lucita-nu mai pot scapa de ea

22-02-2009
iceeyes22
Nu este medic/terapeut
iceeyes22
de anul trecut am inceput sa am lucita adica pielea mea e sensibila la soare.am o portiune sub ochiul stang si pe nas si nu mai pot scapa de ea.si e tare pronuntata.am incercat hidrocortizon, pastile predninson. advantan crema, sapun cu sulf si diprogenta dar fara nici un rezultat. Ce pot sa mai incerc? Medicul dermatolog tot din ce-am avut imi prescrie dar FARA NICI UN REZULTA.va rog sa ma ajutati.va multumesc. ? O seara placuta.
2 comentarii
0
23-02-2009, ora 12:39
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
daca diagnosticul este corect, trebuie sa faceti niste analize pt boala lupus care seamana cu lucita, in rest adevaratul tratament este sa evitati soarele fizic si prin creme fotoprotectoare... mai este un tratament PLAQUENIL dar trebuie luat numai la sfatul medicului si dupa niste investigatii de sange..sa nu luati din proprie initiativa!!!
sanatate multa
dr akram salem
www.cutismed.ro
0
20-05-2009, ora 10:50
anicosnita
Nu este medic/terapeut
anicosnita
de cativa ani, de fiecare data cand merg la mare imi apare aceasta lucita: la mine se menifesta doar la laba piciorului si pe degete (in partea fara pigment). in 2004-2005 am urmat un tratament cu roaccutane si de atunci am inceput sa am aceste probleme. este o coincidenta sau din cauza acestui tratament. este deranjanta pentru odata aparuta nu ma pot sta deloc la soare deoarece la contactul cu soarele se intinde si ma mananca foarte tare. doar anul acesta am aflat cum se numeste pentru ca toti dermatologii la care am fost nu au stiut sa-mi spuna ce am si-mi recomandau claritine si pudra mentolata. va rog sa-mi spuneti cu ce as putea sa o previn anul acesta si daca as manca un morcov pe zi ma ajuta cu ceva? subliniez ca la inceputul sejurului folosesc spf 30. multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns