Lucrare fixa de portelan, un dinte de sub lucrare doare cind musc

03-05-2012
danielaadler
Nu este medic/terapeut
danielaadler
Va rog sa-mi dati un sfat ce se poate face.Mi-am pus recent o coroana fixa din portelan, dar se pare ca ceva nu este in ordine cu ea.Acest dinti au mai fost imbracati odata dar a trebuit sa dau lucrarea jos fiindca era foarte veche si mi se retrasese gingia la unii dinti. Dupa indepartarea vechii coroane mi s-au extras o masea in partea dreapta si doi dinti (2.1 si 2.2) din partea stinga sus.Acum la noua lucrare (din pacate este o coroana dintr-un capat in altul toata partea de sus) simt o durere in partea stinga la unul din dinti atunci cind musc.iar sub un altul simt cind apas cu limba ca saliva trece pe sub lucrare de cealata parte, numai pe sub acest dinte. Mentionez ca lucrarea este fixata inca provizoriu dar eu a trebuit sa ies pentru 3 saptamini din tara, si-mi este frica sa nu mi se intimple ceva sub lucrare in acest timp. Este vreun pericol sau trebuie sa am doar rabdare sa mi se acomodeze dantura cu noua lucrare? (asta a fost parerea medicului cind i-am spus despre aceste probleme dupa 2 zile de purtare provizorie)
1 comentarii
0
10-05-2012, ora 17:42
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Pot fi doua variante: ori materialul de cimentare provizorie s-a dizovat partial, ori este afectat nervul dintelui si va necesita tratament endodontic (scoaterea nervului). Ar mai putea fi si o a treia varianta: presiune prea mare asupra gingiei, ceea ce denota o lucrare necorespunzatoare (aceasta varianta e cea mai putin probabila tinind cont de descrierea simptomelor pe care le aveti).

In cabinet se pot face teste pt a putea gasi cauza durerii si a actiona in consecinta (de preferat inainte de cimentarea definitiva a lucrarii).

ps: 3 saptamini pt a purta provizoriu o lucrare de ceramica este cam prea mult. Iar acolo unde s-a dizolvat partial cimentul exista risc foarte mare de carie. Mergeti cit mai repede la dentistul dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul