotarat sa rezolv acel spatiu gol cumva, deoarece dintii de jos au migrat ff putin dar in timp am inteles ca s-ar putea sa-mi pierd si caninul deoarece are tendinta sa se aplece foarte mult spre spatiul gol si sa nu se mai tina pe os si sa cada..

intrebarea mea este urmatoarea: cum se va putea monta coroana, spatiul a ramas foarte mic ce fel de maseluta se pune acolo in spatiu asa mic??

nu am idee de ce anume se ataseaza acea punte ? de canin si urmatoarea masea sanatoasa?deci aceasta e ordinea:1.canin sanatos-2.golul care a ramas ff mic -3.maseaua sanatoasa plombata.

se pilesc caninul si maseaua plombata pt a se putea prinde coroana si se modeleaza o maseluta pt acel gol dintre canin si maseaua plombata? nu as vrea sa pilesc si caninul si maseaua existenta deoarece in timp daca exista probleme sa nu risc sa pierd si pe acestia

exista posibilitatea sa se pileasca doar caninul sau decat maseaua existenta si sa se prinda coroana doar de unu din acestia sau e obligatoriu sa fie prinsa in 2 puncte?

.implant nu mi-as face am auzit cazuri finalizate chiar cu deces mai rare dar exista..infectie sau respingere aditie de os, etc deci pt mine implant exclus

astept cateva raspunsuri, multumesc
5 comentarii
0
18-03-2014, ora 01:26
health4
Nu este medic/terapeut
health4
buna ziua, de peste 15 ani am lipsa premolarul secundar maxilarul inferior (partea de jos), dpdv estetic nu m-a deranjat pana acum, nu se vede cand rad, vorbesc, dar m-am hotarat sa rezolv acel spatiu gol cumva, deoarece dintii de jos au migrat ff putin dar in timp am inteles ca s-ar putea sa-mi pierd si premolarul primar deoarece are tendinta sa se aplece foarte mult spre spatiul gol si sa nu se mai tina pe os si sa cada..

intrebarea mea este urmatoarea: cum se va putea monta coroana, spatiul a ramas foarte mic ce fel de maseluta se pune acolo in spatiu asa mic??

nu am idee de ce anume se ataseaza acea punte ? de premolar primar si urmatoarea masea sanatoasa?deci aceasta e ordinea:1.premolar sanatos-2.golul care a ramas ff mic -3.maseaua sanatoasa plombata.

se pilesc premolarul 1 si maseaua plombata pt a se putea prinde coroana si se modeleaza o maseluta pt acel gol dintre premolar 1 si maseaua plombata? nu as vrea sa pilesc si premolarul1 si maseaua existenta deoarece in timp daca exista probleme sa nu risc sa pierd si pe acestia

exista posibilitatea sa se pileasca doar premolarul 1 sau decat maseaua existenta si sa se prinda coroana doar de unu din acestia sau e obligatoriu sa fie prinsa in 2 puncte?

.implant nu mi-as face am auzit cazuri finalizate chiar cu deces mai rare dar exista..infectie sau respingere aditie de os, etc deci pt mine implant exclus

PRIMA POSTARE GRESITA AM CONFUNDAT preMOLAR CU CANIN, SCUZE

astept cateva raspunsuri, multumesc
0
18-03-2014, ora 15:57
Dr. Alex Salan
Chirurgie orala si maxilo-faciala, Craiova
Dr. Alex Salan
Buna ziua

In primul rand, implanturile nu sunt asa cum se zvoneste. Exista riscul de a fi respins, intr-adevar, dar daca se face o analiza corecta a starii dvs de sanatate, acesta se dininueaza. Aditie de os se face numai daca este nevoie. De deces, este prima data cand aud. Nu cred ca la o persoana cu stare generala buna, putem avea acest risc sub nici o forma. Dar este alegerea dvs, desi acesta ar fi cel mai indicat.

Cealalta varianta, este una singura: punte dentara care se va sprijini pe primul premolar si primul molar. Acestia sunt slefuiti, si prin reimoartirea spatiului protetic, veti obtine 3 dinti cu dimensiuni normale. Chiar daca dvs aveti un spatiu mic, acesta va fi modificat prin slefuirea dintilor, in asa fel incatsa apara acolo un dinte intermediar de dimensiuni normale. Ca varianta de extensie, desi in carte este contraindicat, puteti slefui numai molarul si pune o extensie meziala, care va inlocui dintele lipsa. Insa asta numai daca asa vreti dvs. Riscul ca acest tio de punte sa va afecteze molarul este f mare, si, in timp, il veti pierde pe acesta.

Recomandarile mele ar fi:

1. Implant dentar
2. Punte pe dintii limitrofi bresei.

A 3 a varianta v-am prezentat-o doar pt ca se poate. Nu este insa indicata.
0
19-03-2014, ora 16:10
health4
Nu este medic/terapeut
health4
multumesc frumos pt raspuns

aparat de indreptare se poate monta la dintii de jos daca am premolarul2 lipsa?

in ideea de a-i alinia perfect si a mari spatiul gol, ca pilirea celor doi stalpi(molar si premolar 1) sa fie cat mai superficiala si a nu fi nevoie sa se intre in ei tocmai pt a se crea spatiu necesar pt punte dentara?

multumesc
0
23-03-2014, ora 12:39
Dr. Alex Salan
Chirurgie orala si maxilo-faciala, Craiova
Dr. Alex Salan
Da, se poate. Consultati un ortodont pentru un raspuns mai exact.
0
08-04-2014, ora 02:19
dr ada epistatu
Identitate neconfirmată
dr ada epistatu
Daca tot alegeti cea mai buna solutie, din punctul meu de vedere, de a purta aparat ortodontic si a indrepta axul dintilor migrati, nu inteleg de ce vreti sa mai slefuiti dintii pt a va pune o punte.Daca tot se creeaza spatiu alegerea cea mai buna este implantul dentar si asa renuntati sa mai sacrificati, prin slefuire, inca 2 dinti.Implantul nu implica niciun fel de risc
Cu stima, dr.Ada Epistatu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •